Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HAVALE miydi? 2
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHAVALE miydi? 2

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: HAVALE miydi? 2
    Gönderim Zamanı: 11 Şub 2015 Saat 10:26
DAHA ÖNCE size YAZDIKLARIM:

hocam ben sizin yazdıklarınızı sürekli okuyorum, diğer hastalara yaptığınız yorumlara dahi bi merakla okuyorm, sizden çok seyler öğreniyorum, ve çocuk drumuz bile diyorki çok ilgilisin anlattıklarımı kalem kalem öğrenmek istiyorsun herseyi diye

ben sadece çocuğumun iyi olmasını istiyorum. peki öpücük hastalığı olsa bile o anda döküntü anında mı EBVsine bakılması gerekiyordu? yani su sürede bakılsa bu anlamı olmazmı, antibiyotik gerekliliği o andamı teşhis edilmeliydi? ben o anda onun öpücük hastalığı geçirdiğini ebvsine bakılması gerekliliğini nasıl bilebilirim hocam, o an iste sağlık ocağındaki alerji deyip yazdı ilacı

öpücük hastalığı olsa bile ne önemi varki yazıyorsunuz ama sol tarafında lenf bezinde sisme yoktu daha önceki usg sinde bu seferkinde her ikisinde de 1 cm noddlara rastlanılıyor, nasıl üzülmeyeyim, peki neden bu nodlar küçülmüyor onu açıklarmısınız bana,,
ben biseylere geç kalmak istemiyorum,yani daha da büyümesinden ilerlemisinden korkuyorum

2 yaşındaki çocukta 6. hastalık olmaz diyorsunuz ama rahatsızlığımızın bütün belirtileri onu işaret ettiği için çocuk drumuz olabilir demişti, yani 26 aylık bir çocukla 6. hastalık su aşamada olmuyor sizin deyiminize göre

6.hastalık değil de oğlum da öpücük hastalığı varsa onda kalıcı hasarlar bırakmasını istemiyorum anlıyormusunuz hocam beni, ben inanın artık çok üzgünüm her yeni gün yeni seylerle karşılaşıyorum ama oğlum iyileşemiyor üzülüyorum

Düzenleyen Nureymen - 08 Oca 2015 Saat 15:27

MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM

Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 22:49

EBV'ye, ancak, Universite hastanelerinde, Asistan Egitimi icin gerek vardir. Pratik bir test degildir, zira, hastalik basladiktan 3-4 gun sonra; (+) sonuc verir..
Hicbir hastamdan istemedim.
Tabiiki Turk doktorlari; Allerji ilaclari yazarlar, ziar onlar bilemedikleri her dokuntuye Allerji derler..
Allahaskina, gidin SSK Okmeydani ve Goztepe hastanesine, Poliklinik defterlerini bir inceleyin.. Konulan butun teshislerin sayisi, 5-6 yi gecmez... Oksurenlerin hepsi;Astim veya Bronsit, Kusanlarin hepsi:Reflu, Dokuntulerin hepsi;Allerjidir.. 5-6 kalem hastaliktan otesini bilmezlerki!!!

Enfeksiyoz Mononukleoz; HASAR BIRAKMAZ... Ugrasmayin.
Boyundaki Lenf bezleri bir defa sistilermi, inmeleri en az2-3 ay alir. Tabbi oda, eger bu sure icinde yeni bir hastalik olmazsa... Bu sebeplede, bu bezeleri, DEVAMLI, 7-8 yaslara kadar, GORECEKSINIZ!!!

Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun.

HOCAM DAHA ÖNCE YAZDIKLARINIZLA OLAYI ANIMSATMAK İSTEDİM KOPYALAYARAK, ÇÜNKÜ DAHA ÖNCEKİ SORDUĞUM BÖLÜM KİLİTLENMİS SORAMIYORUM ORDAN:

HOCAM: eminim bana kızacaksınız ama ben 9 şubat tibariyle oğlumu kontrole götürdüm içim rahat değil ayrıca cumartesi ve pazar günleri gıcık seklinde öksürüğü vardı yine, her ay nedense hala grip oluyoruz. kontrole götürmemin sebebi su ebv bakılması durumu ve boyun usg si yine

evt anne hissiyatı olarak oğlumun ebvsine bakılmasını istedim yani o hastalığı geçirdikmi geçirmedikmi ondanmı kuzumun sağ lenf sisme hala inmiyor omu tetikliyor yoksa neden hala o sorunun cevabnı bulamıyorzzzzzzzz:((((((

hocam ebv değerlrini öğrenebileceğim özel bi hastanede kan ve usgsini yaptırdım

sonuçlar:
hgb 12,3
wbc 6,16
lym= 3,8
mon= 0,77
gra= 1,59
lym% 61,7
mon% 12,5
gra& 25,9
rbc 5,14
hct 35,86
mcv 70
mch 24
rdwc 16,5
plt 237
pct 0,22
mpv 9,4
pdwc 36

T4,serbest 0,99
tsh 2,91

glukoz açlık 77
üre 26
kreatinin 0,6
alt(sgpt) 16
ast (sgot) 39
ggt 12
biliubirin total 0,46
biliubirin direkt 0,15
cpr tüdrbidimetrik 3,61

daha çıkmayan bazı değerler var ve ebv değerleri 20 gün sonra gelecek

boyun usg
tiroid gland boyları normaldir. parankimi homojendir, fokal nodül izlenmemektedir. bilateral submandibuler ve parotis glandlar normal boyut ve morfolojik görünümdedir. boyun her iki yarımında özellikle sağda en büyüğü yaklaşık 12 mm ölçülen reaktif natürlü olduğu düüsünülen lenf nodları izlenmektedir.

ve tüm bu sonuçlara doktorun söylediği:
hiç bir ilaç vermiyorum, antibiyotik felan hiç kullanmıyoruz, peditus vermiştim öksürük başlayınca onu da verme hiç bir sey verme dedi ve ekledi

oğlunuz da ne kan hastalığı ne de boyunda kanseri düşündürecek bir bulgu yok sadece viral bir enfeksiyon geçiriyor, vücudu tepkisi sağdaki lenf nodülünü sisirerek veriyor, her grip aşamasında lenf sisecek vücut öyle tepki veriyor buna alısın dedi, hiç korkulacak boyuttu değil, ben dedim 6.hastalık da olabilr denmişti döküntüleriyle alakalı dedim ama 2 yaş çocuklarda 6.hastalık olmuyrmus dedim ve dediki 2 yaşındaki çocuklar 6. hastalık gezçirmez daha küçüklerde görülür,ve kendi drunuzun acaba öpücük hastalığımı dese bile geçirmiş olsa bile önemli değil. sonuçlar pozitif gelirse en azından o hastalık sisirmistir deriz ama o da o kadar önemli değil dedi,

hocam sizde 1 ay önce aynı bana böyle demiştiniz.7,8 yaşlarına kadar böyle olabilir demiştiniz, dr hanım konuşurken bunları söylerken resmen sanki sizin yazdıklarınızı okumuş aynısını söylüyor dedim bi an.peki de neden hocam bu grip her ay oğluma geliyor, ve de bizde inmesini beklerken o sisiriyor.neyden sürekli sis 2 aydır buna sebep olanı neden bulup ortadan kaldıramıyoruz, faranjitmi nee bunu yapan nedir? oğlum 28 aylık su an 2 yaşında ben ilerki dönemlerde daha fazla sismeyeceğini nasıl bilecem,hep bu boyuttamı kalacak neden küçülmüyor ben korkuyorum hocam yaa süreklyi ağlıyorum aklıma geldikçe, oğlum bile ogün anne ağlıyo diyor, hani hiç kimseler hiçbrseyi yakıştıramaz ya yavrusuna, burda çok kötülerini de okuyorum az önce okudum ağladım, biz iyi durumdayız su ana kadarki drların söylediğine göre ama ben hala huzursuzum 25 aralıktan bu yana bu sislik neden inmior hocam,
hocam benim baktırmadığım biseymi var ondan mı bulamıyoruz sisiren nedeni? bana yardımcı olurmusunuz yine

Düzenleyen Nureymen - 11 Şub 2015 Saat 11:04
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2015 Saat 18:47
Yapilacak bir sey yok!!!

Zamane anneleri 1 tane cocuk doguruyorlar, ondan sonrada; yok tirnaginda beyaz leke cikti, yok bugun kaka yapmadi, yok bugun 2 kasik az yedi, yok osurugu kokuyor, ugrasip duruyorlar..
Bir annelerinize, ninelerinize sorun bakalim, hic boyle islerle ugrasmislarmi??? Hangisi acaba acip da cocugunun bogazina bakmis!!!

Bosverin bunlari, yapilanlarin hepsi bos. Allahtan kafasi calisan durust bir doktora catmissiniz, digerleri gibi sizi "Oymamis"!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2015 Saat 18:48
Yukarı Dön
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 118
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2015 Saat 20:36
O boyundaki bezelerden benim oğlumdada var bütün kışıda hasta olduğu için hep şişiyor bi tek yazın yok oluyor sonrası yine aynı...bende vakti zamanında çok sordum doktorlara ama artık bıraktım😄bazi cocuklarda lenf sistemi hassas oldugu icin oyle şişiriyormuş hasta olunca, öyle dediler bana
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2015 Saat 22:52
Hassasiyetle alakasi yok...
Cocuklar ilk 1 sene, anneden gecen "Antikorlar" ile hastaliklarin coguna bagisiktirlar. 1 seneden sonra, asilarla veya hastaliklari gecirerek, kendi "Antikorlarina" sahip olduklarinda, Lenf sistemine az is dusmeye baslar ve Lenf bezleri kuculurler... Her ateslendiginde, antibiyotik alanlarda, Antikorlar olusamadigi icin, lenf bezlerinin kuculmesi 2-3 sene daha uzun zaman alir.

Kendi kabahatlarini ortmek icinde, boyle uydururlar.. "Hassasiyetmis"!!! LAF!!
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2015 Saat 09:52
SAYIN DR'um sizin yorumlamanızı istediğim:

tetkikler:              sonuç              unite             referans:
CMV IgM (Mİkroelisa)    0,23 Negatif       COI               0-0
CMV IgG (mikroelisa)    180,0 Pozitif       IU/ml              -
EBV VCA IgG             0,35 Negatif       ındex              -
EBV VCA IgM             0,24 Negatif       Index              -

dr'um, sonuçlarımıza göre bizi bilgilendirirmisiniz?rica etsem yorumlarmısınız? Diğerlerinin negatif çıkıpta, pozitif çıkan durum nedir? neden olmuştur? Diğer tahlilleri de şöyle çıkmıştı

sonuçlar: (9 şubat itibariyle)
hgb 12,3
wbc 6,16
lym= 3,8
mon= 0,77
gra= 1,59
lym% 61,7
mon% 12,5
gra& 25,9
rbc 5,14
hct 35,86
mcv 70
mch 24
rdwc 16,5
plt 237
pct 0,22
mpv 9,4
pdwc 36

T4,serbest 0,99
tsh 2,91

glukoz açlık 77
üre 26
kreatinin 0,6
alt(sgpt) 16
ast (sgot) 39
ggt 12
biliubirin total 0,46
biliubirin direkt 0,15
cpr tüdrbidimetrik 3,61

simdiden teşekkürler

bir de iştahsızlığımız mevcut, söyle iştahla tabağını bitiren çocuk değil,tabağına konan yemek türüde anca 3-4 yemek kasığı onu bile bitirmiyor drum napacağımı sasırdım, tam 28 aylık, 12,400kg provi..mol diye bir ilaç veriyorum sabah aksm 5 ml o kadar, birde bi arkadaşımız benim oğlan bu aralar cok hastalanmıştı ya umka ver bağışıklığına iyi gelir benim kız bu sene ağır grip geçirmedi hafif atlattık hep dedi, önerirmisiniz?

Düzenleyen Nureymen - 25 Şub 2015 Saat 14:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2015 Saat 17:57
Enfeksiyoz Mononukleoz DEGIL....

CMV (Sito Megalo Virus) enfeksiyonunu cok once gecirmis, bagisiklik kazanmis.

UMCA alacagina, ufak bir sise Tekirdag Rakisi al, ayni miktarda Alkol ihtiva eder, hem de daha ucuzdur. ( Alkol'un diger adi, Etanoldur). Ilacin icini okuyun, acaba niye, ilac alanlar "Arac kullanmasin" diyor, sizce????? Allah akil-fikir versin!!
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2015 Saat 10:21
ts drum, prospektüsüne baktım etonol içeriyor, denememiştim zaten iyiki size sormuşum, ben zaten dedğim gibi provitam..l diye bi ilaç veriyorum, su andada iştahsızlığı dısında bi sağlık sorunumuz yok allaha sükür demeye bile korkuyorum aslında, sadece iştahsızlığımız var hı birde çok ama çok fazla inadız, inatlaşıyoruz bağrışmalarla tepki veriyor, oda tam konuşmadığı için tepkisini sanırsam öyle gösteriyo, 28 aylık konuşmaması için endişeleniyordum buna sebepte oğlumu gerek kız çocuklarıyla, gereksede erken konuşan erkek çocuklarıyla hep kıyaslamaları. aa konusmuyormu, bizimkisinde bi laflar var bi laflar var demeleri sinir bozucu aslında,ama sanırım oda bi gün düzene girer diyorum artık,zamanı var demekki oğlusuma bıraktım,

Düzenleyen Nureymen - 26 Şub 2015 Saat 10:26
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2015 Saat 18:28
Evet, sanirim, en sonunda derdimi anlatabildim..
1- Etrafinizdaki insanlar; hicbir halttan anlamazlar, sakin caninizi sikmayin..
2- Turk insani yapi olarak; Yalandan ve Sahtekarliktan cok hoslanir.. Senelerce, "Rayma" denilen aptal bileziklerini takanlara bir sorun, nasil fayda gormusler size bir anlatsinlar..
3- Sakin: Aile hekimlerinin veya Cocuk doktorlarinin laflarina kanmayin ve onlarin verdigi hicbir ilaci cocuklariniza kullanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Şub 2015 Saat 18:29
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.