Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sinüzüt-İLLİADİN DAMLA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsinüzüt-İLLİADİN DAMLA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
goncagulk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sinüzüt-İLLİADİN DAMLA
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 14:03
Hocam, oğlum (4 yaşında) yaklaşık 1 ay önce baş ağrısı vardı kbb röntgen istedi ve sinüzütü yok derken çocuk doktoru diğer bir dr röntgende çıkmaz sinüzüt bu çocuk diye zinnat vermişti. Yanı sıra sürekli bir durum olan ağız kokusundan dolayı reflor ve debridat vermişti. Ben bunları sizinle paylaşmıştım ve söylediklerinize istinaden ilaçları kullanmadım. Şu anda oğlumun boğazında sürekli gıcık var. Sıklıkla boğazını temizlemeye çalışıyor. Bu durum genizden boğazına inen bir akıntıdan kaynaklı olabilir mi? Serum fizyolojik bile kullandırtmıyor gerçi ama zorla da olsa 3 gün illiadin damla sıkıntıyı çözer mi? 
Goncagul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 19:11
" Sinuzit".... Gunumuzun yeni modasi... Her 10-20 senede bir, Turkiye'de boyle Sinuzit salginlari(!) cikar..
Biliyorsunuz, 2006 Kurban Bayramindan beri Turkiye'de; cocuklarda bir; "Astim salgini" (!) modasi vardi.. Gecen sene bunlarin ipini iyice pazara cikardigimdan, simdi "Astim" veya "Bronsit" gibi sacmaliklari yapamiyorlar, onun yerine; gorulmeyen, agri yapmayan "Orta Kulak iltihaplari" ve "Sinuzit" modalarini cikariyorlar...
1- Sinuzit, VARSA; Rontgende cikar...
2- Sinuzit; Kafadaki "Sinus bosluklarinin" bogaza acilan kanallarinin tikanmasi ile olan bir olaydir... Antibiyotiklerle DUZELMEZ!!
3- Genellikle, Griplerden sonra, Orta Kulak iltihaplarinda oldugu gibi, burada da, Sinus bosluklarindaki sivinin akamamasi ile kafada; "Maske tarzinda" agrilar olur.
4- Iliadin damla ile bu kanal agizlarinin acilmasi ile, bu basinc yapan sivinin akmasi ile, sikayetler kaybolur..

Bunlar Tip Fakultelerinde; "Fizyopatoloji" derslerinde anlatilir.. Turkiye'de ise; '80li yillarda bu ders kaldirilmistir... Ders verecek, ogretim uyesi bile yoktur.. Bu sebeple, Turk doktorlari bir hastaligin nasil olustugunu bilmezler ve her bir halta Antibiyotik verirler..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Oca 2015 Saat 19:12
Yukarı Dön
goncagulk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 20:00
Hocan bu boğazını temizleme ve gıcık durumu genizdeki akıntıdan kaynaklımıdır? Şu an burunda falan bir tıkanıklık yok bu şikayete cevap verir mi bu damlayı kullanayım mı
Goncagul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 22:40
Oradaki, yerlesik, Viral enfeksiyon sebep oluyor. Akinti ile bir ilgisi yok. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.