Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 7 aylık (anne sütü,emme)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum7 aylık (anne sütü,emme)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hulya125 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hulya125 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 7 aylık (anne sütü,emme)
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 11:02
hocam 7 aylık kızım var. daha oncede yazmıstım.. hem az emıyor. az emmeden kasıt hem 1-2 dakıka hemde kuvvetlı emmıyor cevreyle cok ılgılenmekten.. süt verıyordum zaten 2 aydan beri. onu da içmiyor artık hep denıyorum ama bır ıkı emıp bırakıyor.. sızde kakasına bakın demıstınız.. kakası dedıgınız dogru kıvamdaydı hep.. ama 6 aydan 7 aya gecerken sadece 60 gram almış :( ( 6 aylık kilosu 7.600 gramdı) aslında cok bı kılo eksıgı yok gıbı dedıgınıze gore ama bu boyle devam ederse dıye korkuyorum.. 1 aydır boyle cunku. ek gıdayı daha ıyı yıyor. ama iş süt emmeye gelınce yapmıyor..hıc sert kaka yapmadı. bırde cok hareketlı yerlerde yuvarlanıp sürünüyor. kucakta durmuyor tutunup kalkmaya calısıyor. ne yapayım hocam? beklemelımıyım dıger ayı ? yoksa banada sıpraktın fılan onerırmısınız? yada sipraktınle süt alımını arttırabılırmıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119019
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 19:15
Yas ilerledikce, cocuk kuvvetlenir ve bir memenin isini 2-3 dakikada bitirir, meme ucunu dili ile itip, size siritir... Eskisi gibi 10-15 dakikalik meme emmeler beklemeyin.
Aranmayin, basiniz is almayin... Anne sutunun ustune sut teklif edin, alirsa alir...
7.7kg olmasi yeterlidir.
Yukarı Dön
hulya125 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hulya125 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 16:18
yok hocam valla aranmıyorum. sıze sorup ogrenıyorum.. kılo almamıs dıye burun kıvırdılar. gelcek ayda cok az  kılo alırsa cocuk doktoruna yonlendıreceklermiş. 
        bıde hocam bılıyosunuz bızde 9 ayda kızamık asısı oluyor. dedıklerınıze gore bende artıslık yaptım yok ben o aşıyı yaptırmıycam dedım. onlarda surıyelı hıkayesıne başladılar. aıle doktoru bende cocuguma yaptırdım fılan dedı.. yok ben yaptırmıycam bı anlamı yokmus 9 ayda o aşının dedım.. bosuna yapılıyormus.. yanlıs uygulamaymıs  dedim.  hocam bıde benım kız o 9 ay 1 yaş arası  kızamık olursa rezıl olurum valla :) 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119019
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 19:03
Senelerdir. "kizamik salgini" var diyorlar, tek bir tane ciksa, gazeteler yazacak... O doktora, hemsireye bir sorun bakalim, ne zaman Kizamik veya Cocuk felci gormusler.. Resmen salliyorlar..
Ilk 1 sene icinde Kizamik gorulmesinin TEK IMKANI, Anne hic asi olmamis veya Kizamik hastaligi gecirmemis olacak,vede etraf Kizmikli kayniyor olacak. ... Sizde boyle bir durum varmi???
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.