|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sedaaytunc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nis 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedaaytunc
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şub 2015 Saat 11:07 |
Hocam selamlar,
27 aylik oglum grip ve oksururken kusuyo.. ilacsiz bugunlere geldik sayenizde yazilarinizi okudum grip+kusma domuz gribi lehine.. sormak istedim bu cocuk grip asili domuz gribinden neden korumadi??? Bosuna mi asi yaptiriyoruz her sene??
|
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118908 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Grip Virusleri devamli sekil degistirdikleri icin, her sene asi olmaniz gerekiyor.. Bir de bu sene; Dunya Saglik Orgutu asilarin icine konulacak viruslarda iyi tahminde bulunamadi. Boyle de olacagi belli idi zira bu seneki asi, gecen senekinin aynisi idi ve bu yuzden, "Gecen sene asi olanlar, bu sen olmasinlar" diye yazmistim.. Okuyanlar ve okuyup dikkat edenler, onlardan da, okuduklarini hatirlayabilenler bilirler..
Grip Virusleri kisa araliklarla; :'Drift' denilen, basit degisiklikleri yapar. Uzun araliklarlada, 'shift' denilen, vucut yapisini tamamen degistiren farkli yapilara sahip olurlar.. Iste; bu 'shift' denilen degisiklikler oldugunda, Pandemi denilen, agir salginlar olur... Viruslerin cidarinda; H ve N antijenleri vardir: H= Hemagglutinin A: 16 cesidi vardir. N= Neurominidase: 9 cesiti vardir.. Domuz gribi: H1N1 dir.. Su anda, Cin'de; H7N9, H10N8 virusleri de tesbit edilmistir.. Hayir, her sene bosuna asi olmuyorsunuz.. Virus yapisini degistirdiginden, gunumuz asilarinin her sene tekrari gerekiyor. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|