|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tuba07 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağu 2013 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 15:49 |
Sayın Hocam,
Kızım 36 aylık 15,5 kilo ve 99 cm. 6 aydır yaklaşık doktora bile gitmiyoruz sayenizde. Sizi okuyarak anlattıklarınızı uygulayarak tedavi ediyorum kızımı. Yaklaşık 2,5 ay önce kreşe başladık ve anlattığınız gibi hastalıklarımızda başladı. Bal limona devam ediyorum.Sürekli üstsolunum yolu enfeksiyonu oluyoruz. Gribimiz başlıyor bazen ateşli bazen ateşsiz bitiyor ve diğeri başlıyor ardından. Yalnız 3 gün önce sizinde söylediğiniz gibi gribimiz koyu yeşil kıvama döndü ve ardından kulak ağrımız başladı. Hemen eczaneden iliadin alıp başladım. Ateşi olmadığı için bactrime gerek duymadım. İki gündür anne yüksek konuş duymuyorum dediği için en azından bir kontrol etsin diye KBB ye götürdüm. Kulağının nemli olduğunu akıp akmadığını sordu. Takibime göre kulak akıntısı olmamıştı. Kulağını temizledi iki parça küçük sarı koyu renk bir şeyler çıktı. Kulağında basınç var işitme kaybı bu yüzden olabilir dedi. İliadine başladığımı söyledim. 5 gün devam etmemi ve sudafedi 10 gün kullanmamı istedi. Bademciklerinin de iri olduğunu söyledi. Siz hiç bir ilacı önermediğiniz için kullanmamayı düşünüyorum ama bütün alt forumları okuduğum için tekrar sormak istedim. Sudafedi kullanayım mı sayın hocam? Birde iliadin uyku yaparmı? Sürekli uyumak istiyor. Uyku hali hakim. Birde serum fizyolojik yerine sinomarin kullanıyorum. Her şey için teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Düzenleyen tuba07 - 19 Kas 2014 Saat 16:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117534 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, kullanmayin...Once; "sahte bir iyilik" hali olusur, sonra fena carpilirsiniz., Kasten veriliyor. okumaya devam edin.
Uyku halini; Sudafed veya hastalik yapar. Iliadin yapmaz. |
|
![]() |
|
tuba07 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağu 2013 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın hocam, iliadinden başka bir şey kullanmıyorum. 1 gün ara verip 3 gün kullanıyorum. Kızımın kulak ağrısı hafifledi ama sağ kulağı duymuyor. Telefon testini yaptım ama bazen anlıyor bazen anlamıyor.Eğilip kulağına az sesle bir şeyler söylediğimde anlıyor ama özellikle sol kulağının üzerine yattığında onunla konuştuğumda hiç tepki vermiyor konuştuklarıma. Bu ağır grip ve kulak ağrısı sonunda yaşadığım geçici bir işitme kaybımı yoksa bir kbb hocasından randevu alıp götürmelimiyim? Saygılar sunuyorum.
Düzenleyen tuba07 - 21 Kas 2014 Saat 09:13 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117534 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Griplerde, Oztaki borusu kapali oldugundan, "Kulak zari" gerekli titresimleri tam yapamadigindan, isitmede problem olur. Oztaki borusu acilinca, tekrar eski haline doner... HICBIR ZAMAN KALICI BIR HASAR OLMAZ....
Kalici hasar; Orta Kulak hadiseleri esnasinde, "Kulak damlalari" kullananlarda olur... |
|
![]() |
|
Sayın Hocam,
Yaklaşık 2 haftadır kızımın kulak problemi ile uğraşıyorum. Bir hafta boyunca iliadin ve serum fizyoloik dönüşümlü olarak kullandım. Ama hala işitmede problem var. Kitap okuduğum zaman yüksek sesle oku anne diyor. Yada bana arkası dönükken konuştuğumda duymuyor beni. Telefonla bazen duyuyor bazen duymuyor. Bol sakız çiğnetmeye çalışıyorum ve KBB doktoruun verdiği ilaçları kullanmıyorum. (Sudafed ve Antb gibi)
Sadece sormak istediğim sayın hocam bu östaki borusunun kapaması ile ilintili olduğunu söylüyorsunuz ya işitme kayıplarının. Bu süre uzun sürermi? Merak ettiğim bu. Hem kızımı hem kendimi yorup onca paralar döküp işitme testlerine girmeme gerek var mı? Kızımın grip sonrası işitme kaybı oldu. Ondan önce böyle bir problemi yoktu. Dışardan geçen ambulans sesini bile duyardı. Ama şimdi duymuyor :( Bende psikolojik olarak iyi durumda değilim böyle olunca.Teşekkür eder saygılar sunarım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Buradaki isitme kayiplari ASLA kalici degillerdir, merak etmeyin.
Kalici sagirlik, once "Kulak zarinin" sonra Orta kulak boslugundaki ufak 3 kemigin( Ors, Ozengi, Cekic) Kulak damlalari ile harab edilmeleri ile olur... Gumus Nitratli Kulak damlalarini niye veriyorlar saniyorsunuz??? Mevsim musait olsa, denize atabilseniz, 1 gunde duzelir.. Iliadin ve aralarda tuzlu su'ya devam. |
|
![]() |
|
Sayın Hocam,
Kızımı bugün anneannesi ile dedesi özel bir KBB hocasına götürmüşler benden habersiz. Ve basınç testi yapmış. kulakta sıvı birikimi var demiş antbiyotik vermiş. test sonucuda aşağıdaki gibi hocam. antb. kullanmayacağım sizin önerilerinizle. yalnız bu basınç ve sıvı çokmu hocam değerlendirebilir misiniz. saygılarımla.
Left
Volume 0.43 ml Compliance 0.04 ml Pressure 0 daPa Gradient 0.01 ml Right Left Volume 0.42 ml Compliance 0.05 ml Pressure -56 daPa Gradient 0.01 ml |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizde, boyle "ense" oldukca, tokat atan da cok olur tabii...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|