Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo almıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo almıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
karagoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karagoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo almıyor
    Gönderim Zamanı: 25 Kas 2014 Saat 15:47
hocam 5 ayının dolmasına bir hafta olan bir kızım var ve çok iştahsız
emmek istemiyor 3 4 saat geçmedikçe emmiyor ozamanda emmek için yine direniyor.
doğum kilosu 3180 gr.boyu 53cm di
1. ay 1200 gr
2. ay 1200 gr kilo aldı
3. ay hiç kilo almadı
4. ay 400 gr aldı şuan 5. ayını doldurmaya bir hafta var ve 6200 gr.boyuda 66 cm
doktoru idrar yollarında bakteri olabilir kilo alımını engeller dedi idrar ve kan tahlili istedi ve mama yazdı doymuyo olabilir dedi.mama vermedim tahlilileride yaptırmadım.başka bi doktora götürdüm sınırda kilosu dedi ek gıda çizelgesi verdi ve hyper immun verdi.vitaminmiş 12. ayına kadar kullan dedi.şuan sadece kan ve demir damlasıyla vitamini kullanıyoruz.kakasını birkaç günde bir yapıyor çok katı koyu yeşil ve kokuyor.geceleride hiç acıkıpta emmek için uyanmıyor aksam 9 10 gibi uyuyor sabahta o saatte kalkıyor.geceelri uykulu olarak ben kalkıp emziriyorum.kilosu sizce ne durumda ne yapmam gerekiyor iyce kafam karıştı lütfen yardımcı olun şimdiden çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117659
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2014 Saat 21:04
SAKIN: Hicbir tahlili yaptirmayin, adi gecen HICBIR ilacida kullanmayin...

66cm. 6.5aylik kiz boyudur. Kilosu yanlis olculmus olabilir. Once ondan bir emin olalim... 6.7kg olmasi gerekir.
SAKIN; Demir ilaci vermeyin, istahi tamamen gider. Hem "kan" hem "demir" ilacimi kullaniyorsunuz???? Eger oyle ise, siz sebep oldunuz demektir... Ikiside, ayni ilacdir... Demir zehirlenmesi yapmis olabilirsiniz. Bir kan sayimi yaptirin... HGB:13g/dL den fazla cikarsa, basiniz belada...
Yukarı Dön
karagoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karagoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2014 Saat 22:57
hocam kilosu doğru. gittiğim iki doktorda soyundurdu tamamen oyle tarttı bundan 3 hafta once 5800gr dı.bugün kontrolü vardı tartıldı 6200gr cıktı.demir damlasından kastım devit 3 .şu sağlık ocaklarının kullanması gerekiyor deyip verdiği günde 3 damla ona 9 damlada anneye diye verdikleri.kan damlasıda günde 6 damla santafer acaba size yanlışmı anlattım demir ilacı diyerek. cevabınızı okuyunca tedirgin oldum biraz.çok sağolun ilgilendiğiniz için.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2014 Saat 18:29
    Siz; " şuan sadece kan ve demir damlasıyla " deyince, ben panik oldum.. Her ikisi de; demir ilacidir.

Dvit3; Demir degildir, D-Vitaminidir...
Tek basina Santafer'e bile gerek yoktur..

-Dvit3 damla   : gunde 1x5 damla verin.
-Demir veya Kan damlasi : Vermeyin.

Son ay 400gram alabilmesi, iyi bir durum, ayni beslenmeye devam edin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Kas 2014 Saat 18:30
Yukarı Dön
karagoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karagoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2014 Saat 19:48
çok tşk ederim.sizin panik olmanız beni sevindirdi demekki emin ellerdeyiz.

birde doktor kabızlığına hergün bir tatlı kaşığı zeytin yağı verin dedi onda bir mahsur olurmu ve beşinci ayını tam doldurduktan sonra kilosunada yardımcı olması açısından ek gıdalardan versem olurmu?? olursa neyden başlayayım?? şimdilik sadece meyve pürelerinden tattırıyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2014 Saat 23:16
Yok, onun bir zarari yok. 6 ay bitmeden, fazla abur-cubur vermeyin... Verecekseniz, vereceginiz ilk ek gida; "Kutu sutleri" olsun. Lutfen eski mailleri, Alt Forum yazilarini okuyun, ondan sonra ilave sorulari sorun...
Yukarı Dön
karagoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karagoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2014 Saat 23:30
Sagolun hocam sizi daha yeni keşfettim oku oku bitiremiyorum faydali çok yaziniz var.fakat kutu sütleri yani hazir sütler ve verilme zamani hakkında kafam çok karisik .zamanında kutu sütleri kotulediler simdi içmeye cekiniyoruz.sütçümüz taze getiriyor yogurdumuda o sütten kendim yapiyorum.bebeğime 8-9 aydan önce verme konusunda tedirginim.yazilarinizi okudukça rahatlayip öyle karar vericem.tekrardan coook TSK ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2014 Saat 23:43
Kutu sutleri, islem gordukleri icin, hazir mamalar kadar rahat hazmedilirler..Mecburiyet olmadikca, kutu sutlerini tercih ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.