Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Adlandıramadıgım rahatsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAdlandıramadıgım rahatsızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Adlandıramadıgım rahatsızlık
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2014 Saat 05:10
Hocam kızım yaklasık 2 haftadır iştahsız. Son iki gundur gece uyanıp cok zor birdaha uykuya dalabiliyor. Gozlemlediklerim sadece,
Sıcaklıgı biraz artıyor, 37,5 gibi cok kısa surede dusup bir iki kere boyle cıkıyor.
Vucut sıcaklıgı notmal olsa dahi nefes alısı fazla, sık.
Kucagımda tuttugumda atesi yokken vucudunda titreme gibi irkilmeler oluyor.
Agzını sapırdatıyor. Bu aksam ozellikle cok yutkundu kusacak zannettim, kusmadı.

Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120472
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2014 Saat 07:04
Yasi kac???
Kaka sayisi ve kivami nasil?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2014 Saat 07:56
Pardon hocam. 20 aylık kız. 2 gun once 3 kere az ve normal yaptı. Dun her zamanki gibi bir kez, normal. Az gazı var.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2014 Saat 09:58
Hocam bugun kızım cok keyifsiz. Atesi cıkıp iniyor yine. Ates ve tedavisi yazınızı okudum. Buna gore o cok rahatsız hissetmedikce ben atesini dusurmeye calısmıycam. Rahatsızlanırsa dogal yollarla, ılık dus vs. Ama merak ettiğim 20 ay için hangi ilaçları hangi zamanda kullanacagım. Soyle mi hocam; gunde en fazla paranox 120 veya calpol. Yada dolven 3x yarım olcek.. Dogru mu hocam?

Bir de bugun dişlerini birbirine surerek gıcırdatmaya basladı, agzını sapırdatma vardı. kızımın arka azılar dısında tum dişleri cıktı. Arka azılar 2 yasdan sonra gelir diye biliyorum. İlk dişini de 8 aylıkken cıkardı. Diş olabilir mi?

Saygılarımla.
Yukarı Dön
ayemel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 257
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayemel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2014 Saat 14:23
Benim kız da özellikler uyurken ve hasta gibiyse dış gicirdatma gibi ses çıkarıyor bir de uyurken yutkunuyor ama böyle ağzında dolu dolu bişey var da onu yutuyor gibi neden oluyor bu yutkunma ağzında bişey yok ki
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2014 Saat 19:11
Gunde: (en fazla)3x1 ParaNox veya Calpol (Bu iki ilacda, 120mg Parasetamol ihtiva eder)
( DIKKAT: Aferin160mg, Peditus120mg Parasetamol ihtiva eder. Turk doktorlari ilaclarin icerigini bilmezler, her 4 ilacida beraber verebilirler. 2013 yilinda pek cok cocukta bu yuzden Karaciger harabiyeti goruldu)..

Dislerle ugrasmayin, er veya gec cikacaklar. Sut disleri cikarken HICBIR rahatsizlik vermezler.
Eskiden cocuklar Grip oldumu, "Dis cikariyor" derlerdi, simdi ( daha karli oldugundan) "Astim veya Bronsit" diyorlar...

Dis gicirdatmasi, gunduz basindan gecen ve yasadigi olaylarin etkisi ile oluyor, cok abartirsa, aksamlari 1 olcek Atarax verin. (1 hafta) gerekirse, tekrarlarsiniz.

Ya Grip basliyor, yada ishal.... Her iki durumda da hicbir ilaci kullanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Eki 2014 Saat 19:13
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 00:44
Hocam sanırım grip baslıyor. Bu gece atesi 39,5 lara cıktı. Ama cok rahatsız gorunmedi. Yanıma aldım daha rahat uyudu. O yuzden hiç ates dusurucu vermedim. Bu ates seviyesine gore dogru mu yaptım? Bu arada burnu tıkanmaya basladı bugun serum fizyolojik damlattım. Yarım coldmix damlaalıcam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 07:48
Her turlu atesde, atesi dusurmeyin, ates dusurerek herhangi bir hastaligi tedavi edemezsiniz. Siz atesi cikaran hastaligi tedavi edin (eger edebiliyorsaniz)...Viral hastaliklarin bir tedavileri yoktur ve genelde;4-5 gun ates yaparlar. Eski mailleri okuyun, hep ayni sualleri soruyorsunuz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.