|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Cnmkzm ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 May 2015 Saat 23:36 |
Hocam 14 aylık kızım giyinmekten hoşlanmıyor herdefasında zorla giydiriyorum.bu akşam üstünü değiştirdikten sonra sol kolunu hareket ettiremediğini farkettim ve çok da ağlıyordu.acile gittik Röntgen çekmemiz gerek kırık mı çıkık mı olduğunu görmeliyim dedi ve çektirdik direkten çıkık var dedi kolu yerleştirdim dedi şimdi kolunu çok az oynatıyor
Asıl sorum Röntgen çektirmekten çocuğumuza ne kadar zarar verdik?şartmıydı çekilmesi dokunarak anlaşılmaz mıydı? Olan oldu ama bana ve okuyanlara ders olması açısından cevap verirseniz sevinirim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cekilmesi gerekir... Sadece kola uygulanan bir Rontgen oldugundan, pek zararli olmaz. Kirik/ cikik ayirimi yapilmasi gerekir. Cikik, genellikle, Poliklinik ortaminda bile "yerlestirilebilen" bir durumdur, nadiren bir Merkeze gonderilmesi icap eder. Buna mukabil, "kiriklari" cok onemlidir. Mutlaka bir merkeze gonderilmeleri gerekir.
Bazi "Sovalye" ruhlu ve hakikaten bu konuda tecrubeli doktorlar, Rontgen olmadan da, bu ayirimi yapar ve gerektiginde, elle yerlestirirler.. Ama, dedigim gibi, boyle doktorlarda sadece bu "Merkezlerde" vardir. Tabii, sartlar uygun olmadigi zaman ( Harp zamani, Tabii afetler, gibi), her doktorun, "Dirsek ve Omuz cikiklarini" yerlestirmesini bilmesi gerekir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|