Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak İltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak İltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
renoktane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak İltihabı
    Gönderim Zamanı: 14 Nis 2015 Saat 12:16
Kadir Bey, size daha öncede yazmıştım oğlumun kulaklarına geçen sene tüp takıldı. Bir, iki ay önce sağ kulağındaki tüp çıkmış yerinden ama kulakta durmaya devam ediyordu. Doktor bir ayda düşmezse biz çıkarırız dedi. Fakat düşmedi derken o kulakta yoğun bir iltihap oldu ve kulağından sarı sıvı akmaya başladı daha sonra ben sildikçe renksiz bir akıntı aktığını gördüm. Cumartesi akşamı acile götürdük. İltihap dediler ve malesef antibiyotik verdiler. Ben yanında iliadin de kullanıyorum bu arada. Ama bugün salı yine hafif kulağı ağrımaya başladı. Bu da beni tedirgin etti açıkçası. Normalde pazardan bu yana antibiyotik kullanıyor ve iliadin de neden tekrar kulağı ağrımaya başladı. Acaba içerde kalan zardan ayrılmış tüpün bir zararı olur mu? Ya da antibiyotik kullanılmasına rağmen iltihap fazlaysa bu ağrı normal mi?
Daha önce sizin tavsiyenizle iki kere kulak iltihabını antibiyotiksiz atlattık. Benim de olmuştu ben de antibiyotiksiz atlattım ama ilk kez böyle bir akıntı ve iltihapla karşılaştık. Ne dersiniz? Çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117853
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2015 Saat 19:04
Simdiki, iltihabi durum; "Kulak tupu'nun" yaptigi; YABANCI CISIM REAKSIYONU'dur.. Zamaninda alinsa idi olmazdi. Antibiyotik kullanmaniz gerekli.
SAKIN; Kulak damlasi oalarak HICBIR sey kullanmayin... Kulagina su bile kacirmayin.
O tupleri taktirarak, basiniza is aldiniz. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2015 Saat 20:11
Yok bu konuda maillerinizi sık okuduğumdan damla işini asla yapmam. Sadece iliadin burnuna ama üç gün dolacak ara vermem gerekli. Antibiyotiği de el mahkum kullanıyoruz. Daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadık. Geçen akşam acile götürdük dediğim gibi işte sağ taraftaki kulağı iltihap tüp zardan ayrılmış birkaç aydır öyle kulak içindeydi. Bu arada sol taraftaki için de "kulak tüpü düşmüş yok" dedi doktor ama ben bile evde ışıkla gayet net gördüm kulağında takılı. O ayrı bir olay bir de bu sağ taraftaki artık ben mi kuruntu yapıyorum yoksa doğru tahmin mi sanki erimiş gibi beyaz bir şey gördüm. Kulak tüpü şu an yok. Daha önceden görüyordum olduğunu ama iltihap olduktan sonra yok oldu.
Çok ciddi bir sorun yaratır mı sizce? Yarın taktırılan yere gideceğim. Artık bir çaresine baksınlar fenalık geldi. Bin pişman oldum taktırdığıma da geniz ameliyatı yaptırdığıma da. Hiçbir faydasını görmedik o kadar net. Sayenizde ne güzel üç kere kulak iltihabını atlatmıştık ama hafifti böyle kötü değildi. Bende de oldu bir kez ben de iliadinle atlattım ama bu üç gündür ara ara ağrıması kulaktan iltihap gibi sıvı akması, jel gibi sıvı gelmesi bizi çok üzdü. Kualkları için jel gibi kulak tıpası var onu kullanıyoruz kulağının şeklini alıp kapatıyor.
Çok teşekkür ederim bu arada verdğiniz bilgiler için. İlgili doktor bulmak çok zor Kadir Bey.

Düzenleyen renoktane - 14 Nis 2015 Saat 20:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2015 Saat 22:50
Istanbul'da iseniz; Dr.Mehmet Ali Sehitoglu'nu bulun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2015 Saat 11:37
Evet İstanbul'dayız.  Dr.Mehmet Ali Sehitoglu'nu araştıracağım teşekkürler. Marmara Hastanesi'nde sanırım. Bu sabah gittik doktora. Tüp varmış o iltihaplı kulağında daha çıkmamış. Çıkardı artık temiz. (Gerçi üç ufak parça şeklinde çıkardı. Tek bir tane gelmedi)  Daha farklı bir durum yokmuş. Sol kulağındaki takılı duruyor. "Kendisinin düşmesini bekleyeceğiz" dedi ben birkaç kez alınabilir mi dememe rağmen.  Sağ kulakta da işte "iltihap var ama tüp yabancı cisim nihayetinde çıktığı için biraz rahatlar" dedi doktor ama istemememe rağmen antibiyotiğin yanında kulak damlası da verdi ve "ben neden bu kadar yoğun iltihap oldu daha önce hiç böylesini yaşamamıştık" dedim birkaç kez sordum ama net bir cevap alamadım malesef geçiştirdi. "Olabilir zaten buna yatkın bir çocuk" dedi. Sizin kulak damlası konusundaki yazılarınızı daha önce de okuduğumdan tedirginim açıkçası. İltihap içinmiş damla. Ama siz ne derseniz ben onu uygularım.  Kullanmazsam damlayı, sadece antibiyotik kullansam sorun olur mu?

Düzenleyen renoktane - 15 Nis 2015 Saat 11:43
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2015 Saat 19:07
Tup: 'YABANCI CISIM REAKSIYONU' yapiyor...
SAKIN: Kulak damlasini kullanmayin, disardeki pislik, kulak zarinin obur tarafina bir gectimi,cocuk; hayat boyu surunur.. Doktorada omur boyu aylik gelir olur..
O tuplerin TAMAMININ cikarilmasi gerekir. Tup ciksin, hersey kendiliginden duzelir.. Yoksa, o verdigi tedavi ile, senelerce doktora gider-durursunuz.. Sonunda da, sagirlik olur.
Anladinizmi simdi; niye illede "Tup takilacak" diye basinizin etini yediler ve sizi korkuttular!!!
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2015 Saat 10:53
Evet Kadir Bey kesinlikle sizin söylediğiniz gibi. Dün dediğim gibi ufak parçalara ayrılmış tüplerin kalıntılarını doktor aldıktan sonra bugün özellikle kulağının içine baktım daha temiz gördüm. Tabi antibiyotik de kullanıyoruz ama iki ay zardan ayrılmış tüp kulağın içindeydi ve muhtemelen rahatsızlık verdi. Ve daha önce de yazdığım gibi biz hiç böylesini yaşamadık ki şunu da ilave edeyim. Üst solunum yolu rahatsızlığı geçirdi iyileşmeye doğru sümüğü koyulaştı ve burnunda tıkanıklık olduğu için üç gün de iliadin damlattım. Sonrasında da bu şiddetli iltihap gelişti kulağında. Yani iliadin sizin de ayrıca kulak için tavsiye ettiğiğniz bir damla. Hele iliadinden sonra bu şekilde kulak iltihabı hastalık neticesinde gelişmesi normal gelmedi hiç bana. Oğlum zaten bir süredir sıkıntısını dile getiriyordu biraz rahatsız ediyordu kulağını. Ama tabi doktor açık açık söylemiyor sizin dediğinizi. "Yabancı cisim rahatsız etmiştir tabi kulağını" diyor ama geçiştiriyor :) Sol kulağındakini de çıkartmak istiyorum ama kendisinin düşmesi gerekir diye başından savdı doktor. Başka bir hastanede de nerede ameliyat edildiyse oraya gitmeniz lazım dendi. Dediğiniz doktoru araştıracağım.
Bu arada damlayı kullanmadım. Çok teşekkür ederim size Kadir Bey. Umarım antibiyotikle bu sıkıntıyı atlatırız. Biz sizin tavsiyelerinizle bu kış kaç kere soğuk algınlıklarını atlatmıştık oğlum ve ben de. Ne ilaç ne antibiyotik kullandık. Çok da iyiydi. Daha dirençli olmaya başlamıştı hatta ama işte başımıza bu geldi umarım onu da atlatırız bir sıkıntı olmadan.
Eşim ve ben çok teşekkür ediyoruz size.

Düzenleyen renoktane - 16 Nis 2015 Saat 11:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2015 Saat 19:04
Sonucu yazin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.