|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zbalyen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mar 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Nis 2015 Saat 22:58 |
Kadir bey eski mailleri cok okudum ve sayenizde yaklasik üç yildir ogluma gereksiz ilaclar vermiyorum. Ama busefer 1 aylik öksürük tam iyilesti derken ateş kulak agrisi ve hafif atesle tekrar döndü. Gün boyu hemen hemen araliksiz öksürüyor. Gece de yine öksürük krizleriyle uyaniyor. Bal limon tuzlu su sicak buhar yüksek yastik hepsini yapiyorum ama gecmiyor. Artik o öksüruk sesini duymaya tahammulum yok cocuk deseniz agliyor 7yasinda. Sormadan edemiyorum bu kadar öksüruk cigerlerine zarar verir mi ? Hafiflemesi ici ne yapabiliriz
|
|
![]() |
|
zbalyen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mar 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 5 gundur hafif ates var. Sabahlari midesinin bulandigini söylüyor. Bu gece öksurugu daha sert. Dr.a göturelim mi
|
|
![]() |
|
Hocam cok uzattim sag kulagi icin illiadin yeni bitti az once sol kulagi agrisiyla uyandi. Atesi öksürugu var. Antibiyotik versek mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Agizda koku ve dil ustunde pas tabakasi varsa, Antibiyotik verin, yoksa gerekmez.
Ayrica da kulak problemleri SADECE; Viral hadiselerde olur. Ates+kulak agrisi oldugundan; Iliadin damla ve Bactrim surup (Gunde:2x2 olcek)kullanin. Odasi cok sicak olmasin. |
|
![]() |
|
Atesi cok olmasa da var sanki kötüleşecek. Bu sabah atesi cikarken usuyup titriyordu. Sonra kustu. Bactrim veriyorum o zzaman baska birseye gerek var mi Hocam
|
|
![]() |
|
Hocam atesimiz 38 in altinda. Acaba yine de her ates ve kulak agrisina bactrim baslamali miyiz. Bir onceki kulak agrisinda antibiyotik kullanmayin demenize ragmen aile buyuklerine direnemeyip vermistim. Bir sonraki kulak agrisinda kesin kullanacaksiniz demistiniz ve simdi oyle oldu. Acaba bu donguyu bozamazmiyiz hep antibiyotik mi verecez
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bactrim; Antibiyotik degil "SUFONAMID'dir. Yani, canli varliklardan degil, Azo-boyasi hammadesinden (Brontosil'den) turetilmistir. Yapisi ve calisma mekanizmasi diger butun antibiyotiklerden farklidir.
Ayrica da; Viral enfeksiyonlarda, "Immunomodulator" etkisi ile de iyilesmeye katkida bulunur. Eger; illaki Antibiyotik kullanacaksaniz, Bactrim verin. Orta Kulak hadiselerinde, SAKIN baska antibiyotikleri kullanmayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|