|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
hümademir ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haz 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hümademir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Tem 2014 Saat 14:09 |
merhaba hocam
kızım 13 aylık ve yaklaşık iki haftadır tam kabızlık denirmi bilemiyorum ama büyük tuvaleti ile başımız dertte süte geçmiştirk sulandırarak veriyordum...keçi sütünü ama iki haftadır uzun ıkınmalar ağlamalar yapılan sıcak su oturma banyoları sonucu yapılan çok az dışkılamamız var bu iki hafta sürecinde 4 kere doktora gittik ilk önce bize diyet programı verdi...üzüm,armut,kavun,sebze yemekleri,kuru incir kayısı erik marmelatı gibi bu diyete harfiyen uyduk..ama iyileşen bi durum olmadı korkması ile yapamamsıda çabası oldu sonra sütü kestik ama yine aynı ....çok zor az az yapıyo ama kuru değil gaz çıkarımıda normal...sonra bize günde bi ölçek kullanımak üzere DEBRİDAT die bağırsak dzenleyici olduğunu söylediği bi şurup yazdı ama yine değişen bişey olmadı...iki gün önce tekrar gittik poposu bu arada çok fena kızardı ...acıdığı için yapmak istemiyo şurubu diyetini ve günde 3 kez oturtma banyosuna devam et geçmezse bayramdan sonra bağırsaklarından usg çekelim dedi... kendmi çok çaresiz hissediyorum ne yapacağımı şaşırdım..usg lafı zaten kafamı iyice karıştırdı...ne yapabilir başka bi ilaç yada bi karışım var mı önerebileceğiniz ayırca usg neden istedi doktorumuz ne gibi bir sıkıntısı olabilir kızımın şimdiden çok teşekkür ederim hocam |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mide, barsak gibi ici bos olan organlarin; US tetkiki yoktur. Akli sira sizi kaziklayacak ve zaman kazanacak. Gene bir sey bulamayinca, US'un arkasinda, Kolonoskopi isteyecek... Taki, kendiliginden duzelene kadar, veya siz bikana kadar..
Sutu kesmeniz hata Niye "keci sutu"???? Normal "kutu sutlerini" denedinizmi?? Simdiye kadar uyguladiginiz hersey, eriskinlerde gecerlidir. 1yas cocugu icin bunlar uygulanmaz. Normal sute gecin, gunde 1 defa, 1 paket Reflor tozunu, sutune veya diger gidalarina serpistirin. Pazartesi gunu sonucu yazin. |
|
![]() |
|
ömer mirza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2014 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
Kadir Hocam Merhaba;
Sorun aynı olduğu için konu açmak istemedim.Oğlum 11.10.2013 doğumlu 9.250kg. 75cm 4 ayından beri kutu sütü içiriyorum şuan herşeyi yiyor hiçbirşey itiriaz etmiyor çok şükür ama bitmeyen kabızlık bıktırdı beni bu konuda size çok yazdım en son çare duphalac kullandım kullanırken sorun yok ama bırakınca yine bağıra bağıra kaka yapıyo etrafımdaki herkes sütten oluyo diyor takmıyorum ama moral bozmaya yetiyo doktora götürsemmi,götürdüğümde yaptırmam gereken bir tahlil yada tetkik varmı bu konu beni çok bunalttı artık oğlum yaşına girecek aylardır bu kabızlıkla uğraşıyoruz. Birde sürekli ağzı açık ve ağzı alıyor üstte 4,altta 2 diş çıktı halen akıyor burnunu sürekli serumla temizliyoruz acaba burnundan nefes alamıyormu bi KBB ye göstersemmi bu bir sorunmudur şimdiden teşekkürler... Düzenleyen ömer mirza - 31 Tem 2014 Saat 12:27 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Duphalac'tan sonuc aldiginiza gore, hadise barsagin bakteri florasi ile ilgili bir durum var demektir. Olur-olmaz Antibiyotik kullanmayin, Her ogununde mutlaka tam yagli yogurt verin, kaymaginida yedirin.
KBB bu durum icin ne yapacak??? Bademcik ameliyatimi??? Agzini kapattiginizda, burundan nefes alabiliyormu? |
|
![]() |
|
ömer mirza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2014 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
Kadir hocam ben sizi oğlum 3 aylıkken tanıdım ve 2 aylıkken 6 desifin iğne,sekrol ve adını hatırlayamadığım bir antibiyotik içirmiştim.hala onun vicdan azabını duyuyorum ama yapacak birşey yok ogün bugün tek bir ilaç bile içirmedik bir çok kez hastalanmasına ragmen şuan 10 aylık 8 aydır antibiyotik ilaç yok,yoğurduda market yoğurdu değil köyden gelen yoğurttan yediriyorum kaymağı ile ama her öğünde yedirmiyordum.
süt verdiğimde aralıksız içiyor yani burnundan nefes alıyor ama ağız akması için ne diyorsunuz bi sorun teşkil etmez değilmi? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir sorun yok. Hepsi zamanla duzelecek seyler.
Muz,elma, pirinc ve patates vermeyin. |
|
![]() |
|
hümademir ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haz 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hümademir
hocam cevabınızı görmedim kusura bakmayın ...öncelikle teşekkür ederim tekrar konu açmıştım...
hocam keçi sütünü bıraktık...pınar çocuk içmeye başladık doktor debridat die bi şurup yazmışstı onuda kestik düzelir gibi olmuştu...yapabiliyodu...şimdi tekrar başa döndük yine yapamıyoruz...usg için doktora götürmedim..şuan gribal enfeksiyon geçiriyo...bide usg ile ürkmesini istemedim... bayramda şehir dışında idik baya düzeldi ..çok su içen bi çocuk...muz, elma, şeftali, pirinç,patates ve havuç vermiyorum günde bi çay bardağı kefir içiyo...azamı yediklerine dikkat ediyorum ama yine başa döndük..yapamıyoruz..şurubu kestim...reflor tozunu deneyecem...saolun hocam |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Reflor bir ise yaramaz. Siz Duphalac deneyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|