Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAstim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astim
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 22:52

Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu

Nefes yollarinda, Grip esnasinda olusan odem dolayisi ile nefes alirken degil ama, verirken bir islik sesi duyulabilir. Cocuk rahat oldugu surece, herhangi bir sey yapmaniz gerekmez...
Sadece; daha evvelce; Astim Krizleri gecirmis olanlarda, bu ses duyuldugunda, Bricanyl baslamak gerekir. Herkesde degil.
Hocam hakiki bir astim krizini tarif eder misiniz?
Odemden dolayi nefes verirken cigerden duydugumuz islik sesi kac gun surer?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 01:24
Ilk ARAZ: Kisa ve rahat bir nefes alistan sonar, sikintili uzun surede bir nefes veris olur. Bu nefes veris sirasinda, "Wheezing" tabir edilen, islik sesi gibi bir ses vardir. Oksuruk, daha sonra baslar.

Sureler, farklidir. 15-20 dakikada kendiliginden butun bu tablo duzelebilir. Veya, Ventolin sprey ile HEMEN duzelir ... Hemen duzelmeyenler, Griptir...
SAKIN Kortizonlu spreyleri kullanmayin. Illaki kullanacaksaniz, Ventolin sprey kullanin..
Ventolin surup tam sarlatan ilacidir. Bilhassa kucuk cocuklarda tasikardi yapar.
Turk Cocuk doktorlarinin; Astim teshislerine, SAKIN INANMAYIN..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2014 Saat 01:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 00:37
Hic korkmayin. cocukluk caginda Astim, cok nadirdir.. Hacettepe'de 8 ay Poliklinikte calistim, 1 tane bile Astimli hastam olmadi.. Istanbul'da, Ozelde calisirkende, bir senede ortalama 2-3 Astimli hastam olmustu.
Turk cocuk doktorlarinin Astim teshislerinin %99'i palavradir. Bunlarin'da %80 den fazlasini kendileri verdikleri ilaclarla suni olarak yaratirlar.. Yoksa, astimin tedavisi yoktur. Bir oldumu, hayat boyu surer... O zaman niye, Cocuk Astim hastasi kadar Eriskin Astim hastasi yok???? Bunlarin hepsi sahtekar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Ara 2014 Saat 00:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.