|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 444 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 21:55 |
merhaba kadir bey bebeğim 13 günlük 5 günlük kontrole gittiğimmizde 3100 kg boy 50 cm.
1-göbeği bugün düştü hafif kanama var ve iltihaplı gibi ne yapmamı tavsiye edersibşz? 2-oğlumun kasığında sol tarafta bir şişlik oluştu acile götürdük. çocuk doktoru kasığında fıtık oluştuğunu çocuk cerrahisşne gösterin dedi ameliyat olması gerektiğii söyledi yarın götürmeyi düşünüyoruz çok üzgünüz ne tavsiye edersiniz yaklaşık 3 saattir şişlik var |
|
![]() |
|
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 444 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba kadir bey kasık fıtığı için bugün gazi tıpa gittik sağ tarafta fıtık ve yarın ameliyat kararı verildi bunun ilaçla tedavisi olmadığını söyledi doktor. Hocam inşallah doğru bir karar vermişizdir. Kasık fıtığı ameliyatı ile ilgili tavsiyelerinizi almak isterim zor bir ameliyatmıdır? Ameliyat sonrası emzirmekte zorluk yaşanır mı aneliyattan 3 saat önce en son emzirmem gerekiyormuş. Hocam son bir soru oğlum 3410 dopmuştu 5 günlük gittiğimizde 3100 gr 50 cm boy idi. Bugünki durumuda 13 günlük 3240 gr kilosu. Sürekli emzirmeye çalışıyorum doymuyor sanki hele ki hafif aç olduğumda hiç doymuyor sürekli birşeyler yiyor içiyorum göğüslerimde de süt var kasık fıtığı kilo alımını yavaşlstıyor olabilir mi yada sütümmü yaramıyor. 3,5 yaşında kızım var 2 yaşına kadar emzirdim hatta ek gıdaya bile 1,5 yaşından sonra geçtik kızımın kilosu hep normal hatta bazen fazlası bile oluyordu oğlumda neden böyle olmuş olabilir? Birde fıtık ameliyatı yaptırırken sünnetide yaptırsak mı? 13 günlük bir bebek için tehlikeli olur nu?
Düzenleyen yaksu - 19 Şub 2015 Saat 15:39 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Gobegini sadece Kolonyali bir gazli bez veya kagit mendil ile silin.
2- Ameliyat edilebilir, cok basittir. Genellikle, obur tarafta da olabildiginden, iki tarafli yapilmasi daha uygundur. 3- Sunnetide pek ala o arada olabilir. Bir sikinti vermez. 4- Kilo alisinda bir problem yok.. 5- Ac kaldiginda; kakasi top-top, sert olur.. Normal yediginde, "altin sarisi-hardal kivami" olur. Cok yerse, renk; YESIL olur. Her bebek; dogduktan sonra;200-300 gram kaybeder, 20. gun dogum kilosuna varir.SAKIN MAMA BASLAMAYIN... Benim; "Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri" makalemi mutlaka okuyun... Yoksa cok kaziklar yersiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Şub 2015 Saat 22:10 |
|
![]() |
|
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Kadir bey Allah sizden razı olsun ve sizin gibi doktorların sayısınu arttırsın.
Ameliyatı yapacak doktor sol taraftada fıtık oluşavikceğini söykediğinde orayıda tesbit edip yapsak mı diye sorduk orayı kurcalayıp tahribat yapmayalım gibisinden birşeyler söyleyip sıcak bakmadıpını ve sağ tarafta daha çok olduğu için sağ tarafın sadece yapılmasının yeterli olacağını söyledi inşallah sağ selamet atlatabiliriz. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayirlisi!!
|
|
![]() |
|
Hocam. Çok soru sordum ama hafif dil bağıda var demişti doktor çocuk cerrahına da gösterdiğimizde sünnet yaptırırken orays da bir çizik atarız demişti dil bağı için böyle bir operasyon yaptıralım mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN HA!!!! Sakin cizik filan attirmayin... Dil alti bagi bebeklerde, meme emerken dil yukari kacmasin, iyi vakum yapabilsin diye, Tabiat( isterseniz Allah deyin) kasten o bagi kisa tutmustur.. Bizim APTAL doktorlarin sacmaliklarina kanarda boyle SALAKCA ISLER YAPARSANIZ, cocuk ne meme emebilir, nede biberon, acliktan olur... SAKIN!!!
Turkiye'de uygulanan en buyuk sahtekarliklardan biridir.. Ayricada, bazen, o "atilan cizik" biraz derin oldugunda, oradan gecen "Atar damar" kesilir ve cocuk bu sefer de, kanamadan olur. Keyfiniz bilir... |
|
![]() |
|
Hocam biz demeden doktor çizik atmış şu an emiyor iyi kavrıyor kavramakta zorlanıyordu fıtık ameliyatı ve bu çizikten 4 saat sonra emzirmeye başladım hocam yanlışmı ifade ettim size bizim bebeğin dilinin altındaki bağ nerdeyse ucundaydı ve ilk memeyi tutarken zorlanıyordu sanki şimdi rahatlamış gibi sizin cevabınızı az önce okudum çok üzüldüm inşallah dediğiniz gibi olmaz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|