|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
fatmazehrabetul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmazehrabetul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Nis 2015 Saat 16:39 |
Merhabalar Kadir bey,
33 aylık bir kızım var. Bugün sabah kulağının arkasını göstererk ağrıdığını söyledi, bikaç saat ağrıyor diye söylendi. Bikaç saat sonra da boynunu tutmaya başladı burası ağrıyor diye, Hala boynum ağrıyor diyor. Sağa sola dönerken de sanki acıyor gibi ekşiyor yüzü. Menenjitten korktum, başını önüne eğmesini istedim eğebiliyor. Endişe etmeli miyim, yoksa basit bir kas tutulması olabilir mi? |
|
![]() |
|
fatmazehrabetul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmazehrabetul
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ateşi yok, boynunda beze filan da gelmiyor elime.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117347 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Menenjit ile yakindan-uzaktan, hicbir alaksi yok..
Menenjit'in ilk ve en belirgin arazi: Hicbir sekilde dusurulemeyen, ATES, ve suur bulanikligidir. Menenjitli hasta, "boynum agriyor: diye, ortalikta dolasamaz... Ayaga bile kalkamaz... Dizlerini karnina cekip yan yatar.. Muhtemelen, 1- Terli iken soguga cikti. Utu ile isitilmis havlu koyun. 2- H3N2 Gribi basliyordur. 3- Kabakulak olacaktir. Takip edin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2015 Saat 19:25 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmazehrabetul
Çok teşekkürler hocam, hızınza hayranım. Uzun ömürler sizin olsun... İnanırmısınız, çocuğu muayenehanesinde muayene eden doktorlardan onbinlerce kat fazla size güvenim. Şu saatlerde kulağını tutmaya başladı, çılgın gibi kulağını çekiyor ağrıyor diye, galiba kulağıymış ağrıyan yeri, boynu zannetmiş hocam. Dediğiniz ihtimallerle birlikte bir de orta kulak iltihabı ihtimali mi oluşabilir? Ortakulak iltihabı olsa ateş olmaz mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmazehrabetul
Son on gün içerisinde yurtdışına çıktık kongre için ve 8 defa uçağa bindi. Acaba uçağa inip binmeden kaynaklı bişeyler olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117347 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Muhtemelen; kulak agrisi, hemen Iliadin damla baslayin.. Gunde:2x2'ser damla, (3gun)yatar vaziyette damlatilacak. Oksuruk olursa, Limonlu bal, rahat nefes alamazsa, basucuna; 2 damla Coldmix damlatin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmazehrabetul
Hocam bu iliadin burna damlatılacak değil mi? Bugün doktora götürdüm kızımı, gribe döndü dediğiniz gibi ama yine de ihmal etmemiş olmak için götürdüm, kulağının her ikisinde de kızarıklık var, tedbiren antibiyotiğe başlayalım dedi. Ben en son antibiyotik kullanımı üzerinden 25 gün geçti dedim, ateşi de yok vermesem olmaz mı dedim, şimdi bunu vermezsek sonrasında daha ağır antibiyotik vermemiz gerekir, banyo yaptırırken kulağına su kaçırsanız ilerler bu dedi doktor. Damlayı yazıdırmak istedim yazdıramadım. Ben de çıkıp geldim. Tanıdık bir eczaneden almaya çalışacağım artık iliadini.
Düzenleyen fatmazehrabetul - 24 Nis 2015 Saat 20:55 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmazehrabetul
Yani iliadin pediatrik damla ile sprey aynı şey mi, bunun yerine rheinfant da kullansam aynı olur mu?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|