Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sağılmış anne sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsağılmış anne sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arzunkfa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı arzunkfa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sağılmış anne sütü
    Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 21:59
Merhaba Kadir Bey, oğlum şu an 2 aylık doğum kilosu 3130 gr şu an 5200 gr bebeğime anne sütü ve mama veriyorum emerken çok huzursuzlandığı için sütümü sağarak veriyorum (sanırım biberona çok alıştı) gündüz uyumadığından gece uykusunu bölmüyor bu süre zarfında sütümü 2 kez sağıyorum yaklaşık 6 saat uyandırmıyorum. ilk sağdığım süt zaman geçtiğinden diğerine göre daha soğuk oluyor Bu sütleri verirken soğuk olanı ılıştırmalı mıyım?
Bir de doktor kalça çıkığı için ultrason istedi bu bebeğim için zararlı olur mu?
Emmeyi tamamen bırakır diye endişeleniyorum bu çok kötü bir durum mudur? bebeğimin gelişimi için. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119701
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 17:53
1- Soguk vermenizde hicbir sakinca yoktur.
2- US; ses dalgalari ile calisan bir sistemdir.. Rontgen degildir. AMA< erkek cocuklarinda Kalca cikigi olmadiginda, istenmesi cok sacmadir.
3- Muhim olan, anne sutunu verebildiginiz kadar vermenizdir, nasil verdiginiz onemli degildir. Tabiiki, dogrudan emerse, en idealidir ama, bebekle; inatlasacaksiniz diye anne sutunun hepten kesilmesini de istemem.
Yukarı Dön
arzunkfa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı arzunkfa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 22:47
Doktor bey cevaplarınız için teşekkür ederim. Benim bir sorum daha olacak bebeğime anne sütü dışında günde 3 kez 120cc mama veriyorum. İstediğim sadece anne sütüyle beslemek bebeğim 2 aylık bu zamandan sonra mamayı azaltıp sadece anne sütüyle beslemem mümkün olabilir mi? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 02:48
Mumkundur, oncelikle anne sutunu verin, yer kalirsa mamayi alsin. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
arzunkfa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı arzunkfa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2015 Saat 16:12
Kadir Bey iyi günler,oğlum 65 günlük rota virüsü aşısı yaptırmalı mıyız? bir de d vitaminini besin aralarında mı yoksa sabah beslenmeden önce mi verilmeli?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2015 Saat 19:08
Rota virus asisi ile ilgili yazilari okuyun. Lutfen sual sormadan once, eski yazilmis, Alt Forum ve Makalelere bir goz atin.
D vitamin farketmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.