Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tubakln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tubakln Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribi
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 04:56
Merhaba hocam, kizim 3,5 yasinda 2011 haziran dogumlu, 16,5 kilo ve 98 cm boyunda. Krese gidiyor
2 haftadan fazladir oksurugu var. Son bir haftadir siddetlendi. Geceleri oksurugun etkisyle kusuyor. Carsambadan beri atesli, 40 dereceyi geciyor, ozellikle geceleri. Atesle bas edebildigi icin sizden bilgilendigim kadariyla gunduz ates dusurucu vermedim. Gece calpol veriyorum. Dolveni icmiyor.
2 gundur ishalde yapmaya basladi. Ancak istahi tamamen bittigi icin sadece su oluyor ishalinde. Su icmek ve biraz ekmek ici yemek disinda bisey yemiyor.
Hafta ici aile hekimi gordugunde cigerlerine inmedigini, bogazinin kizarik oldugunu soylemisti. Antibiyotik verdi ama dilinde pas lekesi olmadigi icin kullanmadim. Perebronu da iciremedim. Kizim ilaclara karsii cok tepkili. Cumartesi hacettepe acile gittik, augmentin verdiler, hemen ilik dus aldirmamizi istediler.  Doktora kan tahlili yapsaniz bakteriyel bi hastalik mi diye sordum. Tahlile gerek yok atesi cok yuksek oldugunda bakteriyel bi hastaliktir ve antibiyotik gerekir dedi. Aaugmentini de iciremedim. Ama cumartesi gununden beri agzinda beyazimsi bir tabaka var ve agzi kotu kokuyor. Agiz kokusu yemek yememesinden de olabilir. Sebebini bilemedim.
Hocam sizin tavsiyelerinizi de yapamiyorum. Balli limon, serum fizyo Lojik, cunku asiri tepki hosterip agliyor, zorla verince tukuryor. Burnu acikti, son 2 gundur tikali. Ama iyilesmiyor kizim, ne yapmaliyim hocam. Domuz gribi midir, cunku bu kadar uzum suren yuksek atesimiz daha onceki griplerde olmamisti.
Ben 30 haftalik hamileyim ve grip kizimdan bana da gecti.
Kendime balli limon yapiyorum ve Balgam cikartmaya basladim.
 Hocam kizim icin endiseleniyorum. Hastalik cigerlerine iner mi
Ilginiz icin cok tesekkur ederim hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119493
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 17:43
SAKIN, verilen hicbir ilaci kullanmayin. Dildeki pas; ac oldugundan, Antibiyotiklik bir durumu yok...
Esas Viral hastaliklarda "yuksek ates" olur, resmen, bir yerinden sallamis...

Sadece, bol sivi verin.
Yari-yariya hazirlanmis: Visne-Soda karisimi veya, Gazi cikarilmis Cola iyi gelir( Light OLMASIN)...
Ilac vermesenizde olur... Soguga cikmasin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.