|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
aysly
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: IYEGönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 20:57 |
|
Kadir Bey merhaba,
IYE ile ilgili yazdıklarınızı ve önceki soruları okudum ama yine de emin olamıyorum ne yapmam gerektiğine dair. Yaklaşık 3 yaşında olan kızım (34,5 aylık şu an) 4 gündür idrarını yaparken acıdığını söylüyor. Hatta bazen de sık sık çişim var diyor, tuvalete gidiyoruz ve yapamıyor, yokmuş diyor. Bu günlerde altına daha çok kaçırmaya başladı ve gerçekten altına kaçırırken de yandığını söyledi. Sistit olmuş gibi geldi bana . Genital bölgesi de çok kırmızı idi ... bepanthene krem sürüyorum birkaç gündür. Dün artık geçmeyince bu idrar yaparken acıma durumu hastaneye götürdüm. idrar verdik. Henüz kültür çıkmadı. Diğer sonuçları aşağıda yazıyorum. Nitrit negatif bu durumda sizin önceki yazılarınıza göre IYE yok demektir diye yorumladım ama idrarını yaparken yanma ve acı için ne yapmalıyız. Lökosit fazla olduğu için tabii ki dr antibiyotik verdi. Ben antibiyotik vermeye başlamadım. Size danışmak istedim ne yapmalıyız diye? Nibulen krem verdi bir de dr.. genital bölge çok kırmızı olduğu için... Şimdi ne yapmalıyım ben? Yardımcı olursanız çok sevinirim Kadir Bey. Çok tşk'ler. TEST SONUÇ BİRİM REFERANS ARALIĞI AÇIKLAMA
KİMYASAL İNCELEME* -------------------- Renk* Sarı Sarı Bulanıklık* Bulanık Berrak pH* H 6.5 5 - 6 Dansite* 1.015 1.015 - 1.025 Glukoz* Negatif mg/dL <= 50 Protein* Negatif mg/dL <= 15 Bilirubin* Negatif Urobilinojen* Normal mg/dL <= 1 Keton* Negatif mg/dL Negatif Eritrosit* Negatif Ery/uL <= 10 Lökosit* H 70 Leu/uL <= 25 Nitrit* Negatif Negatif MİKROSKOPİK İNCELEME* -------------------- Eritrosit Hücresi* 1 /saha < 2 Lokosit Hücresi* H 11 /saha < 5 Lokosit Kumesi* 2 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 02:31 |
|
SAKIN; Antibiyotigi baslamayin... Bir basladinizmi; "fasit daireye" girersiniz, her antibiyotik kesildikten, 2-3 gun sonra gene IYE olur. Sabunlu sicak su kuvetine oturtun. Boyle sikayetleri oldugunda da, Cranberry yemisinden, hergun 1 corba kasigi kadar yedirin.
Okumaya devam edin. Nibulen; Mantar kremi!!!! Ne alaka!!! |
|
![]() |
|
aysly
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 08:29 |
|
Çok tşk ederim cevabınız için. Idrar yaparken acimasi zamanla geçer mi?
Ben birkaç gündür zaten sıcak suya oturtuyorum onu ama hala acısı var da. Cranberry de hemen alıp deniyeceğim hocam. Çok tşk ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 18:01 |
|
Sicak su kuvetine oturtun, aninda gecer...Dayanabildigi kadar sicak olsun..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2015 Saat 18:02 |
|
![]() |
|
aysly
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 18:51 |
|
Çok teşekkür ederim hocam.
Saygılar.
|
|
![]() |
|
FRK
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 22:07 |
|
Hocam bu idrar tahlilinde; idrar bulanik ama iye yok, nitrit negatif. İdrarin bulanik olmasi neyi ifade eder? Hangi durumlarda idrar bulanik olur? ( Ozeline gittigim doktor bana, idrar bulaniksa kesin iye vardir demisti. Buda yalanmis:( )
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2015 Saat 04:45 |
|
Turk doktorlari kafaniza takmayin...
Biraz suyu az icse bile olur, bol su icirin, duzelir. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|