Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebekte boy kısalığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebekte boy kısalığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
evrim-312 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı evrim-312 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bebekte boy kısalığı
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 23:50
Hocam benim kızım 1 Şubat 2014 te 2890 kg 48 cm doğdu 5 Haziranda ki kontrolümüzde 6100 kg 58 cm çıktı . 1.ay boyu 52cm , 3.ay 55 cm di. doktor normal ama takip edelim dedi ama persentil hesaplamasında 58 cm en alt sınırda kalıyor.ayına göre motor gelişimi gayet iyi hiç bir sorun yok
 ben 1.65cm babası 1.73cm boyundayız. hiç sarılık olmadı sadece anne sütüyle beslendi. ailede troid rahatsızlığı var ama 40 yaş sonrası ortaya çıkan türden ve benim hamilelik öncesi ve sonrası yapılan tahlillerimde troid çıkmadı.
 Hocam bebeğimin boyu acaba neden yaşıtlarından kısa ve ben bu konuda ne yapabilirim? şimdiden cevabınız için teşekkür ederim 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119426
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 09:55
Ilk bastaki eksiklik hala devam ediyor. Onemli bir sey yok. Boyu hic uzamamis olsa idi, o zaman bir problem var derdim...
Yukarı Dön
evrim-312 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı evrim-312 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 13:59
Hocam teşekkür ederim ilginiz için. İster istemez bebeğim için endişeleniyorum... Boyundaki bu kısalık hep böyle devam edermi ya da aradaki farkı kapatabilir mi acaba? Benim bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 19:56
Kimsenin elinde olan bir sey degil... Gunde en az 600ml sut icirin, her senede; 1 ampul Dvit3 icirin.
Yukarı Dön
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 272
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı helin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 01:04
Hocam 5.5 aylık kardeşimin bir oğlu var.3100 gr ve 51 cm doğdu.doğduğu günden beri sürekli kusuyor.şu an 66 cm ve 6 kilo doktorlar çok kustuğu için gelişimi geri diyor ama kusmasınada çare bulamadık reflü yada süt alerjisi diyorlar sizcede gelişim gerimi ve anne sütüne karşı süt alerjisi olur mu ve çocuk hiç bi şey yemek istemiyor 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 14:47
Simdiki doktorlar, her oksurene;ASTIM, her kusanada; REFLU diyecek kadar cahil olduklarindan, bu yastaki bebeklerde olabilecek en onemli ve en buyuk kusma sebebi olan; Pylor Spazm'ini bilmezler.. Bir Cocuk Cerrahinin gormesi SARTTIR..

7.4kg olmasi gerekirdi...Bu kadar kilo eksigini izah edebilecek tek durum:>..Bebekte, buyuk ihtimal ile; PYLOR SPASMI olmasidir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.