|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
DERYABENCE ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Tem 2013 Konum: corum Durum: Aktif Değil Puanlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DERYABENCE
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 00:43 |
Kadir hocam 26 aylık oğlum dün gece 21.45 gibi mutfak masasının üzerinde dikilirken sırt üstü yere düştü ve kafasının arka kısmını yere çok sert çarptı. Düştüğü yer hali kapliydi.
Gün boyu çok durgun du ve huzursuzdu. Ben korktuğunu düşündüm çünkü kafa travma belirtilerini okudugum kadariyla göstermiyor du. Fakat bu aksam 21.00 gibi fışkırir gibi kusmaya başladı ve 2 saat sonra 23.00 gibi tekrar kustu. Ikinci kusmasında sanki sarı bır su kusmuştu. Hemen acile gittik doktor tomografi istedi ve çekildi. Sonuç olarak doktor bize bu gecede gözlemleyin dedi ve beyinde bulunan vertugullerin normalden geniş olduğunu söyledi. Yarın sabah beyin cerrahisinde götürmez gerektiğini söyledi. Hocam bu belirtiler düşme sonucu mu yoksa çocuğumuzun başka birseyi mi var anlayamadik. Bize bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. ...
|
|
Derya
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118095 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin telas etmeyin, bu yasta daha henuz kafatasi cok esnek oldugundan, tehlikeli bir beyin hasari olma ihtimali cok zordur. Bu yastaki kafa travmalarinda, Ventrikullerden ziyade; beyin uzerindeki damarlarda kanama olmasi daha sik gorulen bir olaydir. Eger bu saate kadar baska bir araz ortaya cikmadi ise, olmus olabilecek hasarda kendiliginden duzelecek demektir.
Esasinda, o Tomografiye bile hic gerek yoktu, gordugunuz gibi hicbir sey yapilmadi... ZIRA!!!!! Beyinde ne kadar buyuk harabiyet olursa olsun, hayati bulgular tehlikeye girmedikce bir mudahalede bulunulmaz.. Esas muhim olan, "Klinik bulgulardir" Tomografi DEGILDIR... Tomografi ancak, hayati tehlikesi olupta ameliyata girecek hastalara uygulanir ve harabiyetin hangi bolgede olguna bakilir. AMA orasi Turkiye'dir, ve halk oyle bir sartlandirilmistirki, abisi kardesinin kafasina Erik atti diye bile Tomografi cekilir... Gerektiginde, suur bulanik bile olsa, BEKLENIR.. Ancak, solunum ve kalp durma egilimine girerse, ameliyat edilir. Sakin; beyin Cerrahisine filan gitmeyin, cocugu takip edin, suur kapanir, veya daha baska sinirsel arazlar cikarsa, o zaman goturursunuz.. Tabii birde cikacaksa, ilk 24 saat icinde cikar, ve 24 satten sonra, ilave arazlar olmazsa, hicbir HALT YOK DEMEKTIR. Sakin bana haber vermeden hicbir ise kalkismayin, etraf; "Ac Cakallarla " dolu... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Mar 2015 Saat 01:21 |
|
![]() |
|
DERYABENCE ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Tem 2013 Konum: corum Durum: Aktif Değil Puanlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DERYABENCE
Çok teşekkürler kadir hocam.
|
|
Derya
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DERYABENCE
Kadir hocam dün çekilen tomografi nin sonucunu bugün bır beyin cerrahi doktoruna gösterdik bize çocuğunuzun vertukulleri büyük ve sıvı artışı var yani hidrosefali olabilir dedi.
bizden MR çektirmemizi ve Ankarada çocuk beyin cerrahi uzmanına gitmemizi istedi. Bugüne kadar oğlumda bu hastalığın hiç bır belirtisi gözlemlemedim. 26 aylık Baş çevresi 52 cm Boyu 95 cm Kilosu 13.8 ve gelişimi de 4 aylıkken tutunarak dikeliyordu 5 aylıkken oturdu 12 aylıkken yürüdü. Şuan kısa iki kelimeden cümle kurabiliyor. ... Çok araştırdım ve cok düşünüyorum şimdi oğlum hidrosefali mi değil mi? Bu vertukuller doğuştan yani genetik olarak büyük olabilir mi? Sizce suan ne yapmalıyım hocam? Bana yine yardimci olursaniz çok sevinirim.... |
|
Derya
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118095 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne oldu?? Aniden, kivrak bir manevra ile, "Dusme" hadisesi gundemden dusuverdi ve siz simdi, Hidrosefali dusunur oldunuz!! Nasil ayak ama!!
Hidrosefali oldugunda, kafa capinda sizdeki gibi, 2.5cm buyukluk degil, en az 10-12cm buyukluk olur.. Bana kalirsa, sadece "Koca kafali" acele etmeyin, once biran evvel o Batakhane hastaneden uzaklasin, ve bas cevresini takip edelim.. 5-6 ay sonra dusunuruz.. Ha, birde bu arada belirteyim, Hidrosefali oldugunda; Bingildak; 4-5cm capinda olur. Cocugunuzda Bingildak kapali ise, onlara soyleyin; salak-salak konusmasinlar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DERYABENCE
Peki kadir hocam anladım sadece şunu merak ediyorum bu vertukulleri normalden büyük olması genetik olabilir mi?
Çünkü oğlumda gelişim bozukluğu gözlemlemedim ben çocuk gelişimi öğretmeniyim Sadece konuşması biraz gecikti zaten sizinde söylediğiniz gibi düşmese ve tomografi çekilmese biz böyle bişeyi hiç farketmeyecektik.
|
|
Derya
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu durum, tamamen, Tomografiyi degerlendirenin yorumudur. Belki, hic boyle bir sey yok.. Ben; bir sikayeti OLURSA; cocugu tedavi ederim.Tomografiyi tedavi etmem..
Siz once benim sordugum kritik sualin cevabini verin...... Bingildagi; acikmi, degilmi? Aciksa kac santim.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DERYABENCE
Hocam baktım bingildak tamamen kapalı gibi geldi bana ama pazartesi günü sağlık ocağında kontrol ettirip sonucu hemen size yazıcam...
Bingildak kapalıysa sorun yoktur değil mi hocam?
|
|
Derya
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|