Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lenf bezinde şişme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlenf bezinde şişme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuzey02 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: lenf bezinde şişme
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 12:38
Merhaba Dr. bey. 3.5 yaşında bir oğlum var. 104 cm. 20 kilo. 30 eylül itibari ile burnu akmaya başladı ve ben peditus kullandım. sonrasında kontrol için dr. gittik ve demir eksikliği tespit etti, ayrıca tiroidinin biraz yüksek olduğunu söyledi. ancak cuma günü boynunda nohut büyüklüğünde bir beze hissettim. etrafında başka ufak çapta bezelerde bulunuyor. dr. götürdüm. ancak bir enfeksiyonu olmadığını ve bir hafta kadar izlememiz gerektiğini, boynunun iki yanında farkı ebatlarda bezelerinin olduğunu söyledi. ben çok evhamlı bir anneyim. ve 9 ekimde yapılan kan tahlillerinde wbc si 10.6 çıktı. bezelerde ağrı yok. çok korkuyorum başka bir hastalık habercisi olabilir mi?lütfen yardımcı olun.şimdiden çok teşekkürler.
Yukarı Dön
kuzey02 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 15:19
Hocam oğlumun WBC 10.6 LYM 5.2 MON 1.3 LYM 49 MON 12.2 DEMİR 43 RDW-CV 14.7 PLT 326 PDW 15.1  FERRİTİN 14.3 TSH 7.51 
OĞLUMUN BEZELERENİN DIŞINDA GÖZLE GÖRÜLÜR BİR PROBLEMİ YOK. ANCAK BU PAZAR YENİDEN HAFİFTEN BURNU TIKANDI. VE BİTMEYEN ARALARDA ÇOK OLMAYAN BİR BALGAMI VAR. MEVCUT BEZELER BU DEĞERLER İLE DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE ALLAH KORUSUN LENFOMA VEYA BAŞKA KÖTÜ HUYLU BİR HASTALIĞIN HABERCİSİ OLABİLİR Mİ NE OLUR YARDIMCI OLUN HOCAM. ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM. AYRICA DR.UMUZ ULTRASON FİLEN DA YAPTIRMADI
Yukarı Dön
kuzey02 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 15:42
hocam kusura bakmayın her an cevap vermiş olabilirsiniz diye bekliyorum ve bu arada aklıma gelenleri size aktarmaya çalışıyorum. dr kontrol sırasında gerekirse tahlilleri bir hafta sonra yaptırırız dedi. ancak ben sabredemiyorum. şayet kötü bir şey olsa idi mevcut yapılan kan tahlillerinde hiçbir değer buna işaret etmez miydi?ayrıca bayram döneminde (peditus) kullandığım sırada ateşimiz yoktu. bir de oğlum da ben de soluk tenliyiz. o nedenle daha da soluklaştımı inanın panikten ayırt edemiyorum.LÜTFEN YARDIM EDİN HOCAM?Cry  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 20:24
Peditus kullandiginiz icin, isler uzadi. Senelerdir anlatiyorum, bu SAHTEKAR ilaci kullanmayin. Oksurugu keser ve Grip Akcigerlere iner, isler uzar. Bu ilaci kasten is uzasin diye veriyorlar...
Hastalik esnasinda, vucut "Demir" elementini depolara ceker, bu yuzden butun hastalarda nisbi bir solukluk olur. Bu vucut savunmasidir. Turk doktorlari bunlari bilmezler... Atesli devrelerde bu yuzden, HGB degerleri duser, dikkate almamak gerekir.. Hele birde bu atesli devrede Demir ilaci verilirse, hastalik aninda alevlenir, hatta hasta kaybedilir.
Ayrica da, bu yasta HGB alt siniri: 11.5g/dL dir, dikkat edin, Eriskin Referans degerlerini kullanmasinlar.
MON:%12.2 olmasi, Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisidir. Viral bir hastalik olup, Lenf bezlerini, Karaciger ve Dalagi buyutur... Hepsi kendiliginden gecer.
Bu hastaligin "Lenfoma" yapmasi, ANCAK AFRIKA ULKELERINDE OLAN BIR DURUMDUR...Dikkat edin, bazi anasinin gozu doktorlar size kaziklamaya calisabilirler..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Eki 2014 Saat 20:25
Yukarı Dön
kuzey02 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 20:41
Hocam cok tesekkurler uylu iyyuyabilecegim sonunda bezleri takip etmemiz gerekiyor mu baska bir tet kik gerekir mi kotu bi dueum tok ditorsunuz yani
Yukarı Dön
kuzey02 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 20:46
Hocam bize demir ilaci verdiler ne yapicam peki  ferro sanal b ile zinvital verdi dr. 
Yukarı Dön
kuzey02 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 21:08
Yukarı Dön
kuzey02 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2014 Saat 21:12
Hocam bu opucuk hastaligi icin yapmam hereken bi tahlil veya ilac var mi oglum hizli nefes aliyor burni tikaniyor.ilerleyen donemlerde lenfoma yapabilir ya da hasta kaybedilebilir gigbi seyler soylenoyor.burna tuzlu su gogse viks yapsam nasil olur.bir de kreste spor yapmamali mi yorulmamal imi ne olur yardim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.