|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | |
OYKULUS ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 10:38 |
Kadir Bey merhaba,2 ay önce size kan testi sonuçları ve geçmeyen öksürüğümüz ile ilgili yazmıştım,öksürüğümüz ve hastalığımız geçmiyor .Sanırım 3 ay oldu ,ben ve ikiz kızlarımdan biri 2 gün iyiyiz 1 ay hastayız ve öksürük ve boğaz ağrımız geçmiyor. Öksürüğümüzün özelliği geniz akıntısı ile beraber olması ve akşamları çok artması ayrıca tek taraflı boğaz ağrısı,öksürükle beraber kusması da oluyor zaman zaman,ağız kokusu yok.En son doktora götürdiğimde sudafed ve zyrtec verdi kullanmadım,serum fizyolojik ,bal limon ve cold mix kullanıyorum ama 3 aydır çocuk çok yıprandı öksürüksüz günümüz geçmiyor,okuldan da geri kalıyor (1.sınıfa başladı)
Eşim ve çevrem artık birşeyler kullanmam gerektiği konusunda çok baskı yapmaya başladılar ,inanın ben de çok yıprandım,bağışıklığım düştüğünden ve çok uykusuz kaldığımdan ben de devamlı hastayım,geniz akıntım hiç geçmiyor,ne kullanmalıyız,doktorda neye baktırmalıyız artık,ne dersiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117306 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O ilaclari kullananlarin hepsi; simdi hastanelerde... Veya ellerinde, Kortizonlu "fis-fislar" habire kullanip duruyorlar..
Ilac kullananlarla, bir konusun bakalim... Ventolin, Pulmicort veya Nasonex kullanilinca ne sure rahatliyorlarmis!!! Bu ilaclarin sagladigi; "Sahte iyilik hali" sizi aldatmasin. |
|
![]() |
|
OYKULUS ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam zaten siz gidene kadar 3 sene kızlarım sizin kontrolünüzdeydi ve sizden çok şey öğrenerek bugüne geldik,henüz 1 kere antibiyotik dışında ilaç kullanımımız yok,bahsettiğiniz ilaçları da kullanmıyoruz ama ilk defa bu kadar uzun süredir öksürüyoruz ve artık çok yıprandık,sormak istediğim önerdiğiniz bir şey,bir test vs.olabilir mi?Durumumuzda bir değişiklik yok devamlı öksürüyor,zencefil,bal limon ,serum fzyolojik kullanıyoruz.Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117306 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakin ha!!! 1940 veya 1950'lerde degilizki, Zaturre veya Verem olsun!! Hepsinin asilari var...
Bakmayin siz SAHTEKAR TURK COCUK DOKTORLARINA... Her oksurene;Astim deme sahtekarliginin ipligi pazara ciktigindan beri, taktik degistirdiler artik, her oksure: Zaturre veya Zaturre baslangici gibi salakca teshisler koyuyorlar.. Oda olmazsa, Sirada; "Agri yapmayan, Kulak iltihabi" ve "Sinuzitler" var... Siz aynen benim anlattiklarimi uygulayin. |
|
![]() |
|
renoktane ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı renoktane
Sevgili Kadir Bey, benim de oğlum 7 yaşında ve anaokuluna başlayana kadar öyle aman aman hasta olmayan, okula başlayana kadar hiç antibiyotik kullanmayan oğlum okulda geçirdiği enfeksiyonlar neticesinde geniz akıntısı başladı. İlerleyen zamanda geniz eti alınması şart denildi ve geniz eti ameliyatı oldu. Kulaklarına da iltihabı geçtiği halde tüp takıldı. Neyse, alerjik nezle denildi ve alerji şurupları ile tanıştık. Sonrası tahmin ettiğiniz gibi hep geçici iyilik hali. Şurup ve fıs fıs kullanırsak burun açık yoksa tıkalı. Neyse ki bahar ayı geldiğinde havalar ısındığında hasta olmuyor ve bir problem kalmıyor ama sonbaharda okullar açıldığında dön başa :)
Öksürük problemi sık yaşayan bir çocuk değil. Öksürük şurubu hiç vermedim ama tabi biz de gereksiz yere herkes gibi antibiyotik kullandık. En son geçen hafta gittik doktora (bir Eğitim-Araştırma hastanesi) Solunum yolları temiz dedi bir sıkıntı görmedi. Öksürük şurubu kullanmayın dedi. Ama boğazında enfeksiyon varmış (ateşi yok, genel hali gayet iyi, sadece her boğaz enfeksiyonuna yakalandığında biraz lenf bezleri şişiyor) antibiyotik yazdı. Ben "peki viral mi, bakteriyal mi" diye sorduğumda "bakteriyal çünkü geniz akıntısı var" dedi. Kan tahliline ve boğaz kültürü testine gerek görmedi. Antibiyotiği almadım. Bal-limon veriyorum. Gece öksürmüyor, gün içinde de yoğun öksürük atakları olmuyor sadece sabah kalkınca oluyor. Bal-limon verince bir süre sonra kesiliyor o yoğun öksürme hali. Ama öksürük 10 gündür devam ediyor. Normal mi? Size sorum; bir boğaz enfeksiyonunun viral mi yoksa bakteriyal mi olduğu testlere gerek görmeden anlaşılabiliyor mu? İkincisi; dediğim gibi alerji şuruplarına bağımlı hale geldik. Artık kullanmazsak burun tıkalı, kullanırsak iyi ama ben artık bıktım ve çocuğuma sürekli şurup vermek istemiyorum. Şurubu ve nasonexi bıraktım bir süredir tabi yine başladı geniz akıntısı. Bahar ayı gelince havalar ısınınca düzeliyor genelde. Alerji ilaçlarını bırakma kararımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Artık antibiyotik ve alerji ilaçları denilince tüylerim diken diken oluyor. Bir de ben serum fizyolojik yerine serum şişesinde izotonik alıyorum doktor önermişti. Sizce nasıl? Benim anneannem tuz ve su ile hazırlıyor belli ölçülerde deniz suyu gibi. Fikrinizi alabilir miyim? Bu arada bende de geçen sene bir ara sık geniz akıntım oldu bir süre geçirdiğim gripten sonra ve alerjik nezle demişti doktor ve alerji ilaçları vermişti. Hiç kullanmadım. Kendi haline bıraktım. Şu an hiçbir sıkıntım yok. Bir kere bile burnum tıkanmadı hasta olmadım. Alerjik nezle olsam devamı gelmez miydi? Düzenleyen renoktane - 16 Oca 2015 Saat 17:01 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sifira-sifir= Elde var sifir... Geniz etini aldirdiniz da ne oldu??? Basinin gogemi erdi?
Gene hasta oluyor, gene ayni sikintilari cekiyorsunuz. Olan cocuga ve paraniza oldu.. Sadece benim yazilarimi okuyun; 1- Viral/bakteriel ayirimini ogrenin. 2- Bir dahada SAKIN, oksuruk oldugunda; Astim ve Allerji ileclarini kullanmayin. Sirf bu ilaclarin yuzunden, en ufak bir Nezle'de bile doktora gitmek zorunda kaliyorsunuz... 6 senedir anlatiyorum bu ilaclar, bilhassa; Peditus, bu SAHTEKARLAR tarafindan, kasten hastalik Akcigerlere insin diye veriliyor... Bir daha; Grip oldugunuzda, bu sahtekarlarin yazdigi ilaclari kullanmayin, bu sarlatanlik cemberini kirarsiniz. Cok okumaniz lazim. Sadece; Limonlu bal, Serum fiz (Tuzlu su) ve ColdMix kullanin.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Oca 2015 Saat 23:33 |
|
![]() |
|
renoktane ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı renoktane
Öksürüğünün sebebi geniz akıntısı olduğunu söylemişti doktor ve alerji ilaçlarını bu kez içirmeyince yine başladı geniz akıntısı. Dediğinizi yapıyorum. Sabahları kalktığında yoğun oluyor öksürmesi. Ard arda öksürüyor ama sonra geçiyor. Bal-limon veriyorum. Adaçayını sade içiyor içine bir şey katmadan. Serum fizyolojik ve cold mix
Ama bugün "anne öksürürken (ciğerlerini göstererek) buralarım acıyor" dedi. Sadece bu beni endişelendirdi. Dediğim gibi gece ve gündüz saatlerinde çok öksürüğü yok sadece sabah kalkınca. Bir de sinüzit olmuş sanırım başında ağrı var ve gösterdiği yerden tahmin ettim çünkü geçen ayda olmuştu. Zamanınızı aldım kusura bakmayın ama doktora gitmek istemiyorum takdir edersiniz ki. Siz ne dersiniz? Düzenleyen renoktane - 19 Oca 2015 Saat 14:59 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Grip gecirirken: Bas veya Kulak agrisi olursa, hemen Iliadin damla'ya baslayin.
Agrilari, gogus kafesi adedeleri oksuruk nedeni ile asiri kasildigi icin oluyor. Oksuruk gecince (hafifleyince) o agrilar da gececek.. Siz benim anlattiklarimi uygulayin. Yoksa, bir defa "O carka" girerseniz, kendinizi, Hastanelerde; "Hava alirken" bulursunuz..Unutmayin, Bu Ozel Hastaneler, Kredi borclarini sizin sirtinizdan; haksiz yere oduyorlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Oca 2015 Saat 18:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|