|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
betula
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ilaç kullanirken emzirilir mi?Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2014 Saat 23:42 |
|
Hocam merhaba,
Benim size sormak istediğim böbrek nakilliyim ve hamileliğim boyunca imuran, sandimum, norvasc ve deltacortril gibi ilaclarima devam ettim nakilli olmam sebebiyle bu ilaçları kullanmak zorundayım. Ilaclarima devam ediyorum emzirmem konusunda görüşlerinizi almak istedim. Emzirebilir miyim?Mamadan yana olmadığınızı biliyorum ama benim durumumda olan annelere neler tavsiye edebilirsiniz yenidogan bakimi ve beslenmesi hakkinda, görüşleriniz benim icin çok değerli cevaplariniz için simdiden çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2014 Saat 23:54 |
|
Artik butun ilaclarda; "ATC Indeksi" diye bir cetvel vardir. Bu cetvelde, hangi ilaclarin hamileleikte veya emzirirken kullanilabilecegini gosterir.....
Imuran:Kullanamazsiniz. Sandimum: Kullanamazsiniz. Norvasc: Bilinmiyor. Deltacortril: Risklidir. Bu durumda, ilk 4 ay mama vermek zorundasiniz. |
|
![]() |
|
betula
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2014 Saat 00:07 |
|
Teşekkür ederim ilginiz ve cevabiniz icin yani benim emzirmemem gerekiyor. Hastanede diğer nakilli arkadaşların emzirdigini duyunca umutlanmistim açıkçası ama pek kimseye danismadilar sanirim. anne sütünden mahrum kalmasina uzuluyorum ama buna sukur diyelim ozaman mama tavsiyeniz nedir hocam hangi markayı güvenerek kullanabilirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2014 Saat 18:51 |
|
Ben Turkiye'de degilim, oradaki markalari bilemem. Bildigim, HEPSI disardan ithaldir ve ayni yapilara sahiptirler.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|