|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 09:22 |
Hocam merhaba..ben forumda arattım ama halk arasında "dalaklanma" yada "dalak şişmesi" diye söylenen durumla ilgili birşey bulamadım..rica etsem biraz bilgi verebilir misiniz? Cocuklarda da yaşanabilir mi bu durum? ve ciddi bir hastalık belirtisi olabilir m?
TeTeşekkürler..Saygılar..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" halk arasında "dalaklanma" yada "dalak şişmesi" diye söylenen durumla "
Cahiliye devrinde soylenmis bir soz..... Dalak sismez, dalakda; bazi hastaliklar sonucunda, "BUYUME" olabilir, buda agri yapmaz, sahis, bu durumun farkinda bile degildir, ancak doktor ( eger, bakmasini biliyorsa) elle muayene esnasinda farkedebilir.. Sizin bahsetmeye calistiginiz konu, kosmak ve bazi sportif faaliyetler esnasinda olan, "AGRI"... Dalak; Alyuvar denilen Eritrositlerin, depo edildigi bir organdir.. Dokularin, kosma veya diger sportif durumlarda, oksijen ihtiyaci arttigindan, bu ihtiyaci giderebilmek icin, dalak kapsulu, kasilarak, icindeki eritrositleri dolasima salar.. Eger bu islem, "isinma hareketleri ile tedrici bir sekilde yapilirsa, sahis bir agri hissetmez. Eger sahis; aniden kosmaya baslarsa, dalak kapsulude aniden kasilarak, bu Eritrositleri dolasima salmak ister. Iste bu ani kasilma ile agri olusur.. Sisme degil, tam tersine, buzusme vardir... Butun sportif hareketlerden evvel, sporcularin isinma hareketleri yapmasi bunun icindir.. Bu yuzden, oyuna yeni dahil olacak futbolcu, saha kenarinda, kisa kosma talimleri yapar... Herhalde anlatabildim.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2015 Saat 17:36 |
|
![]() |
|
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle anlatabildiniz hocam cok tesekkurler.. Benim oğlumda da (46 aylık) bazen oluyor bu durum cok koşuyor evin içinde hiç durmuyor..yani Normal bir durum değilmi?
|
|
![]() |
|
Yani Normal bir durum degil mi bu
|
|
![]() |
|
Hocam benim sorumu görmediniz sanırım..bu ağrı arada sırada oğlumda oluyor..Normal bir durum değilmi?endişe edilecek bir durum var mıdır? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlasilan; ANLATAMAMISIM!!!!
NORMALDIR, hareket artmasi ile ic organlara daha fazla Oksijen tasiyabilmek icin, vucudun aldigi bir tedbirdir.. Dalak kapsulu kasilarak, Dalak uzerine basinc yaparak, fazla Alyuvarlari dolasima salar.. Bu islem cok acele olursa, agri olur.. Daha nasil anlatabilirim, bilmiyorum.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|