Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTahlil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayışığı81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 13:46
iyi günler Kadir Bey
oglum 43 aylık.16kilo,102cm
04,10,2014den beri  aydır 10-15gün burnu akıyor ve tıkanıyor peşinden 1 hafta 10gün akıntı kesiliyor ama tıkanıklık devam ediyor. rahatsızlığı bu sekilde dönüsümlü devam ediyor. 28 kasımda tahlil yapıldı
WBC 11,62, NEU 7,64, NEU% 65,8 LYM 3,02 LYM% 26,0 
RBC 4,86 HGB 12,7 HCT37,2 MCV76,6 MCHC34,1 MPV7,2 PLT 350 PCT 0,252 PDW15,6 FERRİTİN 30,23 KALSİYUM 9,41  
Kan alınırken sanki fazla sıktılar birde hastaydı bu sonucları ne yönde etkiler. antibiyotık ve ferritin ilacı kullanmamı söylediler? SİZCE kansızlık varmı antibiyotiği de NEU yuksek diye verdiğini söyledi bakterıyel durum varsa yukselırmış? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118442
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 23:06
WBC:Normal...

" antibiyotiği de NEU yuksek diye verdiğini söyledi "
Baska turlu, APTAL oldugu nasil anlasilacak? Iste boyle sacmaliklar yapacakki benden hakareti isitsin... Resmen, SALAK...
HGB: NORMAL... Salak olmanin yaninda, bir de; SAHTEKAR...
HGB:12.7g/dl, Eriskin Refans degerleri ile bile NORMAL...

Domuz gibi biliyorlar, bu ilaclarla cocugun sikintiya girecegini, en basit hastaliklarin bile agir seyredecegini ve sik sik doktora geleceklerini..
Zaten babalarin hayrina mi, vara-yoga, sudan sebeplerle Kan sayimi yaptiriyorlar.. Ne cikarsa ciksin, bu KAHROLASI iki ilaci verecekjlerki, basiniza is acilsin...
Bunlara hakeret edin, hicbir dedikleri ve istedikleri tahlilleri yaptirmayin, verdikleri hicbir ilacida kullanmayin...    
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2014 Saat 23:57

Çok Tesekkurler Kadir Bey,

Size bir kac sorum daha olacak

1-Burun akıntısı 2 ay surdugunden bunun sinüzit olduğunu eger antibiyotik kullanılmazsa kronikleşeceğini  söyledi? Sinüzit de antibiyotik kullanımı hangi durumda gerekebilir? Soruyorum cunku oğlum bu sene anaokuluna başladı şimdi burun akıntısı ne zamam  15 günü geçse sinüzit olmuş deyip antibiyotik vermeye kalkacaklar.

2-Kan değerlerinin enfeksiyon varken olduğundan daha yüksek çıktığını  yani aslında kan değerlerinin daha düşük olduğunu söyledi bu doğru mudur? Doğruysa ne kadar bir fark olur? Sizin bir cevabınızda kan alırken kolu çok sıkarlarsa da kan değerlerinin olduğundan yüksek çıkacağını yazmışsınız. Oglum kan alındığında hem hastaydı hem de kolunu çok sıktılar bunlar sonucu ne kadar etkiler?

3-Bir de 23-28 nisan 2014 Tarihleri arasında kulak ağrısı şikayetiyle 6 gün antibiyotik kullandık. Sadece bir aksam kulak ağrısıyla uyandı çok ağladı. Biz de korktuk sabah doktora götürdük kulak zarı şişmiş antibiyotik kullanacak dedi. Gittiğimiz de ne ateşi vardı ne kulak ağrısı. Sizce antibiyotik kullanılmalı mıydı? Sonra da 14,05,2014 den itibaren 3 ay geniz akıntısı ve oksuruk oldu. Şimdi de 2aydır burun akıntısı…Sizce bu antibiyotiği gereksiz yere kullandığımızdan mı bu rahatsızlıklar bu kadar uzun sürdü? Cünkü  ondan önce hiç antibiyotik kullanmamıştık ve gribal rahatsızlıklarımız hiç bu kadar uzun sürmüyordu.

4-Antibiyotik gerekli yere kullanıldığında bile mi bir sonraki gribal rahatsızlıkların daha uzun ve ağır geçmesine sebep olur? Ya da sadece gereksiz kullanıldığında mı?

5-sabah akşam İladin damla kullandığımız günler arada serum fiz. Kullanmamız damlanın etkisini azaltır mı? Yani İladin damla kullandığımız 3gün sadece damlayı mı kullanmalıyız? İladin damlayı (3gün kullanıp 2gün ara) şeklinde 3kere kullandıktan sonra burnu açılmazsa bir daha ne zaman kullanabiliriz?

6-Cold-Mix ‘i burnu çok tıkandığında günde 3-4 kere  olmak üzere 1 ay boyunca kullanmanın bir zararı olur mu?

Çok uzun oldu kusura bakmayın cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. Keşke sizi daha önceden tanısaydım. Burada bizimle paylaştığınız tüm bilgiler çok ama çok değerli …Sonsuz Teşekkürler!!

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 04:55
1- Yalan.. Fizyopatoliji diye bir ders artik Turk Tip Fakulatelerinde okutulmadigi icin, Tuk doktorlari; hastaliklarin olusmasini ve arazlarin sebepleri BILMEZLER.. Sakin inanmayin, Antibiyotik ile Sinuzit tedavi etmeyede kalkmayin.
2- Yukardaki degerlerden bahsediyorsak, ONLARIN TAMAMI NORMAL... Enfeksiyon varken, WBC degeri yuksek, HGB degeri daha dusuk cikar. O doctor daha neyin, ne oldugundan bile haberi yok, takmayin kafaniza.
3- Nisan ayinda o antibiyotikleri kullanmasa idiniz, bu sure icinde bu kadar surunmezdiniz.. yararli bakteriler (Probiyotikler) yokoldugundan bu kadar surundunuz ve surunuyorsunuz...
Bir defa Turk Cocuk doktorlarinin eline duserde, gereksiz yere antibiyotik kullandinizmi, kurtulusunuz yoktur.
4- Aynen oyle, o yuzden basit bakteriel enfeksiyonlarda bile Antibiyotik verirken 2 defa dusunmeniz gerekir.
5- Iliadin'den evvel Serum fiz kullanabilirsiniz, sonrasinda Iliadin'i sulandirmis olursunuz...Iliadin'i burun acilsin diye degil, "Kulak agrisi" oldugunda kullanin... Burundan nefes alamiyorsa, AGZINDAN ALSIN....
6- istediginiz kadar kullanin.

Elinizden geldigince; ilgili-ilgisiz butun yazdiklarimi okuyun. Hangi bilginin ne zaman size gerekli olacagini bilemezsiniz. En azindan, o bilginin nerede oldugunu bilin, o bile yeterlidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2014 Saat 04:56
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 17:03
        Gerçekten harika bir insansınız Kadir Bey,  inanın size söyleyecek kelime bulamıyorum. Biz burada bizzat doktora gidip para verdiğimiz halde ağızlarından cımbızla laf alıyoruz. Aldığımız lafların çoğu da kafamızda soru işareti ve çelişki yaratıyor. Zaten biraz düşünüp, biraz okuyup araştıran birinin bu doktorların söylediklerini gönül rahatlığıyla kabul edip uygulaması imkansız. Ben zaten iki aydır aynen dediğiniz gibi yapıyorum yazılarınızı, cevaplarınızı didik didik okuyorum ve şimdiye kadar bu doktorlar yüzünden kafamda oluşan soru işaretlerinde ne kadar haklı olduğumu görüyorum! Sorularıma sayenizde cevap buldum ve bulmaya da devam edeceğime inanıyorum. Bizlere vakit ayırdığınız için çok ama çok teşekkür ediyorum…
                 Ben oğluma 23.Nisan.2014 tarihine kadar ne başka bir ilaç ne de antibiyotik kullanmadım (verdikleri halde) ama o gece kulağının çok ağrıması ve doktorun ertesi gün kulak zarı şişmiş demesi bizi korkuttu ve acaba dedik. Yoksa kulak enfeksiyonlarının çoğunun viral olduğunu ve kendiliğinden geçtiğini biliyordum. Keşke sizin yazılarınızı daha önce okumuş olsaydım o zaman acaba demezdik.
                 İzninizle bir kaç soru daha sormak istiyorum.
1-Bu antibiyotiğin olumsuz etkisi ne kadar sürer ,vücut kendini ne kadar zamanda toparlar? Bu arada antibiyotik kullandığında ishal veya kabız olmadı. Probiyotikler  çok etkilenseydi  bağırsaklarda bir tepki olmaz mıydı???  Bundan sonra her rahatsızlığımızı böyle zor atlatmayacağız değil mi??? Her gün 400gr ev yoğurdu yiyor. Bu probiyotiklerin artması için yeterli olur mu? Yoksa probiyotik takviyesi kullanmam daha mı iyi olur? Kullanmalıysam hangi ürünü önerirsiniz?
2-Sinüzit dediğiniz gibi az yada çok her gribal rahatsızlıkta oluşan bir durum.Peki bu viral rahatsızlıklar kendiliğinden iyleştiğine göre bu sinüzitler ameliyatlık hale nasıl geliyor?  Bizim doktorun söylediği " viral olarak başlar burun içleri şişip sinüsler boşalamadığında ve bu özellikle uzun sürdüğünde burada bakteriler oluşur ve bakteriyel sinüzit olur."  Ben de sordum "inatcı bir ateş olması gerekmez mi antibiyotik gerektirecek bakteriyel bir durum olsa"  sinüzitde her zaman olmaz dedi"(gel de şimdi bu doktora inan! bir kaç ay önce başka bir doktorun tedavisini eleştirirken kendisi demişti antibiyotiklik bi durum olsa ateş düşürücüyle bile zor düşen bi ateş olur diye.Bunlardan bizi inşallah önce Allah sonra sizin paylaştığınız bilgiler koruyacak )   Merak ettiğim şey biz serum fiz. ile sinüsleri iyice boşaltamazsak gerçekten böyle bakteriyel bir durum olusur mu? Peki sadece sinüzit için değil genel olarak soruyorum vücutta antibiyotik gerektirecek bakteriyel bir durum varken ateş çıkmaması gibi istisnayi bir durum olabilir mi gerçekten ??
3- 2 aydır burnu 10-15 gün akıp 1hafta akıntı duruyor demiştim ya.Bu aktığı günlerde hep koyu ve yeşildi akıntısı.Bu son 7gündür yine akıntısı hep koyu,yeşil ve oldukça fazla  akıntının bu şekilde koyu olması bir problem yaratır mı? Sadece serum fiz. ve cold mix kullanıyorum.
 Paylaştığınız bilgiler için , bizleri aydınlatmak ve gözümüzü açmak için gösterdiğiniz  çaba ve emek için sonsuz teşekkürler...Allah sizden razı olsun! 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 21:54
1- Olumsuz etki: Iki ilac dozu arasindaki sure kadardir... 12 saatte bir aliyorsaniz, etkisi 12 saat demektir.
2- Allahtan, barsaklarimizdaki bakterilerin cok kolay direnc kazanma ozellikleri vardir. Neyseki, hastalik yapmadiklari icin, cokda onemli degildir. Bu sebeple, 3-5- gunluk antibiyotik kullanimlarinda, Probiyotiklere gerek yoktur.
3- Butun Sinuslerin, bogaza acilan KANALLARI vardir, ya kendiliginden, yada Iliadin gibi damlalarla acildiginda, icerde biriken sivi akar ve geriside kendiliginden duzelir... Meslek hayatim boyunca, HICBIR hastam Ameliyata gitmedi... Sinus kanali acilmadigi surece, siz istediginiz kadar, istediginiz amaliyati yaptirin, GENE IYILESMEZ, GENE IYILESMEZ...
4- Bazi hastalik yapici bakteriler, vucutta olmalarina ragmen, ATES ve Hastalik olmayabilir. O andaki vucud direnci(antikorlarin olusmasi) ve ya bakteri sayisinin az olmasi gibi durumlarda,. hastalik olmadan, sahis ASI olmus gibi hastaligi atlatabilir...
Bir insanin; Tifo olabilmesi icin, o sahsin: 100 000 basil almasi gerekir... Shigelle Dizanterisi icin; 6000 basil almasi gerekir..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 23:03
Yanlis ifade ettim sanirim antibiyotigin olumsuz etkisi ne kadar surer derken yan etkisini degil sunu kastetmistim...hani nisan ayinda kullandiginiz antibiyotik yuzunden bu kadar surunuyorsunuz demistiniz ya o olumsuz etkiden bahsettim.Yani simdi her gribal rahatsizlikta boyle surunecez mi  bu antibiyotigi kullandigimiz icin? yoksa belli bir sure sonra normale donecek mi? Tesrkkurler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2014 Saat 05:55
" O " etki, cocuktan cocuga degisir... Tedavinin suresi, ilacin cinsi ve miktari, cocugun barsaklarindaki bakterilerin miktar ve yogunlugu; etki edici faktorlerdir. Nisan ayindan beri , bir daha Antibiyotik kullanmadi iseniz, yaz sonunda bitmis olmasi gerekir.
Tabii ikinci bir factor de; Insan temasidir. Hala; cok kalabalik ortamlara giriyorsa, yalap-salap opuluyorsa, devam etmesi normaldir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.