Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tip 1 diyabet??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTip 1 diyabet??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tip 1 diyabet??
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2014 Saat 01:20
Hocam merhaba..affınıza sığınarak ben cocuklarda görülen tip 1 diyabet hakkında en dogru ağızdan yani Sizden bilgi almak istiyorum Lütfen.çünkü bu aralar tabiri caizse bu konuya takmış durumdayım..internette okudum baktım tam net bişey bulamadım kafam karıştı..söylenilen belirtiler sanki benim oğlumda da (suan 3 yaşında) var gibi geliyor :( 13 aylıkken bi ara sizin dediğiniz gibi rezil edilmiş Grip yüzünden hastanede yatmıştık orda şeker 200 çıkmıştı.sizede göndermiştim tahlilleri serum takılıyken dogru sonuç olmaz demiştiniz.sonra bidaha bakılmıştı şeker yok ama lökosit 44 cıkmıştı iye var demişlerdi.sonra nefrolojiye gitmiştik.orda usg de sag böbrekte sorun var deyip maalesef dmsa çektirmiştik sonuç temiz çıkmıştı..tüm bunları tabii bide sık enfeksiyon yani Grip olmasıda eklenince korktum..aydınlatırsanız cok memnun olurum 
Saygıyla 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118095
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2014 Saat 19:15
Hicbir zaman; IYE olmadi. Yapilanlari hepsi, para tirtiklamak icindir.
TipI Seker hastaligi, eriskin sekerinden farkliidr.
TipII'de, Insulin salgilayan hucrelerde, zamanla azalma oluyor.
TipI'de ise, Nedeni tam bilinmeyen bir sebeple, vucutta, Insulin salgilayan hucrelere karsi bir antikor olusuyor ve bu antikorlar, sanki yabanci cisim mis gibi Insulin urten hucreleri yok ediyorlar..
Oyle; internette okudugunuz gibi, arazlari filan YOKTUR....

Aksam saglam yatar, Sabah "Seker komasi" ile uyanir. Hizli nefes almasi en belirgin bulgudur. Ayakta duracak hali yoktur,suur bulaniktir..
Yapilacak en dogru isde; bir idrar tahlili ile idrardaki sekere bakmaktir. Zira; "Keto-Asidoz" denilen bu tablo, sadece Seker hastaliginda OLMAZ...
Idrarda seker cikmazsa; Metanol zehirlenmesi, Uremi, Laktik asidoz, Isoniazid,Etilen glycol (Antifreez)ve Aspirin zehirlenmelerinde de olur. Bunlari bizim, mollalar bilmezler.
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2014 Saat 22:33
Teşekkürler hocam..cok su İçmesi cok idrara cikmasi şeker hastalığının en azından tip 1 için araz sayılmıyor yani öylemi? Şuan için şekerine tekrar baktırmama gerek varmıdır? O duruma gelmeden yapılacak birşey yokmudur? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 03:46
Hayir sayilmiyor, oyle bir "pesrev" fasli TipI seker hastaliginda olmaz.   Aksam saglam yatar, Sabah seker komasinda ( Diabetik ketoasidoz) uyanir.
Seker filan baktirmaniza gerk yok. Butun hadise, 1 gecede oluyor, onceden YAKALAYAMAZSINIZ...
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 12:46
Teşekkür ederim hocam.Allah razı olsun sizden..o zaman böle bir durum olmaması için dua etmekten başka yapacağım bişi yok..önceki tahlillerde de şeker cıkmaması ileride şeker hastası olmıycagı anlamınada gelmiyor sanırım..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 19:12
Kesinlikle hayir... Hicbir garantisi YOK...
SAKIN; etrafin gazina gelip boyle salakca isler yapmayin. Emin olun size o akil veren aptallarin tamami evvelce bu sahtekar doktorlardan kazik yemis olan ahmaklardir. Hala anlayamamislar yedikleri kaziklari demektir.
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 20:54
Cok tesekkur ederim hocam saolun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.