|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Willdone ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 11:55 |
Kadir Hocam merhaba. Fikirleriniz benim için çok önemli olduğundan size yazmak istedim. Kızım 13 aylık. İlk aylarında sütüm çok olmasına rağmen kilo almayınca doktorumuz ısrarla mama vermemi söyledi. 6. Ayına kadar vermedim. 6. Ayını doldurduğu gün mama verdim içmek istemedi. 25 ml zorla içirdim. 1 saat sonra uyanıp hepsini çıkarttı ve bir anda bütün vücudu kızarıp şişti. Acile gittik iğne vurup sabaha kadar gözlem altında tuttular. Sonrasında bizi çocuk alerji bölümüne gönderdiler. Kan testi deri testi yapıldı ve süt alerjiniz var dediler. Arkadaşım burdan size yazdı. Sizde yüzüne süt sürerek denememizi söylemişsiniz. Süt sürünce yüzü kabardı. Sonrasında sık sık denedim. Kızarmadığını gördüğümde kendi diyetimi açtım. Kızım ek gıdayı redettiği için ona veremedim. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Fakat gün içindeki ilk kakası normal ikincisi ise mukuslu olmaya başladı. Çocuk gastroenteroloji bölümüne gittik yaşadıklarımızı anlattım. Hiçbir tahlile gerek duymadan diyet yapmayın çocuğada verin gayet sağlıklı dediler. 12 aylık kontrolümüzde devamlı gittiğimiz doktoru iki ayda 1 cm boyu uzamış diye beğenmedi kesin bir sıkıntısı var dedi. Bir sürü tahlil yapıldı ama hiçbirşey çıkmadı. Kızımın doğum kilosu 3.040gr boyu 50cm 12 aylık kontrolünde 8.200gr 74 cm geldi. Ve hala mukuslu kaka devam ediyor. Genel durumu iyi. Ama hiçbirşey yemiyor. Süt içmiyor. Sadece anne sütü alıyor. Ve gün içinde yerse yarım meyve ve kendimiz için yaptığım yemeklerden yerse 1 çorba kaşığı anca yiyor. Suda hiç içmiyor. Ama anne sütüne çok düşkün. Beslenme aralarının kısa olmasının mukuslu kakaya neden olduğunu yorumlarınızdan okumuştum. Ama hiçbirşey yemediği için aç olduğunu düşünüp her istediğinde emziriyorum.
Size sorum: acaba alerjimiz geçmedi mi yada başka birşeye alerjisimi var? Kilosu boyu çok mu az? Ve o yiyecekleri reddetmesinin nedenini alerjisinin olduğu anlamına geldiğini söyleyenler var. Bunlar doğru mu? Yemek konusunda kızımı zorlamalımıyım? Cevabınızı merakla bekliyorum hocam. Saygılarımla. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117791 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Allerji ile artik bir alakasi yok.
Sadece; Istahsiz. Sipraktin surup: Gunde, 2xyarim olcek (2.5ml) 5 gun verin, 3 gun ara verin, sonucu konusalim. |
|
![]() |
|
Willdone ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Hocam şurubu denedim fakat iştahında bir değişiklik olmadı. Genel durumu sıjıntılı değil ama mukuslu kakası devam ediyor. Geceleride uykusunda ağlıyor.
|
|
![]() |
|
Resmini çekip koysam hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117791 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Festal draje denendimi??? Denenmedi ise; 5 gun , gunde 1 adet Festal drajeyi havanda exzip, yemeklerine karistirin.
Eger bulabilirseniz, Pankreoflat toz'u kullanmak daha rahattir. |
|
![]() |
|
Hemen bulmaya çalışıp deniyeceğim hocam. Çok teşekkür ederim. Saygılar
|
|
![]() |
|
Hocam tekrar merhaba,
Uzun zaman drajeyi toz haline getirip içirmeye çalıştım fakat kızım kabul etmedi 😔 şurubu tekrar denedim onu aldı. 5 gün düzenli içti iştahı açıldı ve kilo aldı. 10.200 gr a çıktı kilosu. Fakat 5 günden aonra şurubu bırakınca yine eskiye döndü ve aldığı 700 gr ı geri verdi 😔 bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim hiçbirşey yemiyor 😔 şu an 21 aylık ve 9.500gr |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|