Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sürekli Burun Tıkanıklığı Hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSürekli Burun Tıkanıklığı Hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meryem Zehra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryem Zehra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sürekli Burun Tıkanıklığı Hk.
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2014 Saat 16:21
Merhabalar Kadir Hocam,

Kızım 5 yaşında. anaokula gidiyor. Yaklaşık 1 aydır burnu sürekli tıkalı ve hiç açılmıyor.
Biliyorum 2 kış böyle geçecek, ama hiç açılmayacak mı burnu ?
Cold mix, Serum Fizyolojik kullanıyorum. 3 günü geçmeyecek şekilde İlladin sprey kullanıyorum. Gerekmedikçe hiç ilaç kullanmıyorum.

Burnunun açılması için ne yapabilirim. 
Sürekli burnu tıkalı olduğu için, bu burun tıkanıklığı geniz akıntısına ve öksürüğe sebebiyet veriyor.
Siz ne önerirsiniz. Burnunun açılması için ne yapmam gerekiyor.

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2014 Saat 00:34
gecirmis oldugu enfeksiyonlar sonucunda, burun boslugu ve bogazinda asiri buyuyen Lenf bezleri bu durumu yaratir. Imkan olsa da bir denize atabilesniz, aninda duzelirler. Su anda yapabileceginiz, tuzlu sularla burun temizligi yapmaktir. Hatta bunun icin, biraz daha yogun tuzlu sular, daha iyi gelir. Deniz suyu bulursaniz, onu kullanin, bulamazsaniz, bir su bardagina, 1 tatli kasigi dolusu tuz koyup eritin, onu burnuna cektirip/damlatip, sumkurtun, yutmasin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryem Zehra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 13:50

Merhabalar Hocam,

Size yazdıktan sonra, akşam kızımın ağzında kötü bir koku ve ateş başladı. Ateşi 38,4 olduğu için, hemen ateş düşürücü vermedim. Akşam yatarken calpol verdim, rahat uyusun diye.

Boğaz ağrısı yoktu. Burnu tıkalı ve öksürük vardı.

Sabah dr a gittik. Doktorumuz. Koyu yeşil yapışık geniz akıntısı var dedi. Kan tahlili yapmadı.

Doktorumuzun, verdiği ilaçlar; 

1.    Duocid Antibiyotik, İburamin Cold, Fluibron Ped., İlliadin , Nasonex ilaçlarını verdi. Bu ilaçlar hakkındaki yorumunuz nedir , Kıymetli hocam. 

2.    Kan tahili yapmadı, ağzındaki koku ve 38.4 ateş için antibiyotik gereksiz geldi benim için, Sizin yorumunuz nedir.

3.    Ertesi gün kızımın burnu yemyeşil aktı. Sizden öğrendiğimiz gibi yeşil akıntı, gribin sonuna geldiğini gösteriyor. Antibiyotiği 2 kere 12 saatte bir verdim. Antibiyotiğe devam etmeli miyim ? Antibiyotiğe ara verildiğinde , yine devam edilir mi ?

4.    Burnu ara sıra akıyor, aktığı zaman yeşil oluyor. Sabah uyanırken öksürüğü var. Öksürük hiç geçmiyor.

5.    Alnı bazen çok terliyor, yüzü bembeyaz oluyor. Neden böyle oluyor.

6.    Hasta olduğu için 3 gün anaokula göndermedim. Sizce böyle durumlarda okula göndermeli miyim ?

Herşey için sonsuz teşekkürler.

Saygılarımla

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 20:05
1-SAKIN... Sakin o ilaclarin tekini bile kullanmayin... Ya cok cahil, ya cok sahtekar... Hem Antibiyotik yaziyor, hemde Kortizon veriyor..
2- Eger; agizda pis koku ve dilindeki pas bariz ise, Duocid kullanin.Dili pspembe ve agizda, "ilac gibi" bir koku varsa, Antibiyotik gerekmez..
3- Dogru, Gribin sonuna gelmissiniz, ama sonradan atesinin olmasi pek hayra alamet olmadigindan, Antibiyotik gerekebilir.
Gerisi onemli degil, atesinin dustugu gunun ertesi okula gidebilir.
( Misal: Sali gunu atesi dustu ise, Carsamba gunu gidebilir)...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryem Zehra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2014 Saat 13:29

Merhabalar Hocam,

Kızımı dra götürdüğümde ağzında hafif bir koku ve 38,4 ateşi vardı. Yeşil geniz akınıtısı vardı.

Doktorumuzun verdiği ilaçları 2 gün kullandım. Sonra ilaçların kızımı daha kötü yaptığına kanaat edince, ve Sizin yukarıdaki cevabınıza istinaden ilaçları kestim. Çünkü kızımın dili pembe üzeri beyaz benekliydi. Ateş sadece 1 kere olmuştu. Ben Duocidi sadece 2 gün kullandım. Çünkü kızımın ağız kokusu yoktu ve pembeydi. Dili paslı değildi.

Antibiyotiği kullanmamakla hata mı ettim. 

Söylediğiniz gibi grip tekrar başladı. Şimdi normal grip tedavisine devam ediyorum.

Değerlendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler, Saygılarımla ..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2014 Saat 19:02
Antibiyotiklerin Griplere etkileri yoktur...
Dogru yoldasiniz, okumaya devam edin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryem Zehra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2014 Saat 20:46
Selamlar hocam, 5yildir sizi okuyorum.antibiyotik kullansam da yine grip devam edecekti değil mi? 
Peki antibiyotiyi yarım bırakmayın kızıma zararı olur mu.
Saygilarimla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2014 Saat 03:21
ANTIBIYOTIGIN, etkili OLDUGU bir mikrop yokki, yarim birakma ile direnc kazansin!!!! Hemen kesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.