Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gece beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgece beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tuzey Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: gece beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2008 Saat 18:06
Benal hanım merhaba,
Benim 1 hafta sonra 9 aylık olacak bir oğlum var.
Geceleri 23:00 gibi uyuyor.Yatmadan önce muhallebi yapıyorum ve veriyorum.
Gece 1-2 kere uyanır ve ben uyandığında ona sadece su veriyorum.Gece uykularınıda alması için gece emzirmelerimizi bitirdim.
Sabah 07:30 gibi uyanır beni emerken tekrar uyur.
saat 10:30 gibi takrar kalkar ve kahvaltısını yaptırırım.
13:00 te 2 saat uyur.
15:00 meyve püresi
17:00 yoğurt ve 1 saat daha uyku
19:00 çorba
22:00-23:00 arası  muhallebisini yer.
Her uyuma memiş emerek dalar.
Benim bebeğim 3--5 aylıkken sağlıklı kilo alamadı ve şimdi 8100 gr.Şimdiki aylarda ortalama 500 gr alıyor.
Sizce kilosu az mı?
Forumlardan takip ettiğim kadarıyla kilo alımı için kahvaltıda yağ kullanımı,meyve sularına pekmez atımı ve bir firmanın ballı bir ürünü var.Bunları tavsiye ediyorlar.bu ürünler için önerinizi alabilir miyim!!
Ben geceleri uyandığında mama veriyordum ve kilo alımı daha iyiydi.
acaba tekrar mama vermeli miyim? yoksa bu tür bir beslenme yapmayıp vücudunu dinlendirmelimiyim.
İleride inek sütüne geçtiğimde bu suyu süte çevirmeli miyim?
Sorularım çok oldu n'olur beni bağışlayın .

Düzenleyen tuzey - 31 Oca 2008 Saat 18:23
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2008 Saat 19:52
Merhaba...
Kilosu çok az değil. Beslenmesi de güzel.. Kahvaltıda sıvı yağı kilo alması için değil, sıvı yağ ihtiyacı için veriyoruz. Meyve suyuna katacağınız 1 tatlı kaşık pekmez de sadece 20 kalori verir. Söz ettiğiniz ürünü bilmiyorum. Bence gece emzirmeye çok erken son vermişşsiniz. Geceleri emzirin. Sütünüz yeterli değilde biberon maması verin. Sevgiler...
Yukarı Dön
tuzey Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2008 Saat 11:10
Benal Hanım
Gece emzirmelerini kesmemi derin uykuya alışması için doktorlarım önermişti.Zaten sütümde artık geç iniyor süt inmeyince kızıyor ve uykusu bölünüyor ,dediğim gibi mama veriyordum onuda bana siz uyurken yemek yiyormusunuz bu şekilde düzenli uykuya alıştıracaksınız dediler.Şimdilerde sadece bir kere uyanıyor ve sizin söylemeniz üzerine bıgün mama verdim ama 40 cc ancak içti.Onu uyandırıp vermem doğru olur mu?
Ayrıca ne zaman altını açsam muhakkak kaka yapmış oluyorç.Bu barsakların çok mu çalıştığını gösteriyor.
Tekrar teşekkürler
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2008 Saat 14:37
Merhaba...
Hep yazıyorum... Normal dışı özellikle de hastalıklarla ilgili olabilecek belirti ve bulguları bebeği görmeden değerlendirmeden yorumlamak istemiyorum. Herkes için sakıncalı. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.