|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
evrim-312
Üye
Kayıt Tarihi: 24 Haz 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı evrim-312
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: bebekte boy kısalığıGönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 23:50 |
|
Hocam benim kızım 1 Şubat 2014 te 2890 kg 48 cm doğdu 5 Haziranda ki kontrolümüzde 6100 kg 58 cm çıktı . 1.ay boyu 52cm , 3.ay 55 cm di. doktor normal ama takip edelim dedi ama persentil hesaplamasında 58 cm en alt sınırda kalıyor.ayına göre motor gelişimi gayet iyi hiç bir sorun yok
ben 1.65cm babası 1.73cm boyundayız. hiç sarılık olmadı sadece anne sütüyle beslendi. ailede troid rahatsızlığı var ama 40 yaş sonrası ortaya çıkan türden ve benim hamilelik öncesi ve sonrası yapılan tahlillerimde troid çıkmadı. Hocam bebeğimin boyu acaba neden yaşıtlarından kısa ve ben bu konuda ne yapabilirim? şimdiden cevabınız için teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 09:55 |
|
Ilk bastaki eksiklik hala devam ediyor. Onemli bir sey yok. Boyu hic uzamamis olsa idi, o zaman bir problem var derdim...
|
|
![]() |
|
evrim-312
Üye
Kayıt Tarihi: 24 Haz 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı evrim-312
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 13:59 |
|
Hocam teşekkür ederim ilginiz için. İster istemez bebeğim için endişeleniyorum... Boyundaki bu kısalık hep böyle devam edermi ya da aradaki farkı kapatabilir mi acaba? Benim bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 19:56 |
|
Kimsenin elinde olan bir sey degil... Gunde en az 600ml sut icirin, her senede; 1 ampul Dvit3 icirin.
|
|
![]() |
|
helin
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 01:04 |
|
Hocam 5.5 aylık kardeşimin bir oğlu var.3100 gr ve 51 cm doğdu.doğduğu günden beri sürekli kusuyor.şu an 66 cm ve 6 kilo doktorlar çok kustuğu için gelişimi geri diyor ama kusmasınada çare bulamadık reflü yada süt alerjisi diyorlar sizcede gelişim gerimi ve anne sütüne karşı süt alerjisi olur mu ve çocuk hiç bi şey yemek istemiyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Haz 2014 Saat 14:47 |
|
Simdiki doktorlar, her oksurene;ASTIM, her kusanada; REFLU diyecek kadar cahil olduklarindan, bu yastaki bebeklerde olabilecek en onemli ve en buyuk kusma sebebi olan; Pylor Spazm'ini bilmezler.. Bir Cocuk Cerrahinin gormesi SARTTIR..
7.4kg olmasi gerekirdi...Bu kadar kilo eksigini izah edebilecek tek durum:>..Bebekte, buyuk ihtimal ile; PYLOR SPASMI olmasidir... |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|