|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
tubakln
Üye
Kayıt Tarihi: 20 Kas 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: domuz gribiGönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 04:56 |
|
Merhaba hocam, kizim 3,5 yasinda 2011 haziran dogumlu, 16,5 kilo ve 98 cm boyunda. Krese gidiyor 2 haftadan fazladir oksurugu var. Son bir haftadir siddetlendi. Geceleri oksurugun etkisyle kusuyor. Carsambadan beri atesli, 40 dereceyi geciyor, ozellikle geceleri. Atesle bas edebildigi icin sizden bilgilendigim kadariyla gunduz ates dusurucu vermedim. Gece calpol veriyorum. Dolveni icmiyor. 2 gundur ishalde yapmaya basladi. Ancak istahi tamamen bittigi icin sadece su oluyor ishalinde. Su icmek ve biraz ekmek ici yemek disinda bisey yemiyor. Hafta ici aile hekimi gordugunde cigerlerine inmedigini, bogazinin kizarik oldugunu soylemisti. Antibiyotik verdi ama dilinde pas lekesi olmadigi icin kullanmadim. Perebronu da iciremedim. Kizim ilaclara karsii cok tepkili. Cumartesi hacettepe acile gittik, augmentin verdiler, hemen ilik dus aldirmamizi istediler. Doktora kan tahlili yapsaniz bakteriyel bi hastalik mi diye sordum. Tahlile gerek yok atesi cok yuksek oldugunda bakteriyel bi hastaliktir ve antibiyotik gerekir dedi. Aaugmentini de iciremedim. Ama cumartesi gununden beri agzinda beyazimsi bir tabaka var ve agzi kotu kokuyor. Agiz kokusu yemek yememesinden de olabilir. Sebebini bilemedim.
Hocam sizin tavsiyelerinizi de yapamiyorum. Balli limon, serum fizyo Lojik, cunku asiri tepki hosterip agliyor, zorla verince tukuryor. Burnu acikti, son 2 gundur tikali. Ama iyilesmiyor kizim, ne yapmaliyim hocam. Domuz gribi midir, cunku bu kadar uzum suren yuksek atesimiz daha onceki griplerde olmamisti. Ben 30 haftalik hamileyim ve grip kizimdan bana da gecti. Kendime balli limon yapiyorum ve Balgam cikartmaya basladim. Hocam kizim icin endiseleniyorum. Hastalik cigerlerine iner mi Ilginiz icin cok tesekkur ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 17:43 |
|
SAKIN, verilen hicbir ilaci kullanmayin. Dildeki pas; ac oldugundan, Antibiyotiklik bir durumu yok...
Esas Viral hastaliklarda "yuksek ates" olur, resmen, bir yerinden sallamis... Sadece, bol sivi verin. Yari-yariya hazirlanmis: Visne-Soda karisimi veya, Gazi cikarilmis Cola iyi gelir( Light OLMASIN)... Ilac vermesenizde olur... Soguga cikmasin. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|