Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronsiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronsiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
woeisme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı woeisme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bronsiolit
    Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 01:07
Merhaba Kadir Bey.5 aylık bir oğlum var.Kilosu 7.300 boyu 65 cm. pazartesi günü bronsiolit teşhisi kondu.Doktor ventolin nebules zaditen damla ve bricaldyn verdi. Sizin yazılarınızı yeni takip etmeye başladım bu ilaçlara karşı olduğunuzu hatirlayip ilaçlarıkullanmadim limon bbalcoldmix kkullandım fakat hiç iiyileşme olmadı sanki hiriltisi daha da arttı.bebegim c9k nefes darligi cekiyor  bricaldyn i sabah akşam bir çay kaşığıver ddemişti doktor bu ilacıkkullandım beni endiselendiren solunum sayısının genellikle 60 civarı 9lmasi bazen 40 a düşüyor .nadiren uykusunda inlemesi oldu birkaç kez tuhaf gogus kafesi hareketleri vardı ilk ggünlerde bu hareketler geçti ateşi bir kez 37.3 oldu onun dışında ateşiyukselmedi ve kakasinda sumuksu bir sşeyler var bir kaç kez yeşildi rengi Dedigim gibi ventolin kullanmadım solunum sıkıntısı çekmesi halinde kullanmalı miyim şimdiden teşekkür ederim 
Yukarı Dön
woeisme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı woeisme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 01:11
aynı zamanda şiddetli öksürüğü var ve sürekli balgam çıkararak kusuyor soğuk buhar makinasina tutuyorum arasıra belki faydası olur diye akıl yurutmeye çalıştım ama doğru mu yapıyorum bilemiyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120575
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 22:05
1- Zaten hic Grip teshis ettikleri duyulmus-gorulmus bir durum degildir.. Turkiye'de ne hikmetse, her oksuren cocuk, "Bronsiolit".. Simdi birde, "Atessiz zaturre" sacmaligi cikti, Bronsiti yutturamazsa, Atessiz zaturreyi sokusturuyorlar. Yerseniz.
2- Gripler, en az; 2-3 hafta surerler.. Hemen iyilsme beklemeyin. Zaten verdikleri tedavide bir ise yaramayacak, ondan sonra kortizonlu spreyleri verecekler.. Eski mailleri okuyun, bu sahtekarliklarin nasil; 3 safhada uygulandigini ogrenin.. SAKIN, Ventolin kullanmayin.
3- Grip arazlari yaninda, kusmalarin olmasi; Domuz Gribi lehinedir..
Sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin...
SAKIN; Oksuruk, Burun akintisi veya hirilti nedeni ile ASLA cocuk doktorlarina gitmeyin... Okuyun.
Yukarı Dön
woeisme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı woeisme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 23:17
Hocam sayenizde hergün yeni bir yanlistan donuyoruz eski maillerde bricaldyn ini  de faydali olmadığı sonucunu çıkardım vermeyi kestim doğru mu yaptım bir de solunum sayısı artarsa hastaneye götürün diyorlar 60 civarinda seyrediyor hastaneye gotursek ventolini dayayacaklar goturmemem çokriskli mi bir de bronsiolit i int arattirdigimizda cçok kötübir tablo cçiziliyor ben de yurt dışı kaynaklı sitelerde arastirma yaptım sizin dediklerinizi dogrular nitelikte hepsiggerçekten nasıl bir yyanılgı icindeyiz ülkeolarak  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120575
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 23:33
Dogru, bu hukumet sayesinde, yapilan hatalarin ceremesini sizler cekiyorsunuz..
Lisan biliyorsaniz, yabanci kaynaklari okuyun, SAKIN, Turk cocuk doktorlarina inanmayin. Isin kotu yani bu sahtekarliklar, Tip fakultelerinde, egitim olarak veriliyor... Bu sebeple, bu sahtekarliklar birbirinin aynisi ve cok yaygin.
Artik bundan sonrada bu isleri duzelmesine imkan yoktur zira, duzeltecek kjimse kalmamistir. Ancak disardan Ogretim uyelerinin getirilmesi sarttir. Bu isler Turk doktorlarinin becerebilecegi isler degildir. Hele Universitedekiler, en palas olanlaridir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.