Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SezinG Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 27 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SezinG Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2014 Saat 02:42
Merhaba Kadir Bey,

20 aylık kızım pazartesi öğleden sonra ateslendı ve atesı 40,2 ye kadar cıktı, Paranox fitil attım ve dustu ama 5 saatte bir 2 kere daha sonra daha fazla aralarla 2-3 kere daha vermek zorunda kaldım. Çarşamba günü ateşi 36,5-37-37,5 arasında gıttı geldı hıc ılac kullanmadım. Ama su anda perşembe gecesı ve ateşi yıne 39,5 cıvarında. Agızda koku, dılde pas yok ama atesın bır gun dusup sonra çıkması benı korkuttu acaba vıral bır enfeksiyondan başka bır sey olabılır mı? Burun akıntısı, hapşırık yok ama cok cok nadır kuru bır oksuruk var. Ne olabılır hocam bu?
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
SezinG
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2014 Saat 19:26
EGER: Agizda;pis bir koku ve dilinde PAS yoksa, Grip geciriyor demektir. Atesi, bu durumda;4-5 gun, araliklarla surecektir. Farkli bir tablo olusursa yazin.
Yukarı Dön
SezinG Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 27 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SezinG Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 00:08
Kadir Bey,

1)Ateşimiz dün düştü ve akabinde köhür köhür tabir edebileceğimiz bir öksürük başladı fakat burun akıntısı yok, burun akıntısız bir grip olabiliyor mu yoksa biz başka bir hastalık geçiriyor olabilir miyiz?
2)Kızım 20 aylık olmasına rağmen ben hala sadece ögle öğününde et veya etli sebze yemeği yediriyorum, sabah kahvaltıda yumurta, peynir vs veriyorum, gün içinde iki farklı zamanda da 1 muz ve 1 şeftali ya da buna denk başka meyve veriyorum. fakat geri kalan zamanlarda en az 600ml olacak şekilde süt, akşam yatmadan önce de 200gr kadar yoğurt veriyorum. 20 aylık bir çocuk için bu yeterli mi yoksa öğle öğünü gibi akşam da yemek vermeli miyim?
Zaman ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim, iyiki varsınız...
SezinG
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 18:48
1- Burun akintisi olmadan da Viral bir solunum hastaligi olabiliyor. Ayni sekilde; ilacsiz ve antibiyotiksiz, daha kisa surede iyilesiyor.
2- Cok bile.... Eski mailleri okuyun. Gunde 1 ogun yemek yeterlidir. Aksi takdirde, sut miktarini azaltir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.