|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Matmazel ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 May 2014 Saat 17:18 |
merhaba hocam.
kızım 7 aylık . kilosu 8100 gr boyu 70 cm. öncelikle gelişim durumu nasıl?
6. ayımızı doldurunca ek gıdalara başladık. bu arada anne sütüm kesildiği için 3. aydan beri mama veriyorum. beslenmesiyle ilgili sürekli bir kafa karışıklığı. kahvaltısında yarım elmanın suyunu,yarım ekmek içi, bir adet bebe bisküvisi,bir kibrit kutusunun yarısı kadar peynir,bir tatlı kaşığı da pekmez koyuyorum. alerjik reaksiyonlarımız için doktorumuz yumurtaya biraz daha geç başlamamızı önerdi.kahvaltı yaptıktan 1 saat sonra falan yine mamasından veriyorum.kahvaltımız iyi mi hocam? gün içerisinde de günde 2. kere meyve püresi veriyorum. elma şeftali armut değişiyor. bir kere de kendim hazırladıgım meyveli yoğurt veriyorum. tabi aralarda yine günde 5-6 kez mamasından içiyor. yoğurdu kendim hazırlamam şart mı hocam? bir de günlük sütlere ne zaman başlayabilirim? sürekli mama alma durumu bizim belimizi epey büktü. günlük süte geçtiğim zaman mamayı kesebiliyormuyuz? yoksa mama her daim hayatımızda olacak mı? nasıl bir beslenme programı izlemeliyim? Düzenleyen Matmazel - 31 May 2014 Saat 17:19 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118579 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1-9 aylik cesametinde.
2-Beslenme konusunu cok anlattim, eski maillerden bakin. 3-Her turlu yogurdu verebilirsiniz. 4-Kaziklaniyorsunuz, 4. Aydan itibaren, "Kutu sutlerinden" verebilirsiniz. |
|
![]() |
|
pnkllr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam merhana 4. aydan itibaren kutu sutlerinden verebilirsiniz demissiniz bu sutler bebek mamalarindan daha mi iyi kilo aldirir ben de denesem mi 5 gun sonra 4. ayina giriyor kizim ve 4400 kilosu.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118579 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4 ayina girince degil, 4 ayi bittikten sonra, verebilirsiniz. Ayni kaloriye sahiptirler,maksat; baba "gocmesin"..
Bazi kafasizlarin anlamadiklari husus iste budur... Ailenin; mama almaya imkani yok, doktorlarda, "kutu sutleri" aleyhinde konusunca, aile ne yapsin, tutuyor, bebegine: "sade suya-pirinc unu" yapip veriyor..4 ayindan sonra, ne tur sutu kolay ve ucuz bulabiliyorsaniz, onu kullanin.. |
|
![]() |
|
pnkllr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oyle sulandirma falan olmayacak sanirim degil mi ilitip mi verecegiz ve kac ml vermeliym bir öğünde
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4 ayliktan sonra, oldugu gibi verilir.
4 Aydan kucuklerde, 1/4 sulandirilir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|