Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Saç problemi.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSaç problemi.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mügee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mügee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Saç problemi.
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 03:13
Merhaba Kadir Bey,

7,5 yaşındaki kızımın saçlarında saç gövdesini saran , hemen hemen 1 mm uzunluğunda saça yapışık ama çektiğimde gelen beyaz şeyler var. Bazen onları alayım derken hiçbir zorlama uygulamadığım halde saçlar köküyle beraber geliyor. Aşırı derecede saç dökülmeside var. Ayrıca saçları çok kurudu saç kremi kullanmazsam ot gibi sert ve kuru oluyor .diplerde kızarıklık, bazen iltihaplı bazen kuru sivilce benzeri şeyler çıkıyor. Kızım acıdığını ve kaşındığını söylüyor.

Çoğunlukla alında saç sınırında , şakaklarda, daha az olmak üzerede kulak arkası ve ensede ve iç kısımlardada var.

Cildiyeye götürdüm egzama dedi. Dermatop diye bir solüsyon verdi . Kullandık ama daha beter oldu. O yüzden bıraktık. Başka Dr a götürdüm oda çinko eksikliği egzama yapabilir Buda bi çeşit egzama dedi. 2 aydır Çinko takviyesi alıyoruz ama değişen birşey olmadı.

Son çare kendi imkanlarımla internette araştırırken sizin soru cevap kısmında bi üyeye "piedra olabilir " dediğinizi okudum. Biraz araştırdım ve kızımdaki rahatsızlığın bu olabileceğini düşündüm.

Siz ne diyorsunuz hocam kızımda yaşadığımız bu durum, anlattıklarım ak piedra denilen mantar enfeksiyonumu. Eğer öyleyse bu neden olur ve tedavisi nasıldır? Ayrıca bulaşıcımıdır ?

Buradaki Dr lar egzama diyor başka bişey demiyor. Tedavileride işe yaramıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Düzenleyen Mügee - 27 Ara 2014 Saat 03:26
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 07:00
Cocugunuzda; BIT VAR...

Piedra'da bu "beyaz seyler' farkli boylarda olur ve oyle siyirmakla kolay kolay gelmezler... Bitlenmede ise, hepsi ayni boydadir.. Bunlara: "SIRKE" denir.. Icinden, "yavsak" cikmis yumurta kabuklaridir. ( Yavsak=bit yavrusu)
Hemen Eczaneden, bir "Bit sampuani" alin icini okuyun ve ona gore kullanin...

Turk doktorlari; Bit , Uyuz gibi hastalilari teshis edemezler... Kerizdirler. Dogrudur, onlar Astim, Allerji, Egzema ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler. Onlari bile; oldugunda, teshisde edemezler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ara 2014 Saat 07:01
Yukarı Dön
Mügee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mügee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 11:06
Hocam bit sirke yada kepek olmadığına eminim. Hatta en başta bende öyle sandım şampuan aldım kullandım içinden çıkan tarağıylada taradım fakat sirke yada bite raslamadım . Çocuğum okula gitti için zaten Her haftada kontrol ederim. Bit olsaydı okul arkadaşlarına yada bize bulaşmazmıydı zira uzun süredir var bunlar. Bazen Elimle almaya çalışırken hiç güç uygulamadığım halde saç köküyle geliyor . Çok saçı dökülüyor bu arada. Aşağıda resimlerini ekliyorum hocam .

Tşk ederim ..

http://hizliresim.com/g4Zp25

http://hizliresim.com/992Ag5

http://hizliresim.com/qmPpjR

http://hizliresim.com/MPL2og

http://hizliresim.com/Q4ZNvZ

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 18:48
Haklisiniz, bu; Piedra...
Piedra; Ispanyolca bir kelime olup, "Tas" anlamina gelir.. Beyaz ve Siyah sekilleri vardir...
Dikkat ediyorsaniz, bunlar; benim ilk mailde anlattigim gibi hepsi birbirine benzeyen, oval cisimler degil..

Banyolardan 30 dakika evvel, Nibulen Krem;i saclara iyice yedirin ve bekletin. Sonra yikayin. Hergun ( 1 hafta) yikayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Ara 2014 Saat 05:46
Yukarı Dön
Mügee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mügee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 19:26
Çok teşekkür ederim hocam dediklerinizi uygulayacağım ..
Yukarı Dön
Mügee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mügee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2015 Saat 14:50
Hocam dediğiniz kremi eczacıma getirttim fakat kremi saçına süreceğimi söyleyince duraksadı. Saçtan çok zor arınır solüsyonu var isterseniz onu sürün dedi saç için genelde solüsyon veriyoruz dedi. İkilemde kaldım açıkcası. Birde bu ilacı sürdükten sonra ketoral yada nizoral ile yıkayın ama önce Dr unuza bir danışın dedi. Size danışmadan bişey yapmak istemedim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2015 Saat 18:39
Kremi banyodan evvel surun, Nizoral ile yikayin... Arinmasini istemiyorum ki!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.