|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tuna77 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 09:25 |
Merhaba Kadir Bey... Sayenizde kaç yıldır antibiyotik kullanmadan hastalık atlattık.
04/08/2005 doğumlu oğlum dün okulda ateşlenmiş 38,5 derece ile eve geldi. Sabah boğazının ağrıdığını söylemişti.Baktım birşey yoktu. Akşam 22:00 de ateş 40 dereceyi buldu duş aldırdık falan ama düşmedi. Dr. götürdük serum takmışlar ateş düşürücü ne yaptılar bilmiyorum.Kan ve idrar tahlili gönderiyorum. Dr Amoklavin 600 mg./ Kongest ve Calpol Plus 6 yazmış. Şu andada ateşi hala 39 dalğın değil ayakları dizlerine kadar buz kesmiş durumda.İştahsız ve boğazında nokta nokta beyazlıklar görünmeye başladı. Ağzında herhang bir koku yok. http://i.hizliresim.com/J7WYPo.jpg http://i.hizliresim.com/PYGqyN.jpg |
|
77
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yani, kardesim; boyle salak doktorlari COKMU ARIYORSUNUZ!!!!
1- SAKIN; Atesini dusurmeyi, asla soguk tatbiki ve ilik dus yapmayin. Sadece cok agri olursa o zaman ates dusurucu ilac verin. 2- Calpol (+):250mg, Kongest surup:160mg Parasetamol ihtiva eder. Bu geri zekali doktor belliki "okuma ozurlu" bari siz bu iki ilacin icini okuyunda, verdigi sekilde, nasil cocukta; Parasetamol zehirlenmesine bagli; "Toksik Hepatit" ile karacigerin zarar gorecegini ve ilerde Karaciger nakli gerekebilecegini anlatin.. Yok, siz anlatmayin, ilaclarin ustundeki yazilari; gozune sokun... Amoklavin'i kullanin. NOT: Eger, su ana kadar 2-3 kere bu iki ilaci beraber verdiniz ise; HEMEN, "ASIT SURUP" baslayin. 4 saatte bir 2 olcek, 8 doz verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2015 Saat 19:06 |
|
![]() |
|
tuna77 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dr Bey... Ateşi sabahtan beri 39 - 40 arası sürekli yattı.Boğazı beyazlamış. Wbc 18 tahlillerdede görmüşsünüzdür. bu 2. gün ılık sıcaga yakın küvete girdi 25-30 dakika durdu dünde aynı şekilde küvette durdu biraz rahatladı .Ama şu an ateşi yine 38,8 civalı ateş ölçerle ölçüyorum koltuk altından. Amoklavini günde 3 kez veriyoruz Calpol plus 6 süspansiyon veriyorum amoklavinle birlikte çünkü çok bitkin uyku hali var şortla duruyor ayakları buz gibi ayaklarım çok üşüyor diyor ayaklarını örtüyorum nane limon içirip cold mix damlattım. Bogazıma birşey takılmış gibi diyor. Tekrar kan sayımı yaptıralımmı serum takıldı dün ama bi işe yaramadı sanırım uyudu sadece ne yapalım 40 derece ateş bizi korkutuyor
|
|
77
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Amoklavin; gunde 3 degil, 2 DEFA VERILIR!!!!
Zaten, ilk cevabimda da, Amoklavin kullanin dedim.. EGER; ilaci basladiginiz ertesi gun bir duzelme hali gormezseniz, bilinki UC-KAGIDA GELDINIZ... Tahlildeki WBC'de sahte, verilen ilaclarda gereksiz demektir. Tekrar bir WBC baktirip bana yazin ama simdilik Amoklavin'e devam edin. SAKIN; Atesini fazla dusurmeyin.. Usumesi, "Ic isisinin" daha da artacagani gosterir... Turk doktorlari; bu "Ic isi-dis isi" isini hic bilmezler, kafalari basmaz... Benim; ATES ile ilgili 3 makalemi yazarlar bolumunden bulup, okuyun. Serum takilmasi; tamamen SHOW amaclidir. Tabii birde tokatlama aracidir. Helal olsun!! Bu arada; Kongest'i kullanmadiniz insallah... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Oca 2015 Saat 02:08 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey öncelikle teşekkür ederiz. Amoklavini kullanmaya devam ediyoruz bu sabah itibari ile ateş 37 - 38 oğlum kendine geldi. Bu gün daha iyi boğazının hala ağrıdığını söylüyor. Akşam iş çıkışında kan sayımı yaptıracağım. İlk kan sayımında PLT düşük enfeksiyonla alakası varmı neden öyle PLT düşük.PLT kanın sıvılaşması değilmi? Kongesti bakıcı teyzemiz 1 öğün vermiş. Sabah calpol öğlen kongest vermiş. Ama başka kongest kullanmadım. Kafasına göre hareket etmiş bakıcı teyze. Oğlum ara sırada başının ağrıdıgını iki kaşının ortasının biraz yukarısını gösterir.Hasta olmadığı zamanlardada söyler hep aynı yeri gösterir. Devlet hastanesindeki dr MR çektirelim demiş eşime bende çektirtmedim. Oğlumda yaz kışın süregelen geniz akıntısı var. 18 aylıktan beri kreşlerde büyüdü halamı bağışıklığı gelişmedi hocam bu çocuğun. Geniz akıntısı için evde karbonatla - kaya tuzunu sıcak suda eritiyorum. Şırınga ile burnuna kendisi damlatıyor. 5 ml falanı iki burun deliğine. Sabahları ağız kokusu oluyor bu yaptığım karışımı düzenli kullanınca ağız kokusu yok oluyor. Yanlışmı yapıyorum?
|
|
77
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyonlarda, sadece PLT degil, butun Kan degerlerinde nisbi dusus vardir.. Trombositle (PLT) en hizli yapilan ve yikilan kan elementleri oldugu icin, ilk onlar duser, 1 hafta sonra diger, daha uzun omurlu kan hucreleri de duserler..
SAKIN: Hayat boyu, Kongest kullanmayin. MR mi??? Sasirmis bunlar.. Sizi keriz sandilar herhalde.. Dogru yapiyorsunuz. Sadece Tuz'un cinsi onemli degildir, Himalaya tuzu dahil, butun tuzlar, deniz diplerinde milyonlarca sene evvel olusmuslardir.. Kaya tuzu'da deniz tuzudur. Sadece milyonlarca sene yasindadir.. Onunda hicbir onemi yoktur.. Kaziklanmayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|