|
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
nurkiz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: kandaki mikropGönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 19:58 |
|
Hocamm merhaba.. Benim danismak istediğim konu şöyle.. İki gün önce 4 yaşındaki oğlum gece ateşlendi ve ertesi gün de dahil olmak üzere hic 39 un altına düşmedi.. Calpol pedifen verdim ara ara ve dusa soktum ama kar etmedi. Sonra doktora goturduk ve kan ddeğerleri asagidaku şekilde cikti..
CRP. 126.09 Wbc. 36.8 MCV. 76.8 Lenfosit%. 9.5 Granulosit%. 86.8 Granulosit#. 31.9 Rdw. 10.1 Doktor kanunda çok yüksek oranda mikrop var dedi ve unacefin ile ampisid iğne verdi. Ancak ampisid iğneden sonra bir gün boyunca bacaginin uzerine basamadi.. Size sorun illa ki iğne şart mi yoksa bunların dengi şurup antibiyotik olmaz mi..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 20:27 |
|
Sart degildi. Ama ne yaparsinizki, gunumuzun APTAL doktorlari, normal WBC degerlerine agizdan Antibiyotik verdiklerinden, yuksek cikanlarada, igne veriyorlar... Yapilacak bir sey yok, zira SAHTEKAR Universiteler bu sekilde egitim veriyorlar..
Halbuki, tek basina, WBC'nin yuksek olmasina; SEPSIS degil, ENFEKSIYON denir. Sepsis ( yani kaninda mikrop var) diyebilmek icin, Kan kulturunde ureme olmus olmasi gerekir. Ama, ne yapacaksinizki artik bu yeni (1990sonrasi) doktorlar, daha Sepsis ile Enfeksiyonun farkini bile bilmiyorlar... Gecin bu doktorlari bunlari yetistiren Prof.larin bile bu konudan haberleri yok... Sadece agizdan; Augmentin400, gunde2x1 olcek (5ml),(70ml'lik kutuyu bitirin) vermeniz yeterlidir |
|
![]() |
|
nurkiz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 20:44 |
|
Hocam tesekkur ederim.. Doktor da bizi korkuttu.. Hatta iki doktora sorduk.. Bu kadar yuksek değer çok tehlikeli falan dediler.. Birisi hastaneye yatirirdim ben olsam dedi.. Bu iğneler kesin bitsin dedi ama çocuğu ahlatip duruyoruz sürekli.. Teşekkürler tekrar..
|
|
![]() |
|
nurkiz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 20:45 |
|
Eee bi de CRP te çok takildilar.. Çok yuksek diye..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 22:54 |
|
Salak olduklari icin, CRP'nin 2 kullanim yeri oldugunu bilmezler...
1- Kardiak risklerde; (Kalp krizi veya iskemi durumlarinda) ust sinir:3-5 dir 2- Enfeksiyonlarda: 40-200 arasindadir... Bunu o doktora soyleyin, bakin anlamayacak bile. Zira CRP hakkinda tek 1 satir yazi okumamistir. Hep kulaktan, hep kulaktan... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eki 2014 Saat 20:10 |
|
![]() |
|
nurkiz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 23:51 |
|
Hocam anladim.. Sagolun.. Peki ben bu durumda iğneyi kesip agizdan antibiyotik vereyim mi yoksa gerek yok mu.. Dun akşamdan beri ateşi yok.. Zaten bu sene kereste ikinci senesi, gecen yoldan beri bir suru ilaç ve antibiyotik aldi.. Sizin yazilarinizi yeni gördüm.. Keşke daha önce gorseydim.. Cocuguma ila. Verirken içim aciyor artik.. Bir de Komşum scenar aleti ile tedavi uyguluyor.. Bu tedaviyi uygun görüyor musunuz.. Bir de gecen Yil boyunca zencefil, bal, hatmi çiçeği gibi şeylerle hep tedavi etmeye calistim hep hastalandiginda ama sadece sureci uzatti ve sonunda hep antibiyotik kullanmak zorunda kaldik.. İnsan bazen ne yapacagini sasiriyo bu doktorların yönlendirmeleri karsisinda..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2014 Saat 20:15 |
|
HEMEN igneyi kesin... Zaten Antibiyotik gereken durumlarin en buyuk ozellikleri daha ilk doz Antibiyotikten sonra sonuc alinmasidir. Halbuki Gripal enfeksiyonlar, Antibiyotiklere ragmen, bildiklerini okurlar, ates:4-5 gun devam eder. Doktor da aptalin teki ise, devamli ilac degistirir ve siz "iyilesmedi" diye vidi vidi ettikce, tedavi surupdan-igneye doner, daha da ustelerseniz yatirip Serum takarlar...
" Komşum scenar aleti ile tedavi uyguluyor " Bunu hic duymamistim, biraz daha fazla bilgi verirmisiniz?? Neyi tedavi ediyormus??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eki 2014 Saat 20:15 |
|
![]() |
|
nurkiz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2014 Saat 21:33 |
|
Akupunktur scenar tedavi diye bi alternatif tedavi yöntemi var.. Scenar aleti ile hastaligin tedavi edilmesi iiçin beyne sinyal gönderiyor ve vücudun kendisini iyileştirme sini sagliyor.. Hic ilaç yok.. Komsum bunun eğitimini aldi ve çocuğunu bu yasa kadar antibiyotik siz ve çok nadiren bitkisel ilaçla büyüttü.. (2.5 yasinda) kendisi bursadaydi 1 yildir ama yine geldiler.. Sizin bu konuda bilginiz var mi ve varsa tavsiye eder misiniz..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|