|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
husna22 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Eki 2014 Saat 12:21 |
Sayın hocam selamlar... Sizi tekrar rahatsız ediyoruz. Geçen yıl kasım sonunda İdrar reflüsü ve labial yapışıklıktan dolayı Hüsna ameliyat ( kapalı yöntem ) oldu.. Durumu gayet iyi görünüyor.. Kontrollere gidip geldik. İdrar ve kültürde hiç sorun çıkmadı..
Eylül ayında ÇOCUK NEFROLOJİSİ doktorumuz VOODİNG istedi.. Yaptırdık.. Sağ GRADE4 sol grade 3 çıktı.. Böbrek sintingrafisi de ise böbreklerde sorun çıkmadı.. Nefroloji doktorumuz bize Çocuk cerrahisine yönlendirdi ve yine bir müdahale olsa iyi olur dedi.. Cerrah ile görüştük.. O da direk ameliyat düşünmüyorum. Başka bir şey var gibi duruyor diyerek . İlk aşamada ÜRODİNAMİK çalışma istedi.. O temiz çıkarsa Bel ile alakalı bir MR isteyecekmiş. Şimdi bu ÜRODİNAMİ çalışma nedir nasıl yapılır ? VOODİNG ile arasında fark varmıdır. Vooding de göremediğimiz neyi görürüz ? Açıkçası çekiniyoruz.. Eşim yaptırma taraftarı değil.. Şöyle ki ; Hüsna 27 aylık oldu. Tuvalet eğitimini neredeyse hallettik. Geldiği zaman söylüyor hiç altına kaçırma problemi yaşamadık diyebiir.z Son 2,5 ayda 2 kez gece altına kaçırdı.. Yani yapmasında sıkıntı yok. İdrar enfeksiyonu geçirmiyor.. Sadece arada sırada karnının ağrıdığını söylüyor.. ( burada eşimin sorusu şöyle ' bende fmf var. genetiks test negatif olsa da ataklarım var.. Hüsnanın da test negatif.. Bu reflü olayı ile fmf bağlantısı varmıdır. İdrar yolunda fmf eseri olabilir mi ? ) Sizin tavsiyenize ihtiyacımız var ve sorularınız varsa sorabilirsiniz teşekkür ederiz.. Özel hastaneye gitmiyoruz. Bursa'da Eğitim ve Araştırma hastanesine gidiyoruz |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117791 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Fazla kurcalamasaniz iyi olur... Yoksa bunlarin sizin pacanizi birakmaya niyetleri yok... Bana kalsa, ilk ameliyati bile yaptirmazdim..
Labial yapisiklik, ameliyat ile acilsa bile, yeniden yapisir. Karin agrilari, FMF olabilirmi??? Biraz erken..Cok ustelerse, Colchium Dispert 1 draje verip bakariz... Genetik testler gereksizdir... Ilac iyi geliyorsa; FMF'dir ve gerisi hikayedir.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|