Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hırıltılı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHırıltılı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
uKaLaM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı uKaLaM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hırıltılı öksürük
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 11:12
Mrb kadir bry, 
Kızım 22 aylık burun tıkanıklığı ve hafif hırıltılı öksürüğü var. Doktora götürdüm,  doktor muanesinde hafif boğazda kızarıklık var dedi.burun açıcı sprey ve peditus verdi.  Fakat geçmedi 5 gün sonra kontrole gittik balgam sökücü ve antibiyotik ceclor 125 verdi. sinüzite çevirir dedi antibiyotik kullanmaz ise dedi. Ateşi vs. yok. Sizce antibiyotiği kullanmalımıyım. Neler yapabilirim öksürük için. Teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
uKaLaM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı uKaLaM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 12:37
xclear sprey kullanıyoruz. burnu için

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 18:39
Peditus verdinizmi, cocuk ayvayi yiyecek demektir. Evvelki gunlerde, yapilan bu SAHTEKARLIKLARIN; 3 safhasindan bahsetmistim...
1.SAFHA: Peditus, Aferin, Sudafed, Actifed, gibi ilaclarla oksuruk baskilanir, hem hastaligin goguse inmesi saglanir, hemde oksuruk kesildigi icin, aile memnun edilir.
2.SAFHA: Iyilesme olmaz hatta hiriltilar baslar; Antibiyotikler, Astim ilaclari ( Ventolin, Onceair gibi) ve Asist verilerek, gene aile kandirilir, ama, cocuk daha beter haldedir, tekrar doktora gidilir.
3.SAFHA: Pulmicort, Nasonex, Nasocort gibi KORTIZONLU spreyler ile Grip arazlari ve vucudun tepkileri baskilanir, aile gene kandirilir, aile cocuk iyilesti sanar, ilaclar kesilince, vucut isin vahameti anlayarak cok abartili tepkiler gosterir, cocuk gece yarilari tikanir ve acilen ambulanslarla hastaneler kosusturulur, VE HAVA ALINIR!!!!!

Sadece; benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Ara 2014 Saat 18:40
Yukarı Dön
uKaLaM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı uKaLaM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 09:41
peditus verdim fakat işe yaramadığını anlayınca bıraktım. Verdiği antibiyotik ile balgam sökücüyü kullanmadım. Sadece burnunu açık tutuyorum ve hakiki bal (kendi üretimimiz olan) ile limonu kariştirip veriyorum. coldmix kullanabilirmiyim 22 aylık bebeğe. Hırıltısı gitti gibi hafif kuru öksürük var. Doktor bey ateş olmadığı sürece çok korkmuyorum. Fakat ateş beni çok korkutuyor. Keyfi gayet yerinde şuan. Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 20:32
Ates'den niye korkuyorsunuzki!!! Yazarlar bolumunden, benim Ates ile ilgili 3 makalemide okuyun.
Gece sikintisi oldugunda; ColdMix'i kullanin...
Yukarı Dön
uKaLaM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı uKaLaM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 09:24
Kadir bey hırıltılı öksürüğümüz tamamen gitmişti fakat yine hırıltılı, balgamlı öksürüyor. Sesi çatallaştı. kuzenimin kızı bu şekilde öksürüyordu ben farketmeden aynı bardaktan içmişler farkedince hemen aldım ama ondan mı geçmiştir bu hastalık yoksa tekrar mı ediyor. Burun tıkanıklığı yok gibi. Balla limonu karıştırıp veriyorum.  Ne yapabilirim başka 
Yukarı Dön
uKaLaM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı uKaLaM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 14:37
tıkanıklığından öğle uykusunu uyamıyor doktor bey. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 20:20
Bardaktan gecen bir sey yok...Vucutta zaten bir virus varken, ikinci bir virus giremez, hastalik yapamaz. Okuyun.
Gribin sonuna gelmissiniz. Akinti koyulasmis. Sicak su buhari, Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix'e devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.