Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astim? Bronsit?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAstim? Bronsit?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astim? Bronsit?
    Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 17:34
Mrb hocam.
Kizim 5,5 yasinda. 2 gundur cok fazla oksuruyor. Ozellikle geceleri artiyor. Biraz balgamli- biraz kuru oksuruk tarzinda. Bal limon surekli veriyorum. Cok uzun zamandir hic ilac vermedim.bugun cigerlerini dinledigimde, nefes verirln islik- kapi gicirtisi gibi ses duydum.disardan bakildiginda nefes alimi sesiz, nefes verirken uzun ve sesli.3 yasinda astim teshisi konulmustu(?)bronsitle ilgili yazilarinizda aldigim notlara baktim.
*"bronsitte oksuruk nadirdir"( cok fazla oksuruyor)
*"brun akintisi, ates yoktur"( yok)
*"rahat nefes alip sikintili nefes verme, nefes verirken islik sesi vardir"( var )
*" solunum sayisi artar"( evet )
*"bronsitte gogse birsey inmez. Grip bronsite cevirmez."( bu yasina kadar 4 kez bu sikintiyi yasadik ve hep gribin arkasindan oldu.)
*"bronsit mikrobik degildir."
*"akut bronsit cocuklarda olur, viraldir."
*"bronsit astimin fransizcasidir."
*"viral hastaliklar gece artar."( evet, gece daha fazla oksuruyor.)

V.s...
Bir de oksuruk tablosundan aldigim notlar var.
Hocam bu brosit zor konu. Cesitleri var sanirim. Bazi notlarim celiskili.bronsit mikrobik degildir ve akut bronsit viraldir gibi. Oksuruk tablosunda astim ve bronsit farkli seylermis gibi.
Hocam nefes verirken islik sisi duydugumuzda kesin bronsit midir?
Kizimin genel hali olumsuz, yorgun , yatiyor, cabuk yoruluyor.bricanyl veya ventolin nebul kullanmali miyim?
Coook tesekkurler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 18:03
Bronsitin, cesitleri filan yok!!! Cesitleri olan ve degisik Sehir isimleri ile anilan, "Hastalik yapici" ajanlar vardir.. Griplerdeki Virusler bu sekilde isimlendirilirler. California, Victoria, Brisbane gibi...Ebola Virusu gibi.
Tifo bakterisi olan; Salmonella bakterisinin de, ilk defa; tesbit edildigi sehirlere gore isimleri vardir.

AMA; hicbir zaman, bizim uyduruk Prof.larin sacmaliklari gibi; Istanbul Bronsiti, gibi bir bronsit cesiti uydurulamaz. Nasilki, Ankara Enfarktusu, Izmir Apandisiti, Erzurum Ulseri gibi isimler konamazsa, Istanbul Bronsiti diye de bir isim konulamaz... Ama diyeceksinizki, burasi Turkiye, sizde haklisiniz.
( Tek Istisna: "Halep cibani'dir.. Tek hastaligin tek ismi oldugu icin, kullanilir)
Ayrica; Bronsit ile Bronsiolit farkli hastaliklardir, Turk doktorlari bu farki da bilmezler ve her ikisine de, Astim tedavileri uygularlarlar. Allah sonunuzu hayr etsin, gidis iyi gidis degil.

Cocugunuz Grip geciriyor, sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2014 Saat 18:37
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 18:19
Tesekkur ederim hocam. Peki nefes verirken duydugum islik sesi niye oluyor? Grip teshisinize guveniyorum hocam. Sadece ogrenmek icin soruyorum.Gelip gecici bisiy mi?Az once yine baktim, islik sesi devam ediyor. En basindan beri sadece grip tdavisi uyguluyorum.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 19:01
Tesekkur ederim hocam. Peki nefes verirken duydugum islik sesi niye oluyor? Grip teshisinize guveniyorum hocam. Sadece ogrenmek icin soruyorum.Gelip gecici bisiy mi?Az once yine baktim, islik sesi devam ediyor. En basindan beri sadece grip tdavisi uyguluyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2014 Saat 00:53
Nefes yollarinda, Grip esnasinda olusan odem dolayisi ile nefes alirken degil ama, verirken bir islik sesi duyulabilir. Cocuk rahat oldugu surece, herhangi bir sey yapmaniz gerekmez...
Sadece; daha evvelce; Astim Krizleri gecirmis olanlarda, bu ses duyuldugunda, Bricanyl baslamak gerekir. Herkesde degil.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2014 Saat 03:03
Hocam cok tesekkur ederim. Cok kiymetli bir bilgi bu.Hocam simdi de uykudan uyandi. Gogsunu gosterip cok agriyor, dayanamiyorum, nefes alamiyorum diyor. Agri nefes alinca oluyormus. Gogsunun tam ortasi. Aglayinca dolven verdim. Onemli bisiy modir hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2014 Saat 17:27
Onemli bir sey olsa, beraberinde, dudaklarinda "morarma" olurdu.
Sicak buhar (icine "findik kadar" Vick koyun)tatbik edin.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2014 Saat 18:03
Hocam bugun ateside cikti.(39derece)bikac saat suruyo sonra kendiliginden dusuyo. Tekrar cikiyo. Cigerini dinledigim kadariyla nefes alirken ve verirken ses var. Genel hali iyi olsa onemsemiycem ama cok yorgun, istahsiz,ihliyor, inliyor, surekli yatma hali var.biraz balgamli- biraz kuru oksuruk var. Gozler baygin baygin.
Hocam esasinda bir cocuk hekimine cigerini dinletip size net soylemek isterim ama ne mumkun.komsum cocuk hekimi gribin basinda bile bronsit dedi:( bir kac ay once krup mu acaba diye o'na sordugumda krup+ bronsit dedi:( bir kac hafta oncede domuz gribi icin idrar ve gaita tahlili istedi. Kendi cocuguda domuz gribinden dolayi kusuyordu, cocuguna mr cektirdi:( her defasinda nazik bir sekilde teshisine ve almami istedigi ilaclara itraz ettiysemde heyhat!! Her defasinda Koca bir sifirla geri dondum.simdi de kizimin cok agir bronsit gecirdiigini, inat etmeyip ventolin+ pulmicort neb. Ve macrol 250 sp baslamam gerektigini soyluyor.istahsizligi devam ederse gel damar yolu acalim dedi( unv. Hastanesinde kendisi) nefes alirken mi verirken mi ses var? Bronsit mi? Bronsiolit mi? Dedim. Onun bile cevabini alamadim, benzer seyler dedi:( steteskopu alip kendim dinledim, nefes alirken ve verirken islik sesini net olarak duydum. Bir an icin kizimin halini unutup, avamin halini dusundum ve uzuldum:(:(
Hocam ne kadar da haklisiniz; kendi gobaginizi kendiniz keseceksiniz derken...
Hocam cok uzuldum bu duruma, biraz da dertlestim sizinle. Ne yapabilirimin derdine dustum su siralar.sare davutoglunun muayenesine gidip ona anlatmak veya mektup birakmak ve izin verirseniz sizden bahsetmek geldi aklima.. Diger uyelerlede beyin firtinasi yapip ortak hareket edebiliriz...
Kizima gelince, ben sicak iyi gelmez dusuncesiyle odasini soguk tutuyodum ve soguk havaya cikariyodum oksurugu icin. Sanirim tablo degisti. Sicak buhar yapmam gerekiyo. Vicksi yapiyorum hemen.Bronsiolit mi oldu acaba?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.