Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İnatçı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİnatçı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
TugceTurtay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TugceTurtay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnatçı öksürük
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2015 Saat 22:19
Hocam insalah dogru yere yaziorumdur.. Bnm 8 yasinda bi oglum var yaklasik 15 gun once kisa kisa oksurugu vardi balgamli gogsu dolu gibi balgam cikarmak istior ama cikaramiormus gibi. Tek sikayetimiz oksuruktu. Hemen bi hekime goturdum sikayetlerimizi anlattim bana sadece sogukalginligi icin bir surup verdi sasirdim tabi ama doktordan dahami iyi bilecem dusuncesiyle sesimi cikarmadim 5 gun boyunca ogluma dr'un verdigi sogukalginligi surubu icirdim tabi sadece onunla birakmadim cunku oglumun sogukalginligiyla alakali hic bi belirti veren durumu yoktu oksurugu her gecen gun artiordu bende evde dogal ilaclarla iyilestirmeye calistim ihlamur bitkisel caylar zencefil bal limon gibi dogal ilaclari sabah aksam vermeye basladim fakat onlarda yeterli gelmedi oksuruk gerileyecegine ilerliordu sanki ilk basta kisa kisa ve balgamli olan oksurugu kuru ve inatci bi oksuruge döndü. Nefesi kesilene kdr oksuruordu geceleri uyku uyumaz olduk oglumun sinirleri iyice bozulmustu her gece oksuruk nobetleri yasiorsuk ve saatlerce suruordu zor bela uykuya daliordu fakat kisa uyuyabiliordu. Bi gece nobet geldiginde balkon kapisini actim baktimki iyi geldi hava iceri girdikce daha az oksuruordu. O zmn allerjik bisey olabilecegini dusundum ertesi gun hemen dr a goturdum sikayetleri anlatinca bana direkt olarak allerjik dedi muayene etti ve benical oksuruk surubu birde allerji icin surup uc tanede kortizon ihne verdi bunlari uc gun icecek dedi ne yalan soylim kortizonu duyunca panikledim dr beni ikna etmeye calisti ancak ben hic ikna olmadim o yuzden kortizonu almadim oksuruk surubunuda vermedim cunku daha once ben zaten yeterince vermistim o yuzden bi sonraki gun cocuk hastaliklari doktoru yerine cocuk allerji uzmanina goturdum.. Gogsunu sirtini dinledi ardindan solunum testi yapti allerjik oldugunu soyledi ve bize iki tane hava verdi biri ventolin inhaler dieri ise sabah aksam verilmesi gerekn farkli bi hava.. İki gundur kullanioruz bunlari oglumun oksurugu kesildi fakat nadirde olsa oksuruor ustelik kuru degil balgamli ve kisa oksuruk seklinde. Geceleri nobet falan gelmior tamamen yok oldu gibi oksurugu sadece arada oluyor. Biraz uzun yazdim biliorum ancak bnm sorum su gereksiz yere sacma sapan ilaclar vermek istemiorum ogluma. İlk basta balgamli kisa oksuruk vardi demistim sonra oksuruk kuruya döndü nefesi kesilinceye kdr da uzamaya basladi simdi ise ilk basa geri dönduk kisa ve balgamli oksuruge. Yani benim kafam cok karisti oglum allerjikmi yoksa sogukalginligi durumumu yasior Haftaya test yapilacak ancak bu zaman icinde yok yere ilac vermek istemiorum her dr farkli bisey soyluor farkli ilac verior kime guvenecegimizide sasirdik. Durumu size kisaca ozetledim bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz lutfen ne yapmaliyim ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119499
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2015 Saat 23:13
SAKIN,soylenenlerin hicbirine inanmayin, ilk verilen oksuruk surubu(?) butun bunlara sebep oldu..
Genellikle bu sahtekarliklar; 3 safhada yapiliyor ve:
SAHTEKARLIGIN 1. SAFHASI: Peditus, Aferin, Sudafed, gibi oksuruk suruplari veriliyor.Daha beter oliyorsunuz.
SAHTEKARLIGIN 2. SAFHASI: Ventolin'in her cesidi, (Flixotide, Nasocort gibi)Kortizonlu spreyler veriliyor.
SAHTEKARLIGIN 3. SAFHASI: Gece tikanmalar basliyor, acilen ambulanslarla hastanelere kosusturup; "HAVA ALIYORSUNUZ"......
YERSENIZ.............

Eski mailleri okuyun. Iyi bir dolandirici cetesinin icine dusmussunuz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.