Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Influenza salgini ve tamiflu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumInfluenza salgini ve tamiflu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı snowpea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Influenza salgini ve tamiflu
    Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 19:01
Merhaba Kadir bey,

Daha önceki maillerinizde Tamiflu'nun domuz gribi için kullanıldıgından bahsetmişsiniz 3,5 yaşındaki kızımın okulunda grip salgını var. Yurt dıisinda yaşıyoruz ve genelde bu okuldaki veliler çocuklarını aynı hastaneye götürüyor ve oradaki doktorlar çocuklara tahlil yapıp bunun influenza oldugunu soylemis ( ne turu oldugunu bilmiyorum) ve tamiflu yazmislar. Simdi sira benim kizima da geldi sanirim. Bugun  ateslendi 39.2'ye kadar atesi yukseldi, burun akintisi ve biraz oksurugu var. Ben doktora gitmek icin beklemeyi dusunmustum, ama acaba bu testi yaptirmali miyim hemen? Siz tamiflu ilk 48 saatte etki eder demişsiniz, ben normal grip gibi bir sey yapmadan bal limon mu vereyim yoksa doktora goturup bu testi yaptırmalı mıyım? 
Tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118703
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 22:13
Tamiflu ve benzerleri toplam hastalik suresini sadece; 21 saat kisaltabiliyor. Sadece, bagisikligi bozuk, ileri derecede yasli kimselerde kullanilir. Toplumun her kesimi kullanacak diye bir sey yok.Ilaci kullandiniz diye, hic Grip olmayacaksiniz diyede bir sey yok.
Sadece; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı snowpea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 22:47
Tesekkur ederim ben de sadece sizin önerdiğiniz tedaviyi uyguluyorum.
Saygılar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.