|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
semraayar ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı semraayar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 14:34 |
hocam merhaba 25 aylık bir oğlum var 2 gündür çok ateşliydi alt en son azı dişlerini çıkartıyormuş.gece rahat uyusun diye bir ölçek dolven verdik sadece.çok huzursuz ve sürekli ağlıyor diye doktora gittik başka bişeymi var diye.yüksek ateşten bademciklerinde uçuk olmuş dedi bir damla verdi üzerini kayganlaştıracak yemesini kolaştıracak ve antibiyotik verdi.antibiyotiğe gerek var mı sizce hocam.artık ateşide yok sadece huzursuz.kafamız karıştı.teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
" yüksek ateşten bademciklerinde uçuk olmuş dedi "
Simdi bu doktora ben ne diyeyim!!! 1- Yuksek ates; "ucuk" yapmaz.. Ucugu; HSV virusu denilen virusler yapar. 2- Ucuk; ASLA, sadece bademciklerde hastalik yapmaz. 3- Herpes gingivostomatitis denilen durum, son derecede agir bir tablodur. Boyundaki lenf bezlerinin tutulmasi ile boyun, anormal derecede kalinlasir ve el degmeyecek kadar hassastir. 4- Sadece " Bademcikler" degil, dis etleri, dudaklar, dil, damak ve agiz cevresindeki deridede yaralar vardir. Streptokok Farenjiti ile karistirilsa bile, tedavi edilmeyen Streptokok enfeksiyonlarinda, daha uzun sure devam eder.. Lafin kisasi; o teshis, "ufuruktur" cocugunuz basit bir Grip geciriyor, sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. O verilen damlada bir ise yaramaz, ilk yutkunma ile yutulur gider.. SAKIN: Antibiyotik vermeyin.. Ancak; agizda pis koku ve dilde pas tabakasi olursa, antibiyotik verilebilir. |
|
![]() |
|
semraayar ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı semraayar
içim çok rahatladı teşekkür ederim hocam.ben antibiyotik vermek istemedikçe doktorlar şeker verir gibi reçeteye yazıyorlar.ben bulgaristanda doğdum ve annem beni ilaçsız büyütmüş çok şükür hala ilaç kullanmam.bende çocuğumu öyle yetiştirmek istiyorum ama anne yüreği işte doktordur vardır bildiği deyip korkuyoruz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aman ha, sakin ha!! burasi Turkiye!!!!
BURADA: Her atesi olana; Antibiyotik verirler, her oksurene; Astim derler, her kusana da Reflu derler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|