Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt ve karın ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt ve karın ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: süt ve karın ağrısı
    Gönderim Zamanı: 30 Nis 2015 Saat 15:15
hocam merhaba, benim 4,5 yaşında bir kızım var 105 cm ve 15 kilo, yemek yemeyi sevmeyen bi çocuk zar zor yediriyoruz. bizim problemimiz süt içtikten sonra karın ağrısı, özetle ne zaman süt içse midesini gösteriyor karnım ağrıyor kusucam diyip ağlıyor. eğer bir bardak sütün tamamını içerse kusuyor ya da kusmak için kendisini zorluyor. daha önceden böyle bir problemimiz yoktu yaklaşık 7-8 aydır var, meyveli yada çikolatalı sütler içtiğinde  sadeye göre daha az ama yine de oluyor, süt içmek istememesinden mi yoksa laktaz enzimiyle mi alakalı çözemedim ne yapabilirim..

Düzenleyen ezl12 - 30 Nis 2015 Saat 15:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2015 Saat 19:44
Laktaz enzimi ile ilgili olabilir, "Laktaz sut" verip deneyebilirsiniz.
1.5kg eksigi var.
Sipraktin deneyebilirsiniz. Gunde;2x1 olcek, 1 hafta kullanin, 3 gun ara verin, sonucu yazin.
Yukarı Dön
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 108
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 13:40

Hocam merhaba, 4,5 yaşındaki kızıma 5x2 sipraktin içirdim iştahı oldukça arttı ancak şurubu bıraktıktan sonra azalma var eskiye oranla daha iyi ama, bu durumda sipraktine devam edelim mi?

Bir de hocam 13 aylık bir kızım daha var 3880 gr doğdu ilk 5 ay kilo alımı çok iyidi 5. ayda diş çıkarmayla birlikte kilo alımı azaldı 1 yaşında 8600 gr çıktı ve doktor pedia sure plus fiber 220 ml. Mama takviyesi yaptı 2x1, mamaya başladıktan sonra çocuğun yemesi tamamen durdu, mamayı 1 ay sonra 1x1 e indirdim diğer öğünde 175 ml inek sütü+2 bebe bisküvisi olarak verdim şimdi yani 13 aylık kilo 9500 gr., 74 cm. Ablamızla birlikte sipraktini 2xyarım ölçek olarak 5 gün verdim onda da iştah arttı ama şurubu bırakınca azalma var tekrar başlayalım mı?

Hocam biraz uzun oldu ama teşekkür etmek istiyorum, ablamız bu sene kreşe başladığı ve evde bebek olduğu için bütün kışı doktor doktor gezerek bir sürü iğne+ilaç+antibiyotik vererek geçirdik onlar ayrı anne baba olarak biz ayrı perişan olduk 3 aydır sizi takip ediyorum ve çocuklara nasıl eziyet ettiğimizi ve ne kadar bilinçsiz olduğumuzu gördüm, bilgilerinizle bizleri aydınlattığınız için teşekkürler..

Düzenleyen ezl12 - 15 May 2015 Saat 13:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2015 Saat 19:07
1- Sipraktin'i gerektiginde kullanin.
2- Dis ile ne kilo aliminin nede hasta olmanin hicbir baglantisi yoktur. Hepsi uydurmadir.
3- O doktorun verdigi "mama"larin hepsi, TOKLUK HISSI yaratir ve istah iyice gider.
4- 13 aylik kiz kilosu: 9.3kg dir. 200 gram fazlasi var. Eger hic doktora gitmese idiniz ve o "mama" lari vermese idiniz, cocuk cok daha cabuk toparlanirdi.
5- 3 gun aralar vererek, Sipraktini istediginiz kadar verebilirsiniz.. Sakin Sipraktin aleyhinde laf eden, aptallara kanmayin.

OKUMAYA DEVAM EDIN.... Hangi bilgi, ne zaman gerekecek, bilemezsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.