Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - IYE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIYE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysly Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: IYE
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 20:57
Kadir Bey merhaba,

IYE ile ilgili yazdıklarınızı ve önceki soruları okudum ama yine de emin olamıyorum ne yapmam gerektiğine dair. Yaklaşık 3 yaşında olan kızım (34,5 aylık şu an) 4 gündür idrarını yaparken acıdığını söylüyor. Hatta bazen de sık sık çişim var diyor, tuvalete gidiyoruz ve yapamıyor, yokmuş diyor. Bu günlerde altına daha çok kaçırmaya başladı ve gerçekten altına kaçırırken de yandığını söyledi. Sistit olmuş gibi geldi bana . Genital bölgesi de çok kırmızı idi ... bepanthene krem sürüyorum birkaç gündür. 
Dün artık geçmeyince bu idrar yaparken acıma durumu hastaneye götürdüm. idrar verdik. Henüz kültür çıkmadı. Diğer sonuçları aşağıda yazıyorum. Nitrit negatif bu durumda sizin önceki yazılarınıza göre IYE yok demektir diye yorumladım ama idrarını yaparken yanma ve acı için ne yapmalıyız. Lökosit fazla olduğu için tabii ki dr antibiyotik verdi. Ben antibiyotik vermeye başlamadım. Size danışmak istedim ne yapmalıyız diye? Nibulen krem verdi bir de dr.. genital bölge çok kırmızı olduğu için...
Şimdi ne yapmalıyım ben? Yardımcı olursanız çok sevinirim Kadir Bey. Çok tşk'ler.

TEST                      SONUÇ             BİRİM    REFERANS ARALIĞI   AÇIKLAMA

KİMYASAL İNCELEME*
--------------------
Renk*                     Sarı                           Sarı
Bulanıklık*               Bulanık                        Berrak
pH*                     H 6.5                         5 - 6              
Dansite*                  1.015                       1.015 - 1.025      
Glukoz*                   Negatif           mg/dL     <= 50              
Protein*                  Negatif           mg/dL     <= 15              
Bilirubin*                Negatif                                        
Urobilinojen*             Normal            mg/dL     <= 1               
Keton*                    Negatif           mg/dL        Negatif
Eritrosit*                Negatif           Ery/uL    <= 10              
Lökosit*                H 70                Leu/uL    <= 25              
Nitrit*                   Negatif                        Negatif

MİKROSKOPİK İNCELEME*
--------------------
Eritrosit Hücresi*        1                 /saha     < 2                
Lokosit Hücresi*        H 11                /saha     < 5                
Lokosit Kumesi*           2                                              

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 02:31
SAKIN; Antibiyotigi baslamayin... Bir basladinizmi; "fasit daireye" girersiniz, her antibiyotik kesildikten, 2-3 gun sonra gene IYE olur. Sabunlu sicak su kuvetine oturtun. Boyle sikayetleri oldugunda da, Cranberry yemisinden, hergun 1 corba kasigi kadar yedirin.
Okumaya devam edin.
Nibulen; Mantar kremi!!!! Ne alaka!!!
Yukarı Dön
aysly Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 08:29
Çok tşk ederim cevabınız için. Idrar yaparken acimasi zamanla geçer mi?
Ben birkaç gündür zaten sıcak suya oturtuyorum onu ama hala acısı var da.
Cranberry de hemen alıp deniyeceğim hocam. Çok tşk ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 18:01
Sicak su kuvetine oturtun, aninda gecer...Dayanabildigi kadar sicak olsun..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2015 Saat 18:02
Yukarı Dön
aysly Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 18:51
Çok teşekkür ederim hocam.

Saygılar.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 22:07
Hocam bu idrar tahlilinde; idrar bulanik ama iye yok, nitrit negatif. İdrarin bulanik olmasi neyi ifade eder? Hangi durumlarda idrar bulanik olur? ( Ozeline gittigim doktor bana, idrar bulaniksa kesin iye vardir demisti. Buda yalanmis:( )
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2015 Saat 04:45
Turk doktorlari kafaniza takmayin...
Biraz suyu az icse bile olur, bol su icirin, duzelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.