Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - balgamlı oksuruk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbalgamlı oksuruk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
virgulay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı virgulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: balgamlı oksuruk
    Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 16:49
Merhaba Dr Bey
oglum 5 yaşında çok sık balgamlı oksuruk yaşıyoruz yaklaşık ayda bir defa.dr gittigimizde ciğerler temiz ancak antibiyotik vermeden geçmez dedikleri için antibiyotiği kullanmak zorunda kalıyoruz. geçen ayda aynı sorun vardı lökosit 12000 olmasına ragmen antibiyotik verdiler.kulanmazsanız ilerler ciğere gider dedikleri için makrolu kullanmak zorunda kaldık.
   şimdi 2 gündür yeniden balgamlı öksürük başladı.babasıyla top oynadı boğuşup terleyince ,bağırıp çagırınca hemen o sabah balgamlı öksürügü başlıyor. Hele çok bağırdığında  önce sesi kısılıyor sonrası balgamlı öksürüğü geliyor. larenjit olabilirmi? bu hastalık böyle balgam yaparmı?   ne yapmam gerektiğini şaşırdım.Genel durumu iyi ağızda koku dilde pas hareket azalması yok.tek sıkıntımız balgamlı öksürük ve gece uyanmaları. Dr bey herhangi bişey yapmam gereklimi ? bu hastalık ne olabilir? Şimdiden teşekkürler Allah sizden razı olsun
yıldız
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118273
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 22:13
Ne diyeyim, helal olsun, nasilda inaniyorsunuz!!!
Eski mailleri okuyun, zira bunlari sil bastan, YENIDEN anlatacak vaktim YOK!
Yukarı Dön
virgulay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı virgulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2015 Saat 08:47
Dr.bey sizi kızdırmak istemem ama haklısınızda.ne demek istediğinizi anladım.teşekkürler
yıldız
Yukarı Dön
virgulay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı virgulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 16:00
Dr.Bey Merhaba
oğlumun balgamlı oksuruğu hala devam ediyor.Bugün burun akıntısıda başladı. Sabah öksürükten sonra kustu   sarı renkli  kalınca balgamlar kustu. Nefes alıp ver değimde cigerinin yan tarafından hafif bir kalınca bir ses duyuyorum.Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra bugün öğlen 1 ölçek prebron verdim.
    Hocam ben şunu çok merak ettiğim için yazıyorum. 
1-Pnomoni ve atipik pnomonide ateş mutlaka olurmu?Ateşşiz zatürre varmıdır?
2-prebrona devam edeyimmi?

yıldız
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 22:45
Bakin butun bu "Zaturre" sacmaliklari, eskiden her oksurene "ASTIM" diyen sahtekarlarin ipligi iyice pazara ciktigi icin, simdilerde basvurduklari baska bir sahtekarliktir...

ZATURRE:
1- Bakteriel zaturre; KPA asilari yapilmaya baslandigindan beri gorulmuyor. Oldugunda, mutlaka ATES olur.WBC: anormal yuksektir
2- Viral zaturre; teshis edilse ne olacak, edilmese ne olacak, kendiliginden duzelir.. Ates mutlaka vardir. WBC: Anormal dusuktur.
3- Atipik Zaturre; Klamidia grubu mikroplarla olur, bir tek Bactrim ile iyilesir. Ates vardir, WBC yuksektir.

Bunlarin HICBIRINDE; Ventolin, Bricanyl, Zaditen, Asist gibi suruplar ve Nasonex, Nasocort, Flixotide gibi kortizonlu spreyler; ASLA VERILMEZLER..
Atessiz zaturre, Turk doktorlarinin uydurmasidir. Istanbul Bronsiti gibi bu da; uydurmadir.

perebron, sart degil.
Yukarı Dön
virgulay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı virgulay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2015 Saat 16:34
çok teşekkürler

yıldız
Yukarı Dön
Glshbgz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 186
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glshbgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2015 Saat 20:44
Hocam merhaba
solunum sayısı ateşliyken bakılmaz diyorsunuzya, zatürre teşhisi koyabilmek için ateşe müdahale edicez anlıyorum o zaman doğru mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2015 Saat 23:41
Daha dogrusu; atesli ikenki, solunum sayisini kale almayacaksiniz. Ya aralarda, yada atesi ilacla dustugunde degerlendireceksiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.