|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ara 2014 Saat 12:32 |
Hocam öncelikle güzel bir gün dilerim.Ben makalelerinizi ve sorulara verdiğiniz cevapları sürekli takip etmeye çalışıyorum.
D vitamini ile ilgili makalenizi de okudum. Sormak istediğim şu benim birkaç yıl önce d vitamini değerim 26 çıkmıştı. ama herhangi bir şey kullanmadım.(yaşım 37) Oğluma da bebekliğinde verilen damla dan sonra bir daha hiç d vitamini vermedim. çünkü doktorumuz bu konuda hiçbir şey söylemedi. Şu an da 6,5 yaşında yaz kış sokakta oynayan bir çocuk. d vitamini değerine bakılmaksızın her sene kışa girerken 1 ampul içmeyi öneriyorsunuz. vermediğimiz bu süre boyunca bir sıkıntı olmuş mudur? d vitamini değerine baktırsak mı acaba? Yoksa biz de bu şekilde uygulasak yeteli olur mu? çok teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Baktirmaniza gerek yok, HER SENE; 1 ampul Dvit3 icin, durumu kurtarirsiniz.
Gecmisin telafisi yoktur... Gelecege bakin... |
|
![]() |
|
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben dun akşam dvit ampul aldım oğluma, fakat ampulu actıktan sonra üstüne dökmek için ekmek ararken oğlum serumun
yarısından falzasını dokmus tezgaha ama vitamini içeceğim diye ağlayıca ampulun içinde kalan miktarı oğluma içirdim. şimdi yeni bir ampul alacağım hemen mi vereyim yoksa üzerinden biraz zaman geçsin mi? birde hastayken verdim vitamini bir sakıncası yoktur umarım. birde 1 hafta 10 gündür sadece burun akıntısı ve sümüğü vardı tam iyi oluyor derken pazar akşamı öksürük başladı 2 gecedir öksürmekten uyuyamıyor. şu anda burnu kuru sürekli burnunu çekiyor ve arada sümkürdüğünde yemyeşil yoğun sümük çıkıyor. sanırım yeni bir mikrop aldı. Şimdi de ateşi çıktı 39 ağzının suyu akıyor dişlerini sıkıyor ve gıcırdatıyor kalbı çok hızlı atıyor ve hızlı nefes alıp veriyor, öksürük çok şiddetli.grip tedavisine aynen devam ediyorum. ateşine hiç müdahele etmedim . ama daha da yükselecek gibi Siz illiadin i burun tıkanıklığına değil kulak ağrısı olunca veriyorsunuz ama gece burnu çok tıkandı ve öksürdüğü için verdim. birde sabah bir gözü çapaklıydı. bu şekilde devam ediyorum başka bir şey yapmalımıyım?
Düzenleyen gul78 - 19 Ara 2014 Saat 17:25 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bir ay sonra, 1 ampulun tamamini icirin.
2- Ekmek sart degil, icerse, dogrudan, kasiktan da icebilir. 3- Sadece; Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 4- Griplerde Ates: 4-5 gun surebilir. 5- Cok sikinti olursa, burun acmak icinde Iliadin'i kullanin. 6- "Tobrased" goz damlasi, 5 gun, Gunde:4x1 her iki goze damlatin... Damla yaparken, gozlerini yumsun, o sekilde damlayi "goz pinarina" damlatin, gozunu actiginda, ilac etkili olur. Torkish sekilde, "cart" diye gozlerini acmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Ara 2014 Saat 17:34 |
|
![]() |
|
Hocam çok teşekkürler iyiki varsınız. Oğlumun sabaha kadar ateşi vardı hiç müdahele etmedim. sabah boğazım ağrıyor demeye başladı. dün çok ateşli olunca doktorundan randevu almıştık. bugün de götürdük. Doktor şu anda çok dirençli bir mikrop olduğunu çabucak ciğerlere indiğini söyledi. oğlumu muaeye etti sırtını dinlerken ciğer seslerinde sıkıntı olduğunu artık aşağıya inmeye başladığını söyledi ve boğazı kızarık geniz akıntısı var deyip klamer 250 mg antibiyotik verdi.bu arada doktorumuz sizin gibi viral enfeksiyonlara asla ilaç vermez. 6,5 yaşında ilk defa bugün antibiyotik verdi. sadece bu ilacı kullanın dedi ve sizin grip tedavinizin aynısını söyledi.Çarşamba günü yine gelin tekrar ciğerlerini dinleyeceğim dedi.Durum böyle olunca bende ikilemde kaldım. ben de tahlil yaptırıp size sormadan ilacı vermek istemedim. öksürüğü devam ediyor sıcak su buharı ya da sıcak banyo yaptırdığımda sapsarı sümük çıkıyor. onun dılında burun akıntısı yok. bu sonuçlara göre (sadece crp ve monositler yüksek çıkmış sanırım) antibiyotik kullanmama gerek var mı? yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim.
sonuç referans değer CRP (High sensitif) 13.95 mg/L 0.00 - 3.00 LÖKOSİT 8.0 x10³ / μl 5.5 - 15.0 ERİTROSİT 4.89 milyon/μL 3.80 - 5.10 HEMOGLOBİN 13.8 g/dL 11.5 - 14.5 HEMATOKRİT 39.5 % 35.8 - 42.4 M C V 80.8 fl 75.0 - 90.0 M C H 28.2 pg 25.0 - 31.0 M C H C 34.9 g/dl 32.0 - 37.0 TROMBOSİT 295 bin/mm³ 150 - 400 LENFOSİT 29 % 22 - 53 NÖTROFİL 51 % 27 - 53 MONOSİT 15 % 4 - 9 EOZİNOFİL 4 % 0 - 4 BAZOFİL 1 % 0 - 3 LENFOSİT # 2.3 x10³ / μl NÖTROFİL (#) 4.1 x10³ / μl RDW_CV 12.6 % 10.6 - 16.0 P D W 9.8 fl M P V 8.3 fl 7.1 - 12.4 Boyalı Periferik yayma preparatının mikroskopik incelemesinde: Eritrosit Morfolojisi: Eritrositler normositer ve normokromik olarak değerlendirildi. Trombosit Özelliği: Sayının yeterli olduğu teyid edildi. Bazı sahalarda yeterli büyüklükte trombosit kümeleri görüldü. Lökositler: Lökosit formülünde monosit oranının yaşa uyan referans aralık sınırlarının üzerinde olduğu belirlendi. Düzenleyen gul78 - 20 Ara 2014 Saat 15:43 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Lokosit; cok dusuk, KESINLIKLE Viral enfeksiyon, SAKIN Antibiyotigi vermeyin..
Monosit'in ASIRI yuksek olmasi; Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir.. 1 hafta kadar ates yapabilir. Virutik bir hastaliktir, bir tedavisi yoktur, onemi de yoktur, kendiliginden duzelir. Bu hastalikta, nadiren; "Hayal gormeler" anlamsiz korkmalar, cisimleri farkli gormek gibi durumlar olabilir, korkmayin bunlarda kendiliginden gecer. CRP: Kardiak Risk durumlarindaki "Referans degerleri" yazilmis, LABORATUVAR HATASIDIR, bir zahmet soyleyin, ogrensinler. Enfeksiyonlarda ;Referans degerleri: 40-200 arasindadir. |
|
![]() |
|
Hocam ben de öyle tahmin ettim sizin öğrettikleriniz sayesinde.bakteriyel olması için 8 den çok daha yuksek olması gerekirdi sanırım. sadece siz cevap yazana kadar internette monosit yuksekliğine baktığımda bakteriyel enfeksiyonlarda yükselir yazınca emin olamadım.o yüzden size danışmak istedim bir de ciğerlerinde duyduğu ses te yine antibiyotikle düzelmez değil mi? cunku doktor
şöyle birşey dedi bu çok dirençli bir mikrop önlem olarak antibiyotik veriyorum gibi birşey dedi. yani acaba viral enfeksiyon varken bakteriyel birşey almasın diye mi verdi. ama sonuçta vücutta bakteri yokken antibiyotik içmek manasız değil mi ayy gerçekten kafam karıştı anlam veremedim. sonuçta sizin cevabınız benim için yerterli. antibiyotiği vermiyorum. ben ciğerlerinin düzelmesi için sabah akşam buhar yapıyorum bol su veriyorum. başka yapmam gereken ya da dikkat etmem gereken birşey var mı? çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin.
Düzenleyen gul78 - 20 Ara 2014 Saat 19:42 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" acaba viral enfeksiyon varken bakteriyel birşey almasın diye mi Verdi '
Bu "salakca" dusunce tarsi gecerli oldumu, iste o zaman Turk doktorlari gibi, her Gribe Antibiyotik verilir... Mesela, Turk doktorlari ve hemsirelerinin yaptigi bir "salak" dusunce tarzida: Asi olan cocuklarda ; %5 cocukta olabilecek "Ates" icin, butun cocuklara Calpol verilmesidir.. %5 ateslenmesin diye, %95 cocuk bosuna ilac alir... Tam "Turk tipi dusunce" tarzi... Monositler, hicbir zaman Bakteriel hastaligi isaret etmezler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|