|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Burjum21 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 May 2014 Saat 18:45 |
Kadir Bey Merhabalar,
Sizi yeni takip etmeye başladım,yazılarınızı severek okuyorum..size bir konuda danışmak istiyordum..Kızım 21 aylık ve 18 aylık olana kadar ateş düşürücü dahil kullanmak zorunda kalmadık ama 19 aylık kreşe başlatınca malesef hastalıklardan kurtulamadık..1-2 kere grip geçirdi ama doktorun yanlış teşhisiyle düzelemeden 2 hafta arayla hep tekrarladı..Sizi de o zaman tanımadığım için peditus,ventolin,umca gibi ilaçlar kullanmak zorunda kaldım..sık enfeksiyona yakalanınca doktor ige total e bakalım dedi ve referans değeri 0-60 iken bizde 262 çıktı..alerjik bünyeli dendi ve birtakım solunum yoluyla alınan ilaçlar yazı(ventolin ampul ve pulmicort)ama ben hiçbirini kullanmadım. 2 hafta önce tekrar burun akıntısı başladı sonra sesi kısıldı ve öksürüğe çevirdi..bu sefer hiçilaç vermeden sizin grip için söylediklerinizi uyguladım..2 hafta geçti öksürük azaldı derken bir gece ateşi çıkmaya başladı 37 lerde olan ateş ertesi gün 39'a kadar çıktı ve öncelikle el-ayaklarda olmak üzere gövdeye yayılan kırmızı döküntüler oldu..dilinde de çıktı sanırım çünkü birşey yiyemedi ve hep dilini gösterdi..kan tahlili yaptırdık lökosit 19.59(referans değer 6.5-13),nötrofil 70.9 (20.7-61.8) ,CRP 1.15 (referans değer 0.28>-)çıktı.Boğaz kültürü temiz çıktı..doktor bakteriyel bir durum var dedi ve 3 gün nevosef iğne yedi,ardından da 10 günlük zinnat tedavisi verdi..bir de 3 ay boyunca akşamları bir ölçek zyrtec şurup verdi alerji için.iğneleri yaptırdık ve zinnata da başladım..doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama size danışmak istedim...bilgilendirirseniz çok sevinirim..yanlışbile yaptıysam bundan sonra doğruyu yapmak için sizin fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten.
|
|
![]() |
|
Burjum21 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 gün nevosef iğne olduğumuz sürece ara ara ateşi yükseldi dönüşümlü olarak calpol ve pedifen verdim..bugün de zinnata başladım tek doz verdim..döküntüler azaldı ve ateş de çıkmıyor..ancak burnu tıkalı halen..antibiyotiğe devam edeyim mi yoksa kesmem de br sakınca var mı?o döküntüler neden olmuştur acaba boşuna mı 3 gün iğne olduk:(..bir de ige totale bakılarak zyrtec şurubu 3 ay kullanmak ne kadar doğrudur??şimdiden çok teşekkür ederim..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117488 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Referans degeri YANLIS... 21 aylik icin: WBC:6.0-17.0 dir. Buna ragmen, genede, WBC degeriniz yuksek, sadece agizdan antibiyotik yeterli olurdu.
Tek aklimin yatmadigi husus: Niye ilk igneden sonra gene atesi devam etti.. VE O DOKUNTULER NE IDI?? Acaba, "El,Ayak ve Agiz Hastaligimi gecirdi? Neyse, antibiyotigi bitirin.. Zyrtec vermesi, cok sacma.. Allerji ilaci ile, antikor dusurebilecegini saniyor ha!!!! Allah; akil-fikir versin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2014 Saat 13:18 |
|
![]() |
|
Kadir Bey cevabınız için çok teşekkür ederim...elinde ayağında ve dilinde kırmızı lekeler olması sanırım dediğiniz hastalığı çağrıştırıyor..el-ayak-ağız hastalığı için de antibiyotik gereksiz diyorlar ama biz iğneleri yedikten sonra o döküntülerin çoğu kayboldu.. şimdi de 3 kez zinnat verdim ağızdan,ateş yok keyfi yerinde ama halen birşey yemiyor sanırım dilindeki lekelerden dolayı..hep yazıyorsunuz biliyorum ama gene de sormak istiyorum antibiyotiği yarıda bırakmamın bir sakıncası var mı,yoksa wbc değeri yüksek olduğu için başka bir bakteriyel durum da söz konusu olabilr mi??
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117488 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Direnc kazanacak bir bakteri yokki, direnc kazanip sakinca yaratsin.. Kesin. WBC bu hastalikta yuksek olabiliyor.. Enfeksiyoz Mononukleoz'dada yuksek olabiliyor.
|
|
![]() |
|
Kadir Bey uykusuzluğuma verin ama üstteki mailinizde antibiyotiği bitirin derken sonuna kadar kullan manasında mı söylediniz yoksa yarıda kesin anlamında mı ...son birşey soracaktım kan tahlilimizde nötrofil de yüksek çıkmıştı 70.9(referans değer:20.7-61.8)..okuduğum kadarıyla yüksekliği bakteri kaynaklı enfeksiyonlar sonrası oluyormuş..bu durumda antibiyotik gerekli mi..Teşekkürler..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Emin olamadigim icin, vermekte oldugunuz antibiyotigi bitirin..
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim Kadir Bey yardımlarınız için..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|