Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 21:26
kadir bey benim kızım 3 yasında 20 gün geçmeden boğazı kızarıyo 3 gün 39.9 lara varan ateşi oluyor dayanamıyorum havale geçirecek yada boğazdaki enfeksiyon ciğere inecek yada kulağina diye korkup gidiyorum ve hemen antibiyotik veriliyor ve kızımın kan değerleri hep seviyenin altında 11 se 10 ama hiç normal seviyeye gelmedi 2 yasındayken bayagi düşükdü b12 eksikliğine bağlı deyip b12 iğne vuruldu ve normal değere geliyp dediler inceleme bırakıldı ama hic normal değere gelmiyor ve sıkda hasta olunca acaba ben bi kan hastalığımı var diye endişeleniyorum sizce ne yapmalıyım boğaz iltıhabı tedavi edilmezse başka hastalıklara yol acarmı kanın düşük olması normalmi ,boğaz kulturu yaptırmamamı söylediler sizce yaptırmalımıyım ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118945
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 21:47
Iyi kaziklanmissiniz..
Sizi ERISKIN, HGB degerleri ile kandirmislar, Cocuklarda; HGB:10g/dl'nin alti dusuk sayilir. Bu konudaki yazilari ve HGB'nin yaslara gore degerlerini iyi bilin,. Yoksa devamli kaziklanacaksiniz.
SAKIN bu doktorlara cok sart olmadikca, gitmeyin.
Benim yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
sem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 00:45
Hocam çapa  sağlam  çocuk  takıplı kızım 25.02.2012 de HGB:11.3
12.09.2014 DE HGB:10.0 ,17.01.2014 de HGB:10.51;9.01.2014 DE HGB:9.99 ozaman  bu değerleri  normal yani sürekli demir ilacı içiyor birde d vitamini eksik diye 4 damlada onu veriler  yaz geldi güneşten alsın diye bıraktım peki bu sık boğaz enfeksiyonlarına ne diyorsunuz tedavi nasıl olmalı Dr a goturmessem ilerleyin ciğere  yada kulağa  zarar verir mi?çok çok teşekkür ediyorum 
Yukarı Dön
sem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 00:48
 Pardon tarih yanlış  olmuş 25.02.2015 son yapilantahlil HGB:11.3
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 08:09
Hicbir zaman; "demir eksikligi" OLMAMIS!! O Universite bozuntusu yere de aynen soyleyin.. Cocuk degerleri eriskinlerden farklidir.
Siz bu cocuga istediginiz kadar Demir ilaci verin, bu seviyelerin ustune CIKARAMAZSINIZ!! Normali bu!!! Gitsinlerde, Nelson'a baksinlar..
Sik enfeksiyonlarin sebebi; daha once, her ateslendiginde, Antibiyotik verdi iseniz, ondandir.
Antibiyotigi ANCAK: Agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi oldugunda verin.
D vitamini ile ilgili yazilarimi ve makalemi okuyun. SAKIN; "Capa'nin" onerilerini dikkate almayin. D vitamini dusuk ise; 1 defalik; Dvit3 ampul icirin. Oyle gunde 4 damla ile bir halt olmaz.
Yukarı Dön
sem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 10:06
cokkk teşşekkürler hocam peki yüksek ateş ve boğaz enfeksiyonu olduğunda gene serum fizyoloji ,limonlu bal,cold mix ve 39 üzerine cıkarsada fitil veriyim böyle geçmesini bekliyim dimi cigere yada kulağına bi enfeksiyon gecmez
Yukarı Dön
sem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 10:14
cook teşşekkürler hocam boğaz enfeksiyonu gecirdiğindede limonlu bal,coldmix,serum fiyoloji ve ateşi 39 üzerine cıktıgında da fitil veriyim dimi başka bişeye gerek varmı ateşi cok dirençli oluyor 38 altına 2 gün düşmüyor havale geçircek diye cok korkuyorum ciğerine yada kulağına inermi geçmezse ne kadar bekleyıp gitmeliyim dr hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 18:36
Ates; 39'u gecerse "fitil verilir" diye bir kaide yok... Fitil, sadece daha evvelce havale gecirmis olanlarda kullanilir. Birde cocuk cok rahatsiz oldugunda.
Diger sorular (korkular) icin, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.