|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
burcuuzun38 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burcuuzun38
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Tem 2015 Saat 17:15 |
Hocam merhaba,
3,5 yaş ve 13 kilo oğlum yaklaşık 3 haftadır sabahları genzinde biriken balgamdan dolayı öksürüyor.10 gün önce gece yatarken öksürük arttı ertesi gün burun akıntısı hapşırık halsizlik iştahsızlık başladı ateş sadece en fazla 38,5 oldu ben yaklaşık 3 aydır sizi takip ediyorum ve dediklerinizi bu hastalığında uygulamaya karar verdim.Ateşini düşürmedim.Ateş zaten çok ısrarcı değildi.Ara ara oldu ama dediğim gibi en fazla 38,5.Fakat kreşte bana sormadan ateşini düşürmüşler calpol ile.Skıntıları gerilemediği ve öksürüğü fazlalaştığı için ( öksürürken kusmaları oldu dolu dolu balgam çıkardı 3-4 kez kustu)daha fazla mahalle baskısına dayanamayıp doktora götürdüm .doktor macrol 250 mg 1 ölçek s/a + bricanly verdi.teşhis sadece muyne etti.röntgen çekmedi.bronşit dedi.ben size sonsuz güvenerek eşimlede zıtlaşarak antibiyotiği vermedim.ama ıslık sesi gibi nefes alıp verirken hışırtıları bir türlü geçmediği için dr a götürdüğümüzden 4 gün sonra vermek zorunda kaldım.bugün tekrar kontrole gittik.sesler azalmış ama hala var bricanly i bırakın günde 2x1 7 gün ventolinşurup kullanın dedi.Hocam ben sizden öğrendiğim kadarıyla bu ilacı kullanmak istemiyorum.reçeten okuduğum kadarıyla teşhis bazellerde sibilan raller mevcut ,krepitan raller azalmış.bize bronşit dedi drumuz.oğlum yaklaşık 1 yıldan beri kreşe gidiyor ve 1 yıldır devamlı hasta biliyorum ilk iki yıl böyle geçecek.ama bunu annemde dahil kimseye anlatamıyorum bana sen dr musun diyorlar.hocam devamlı limonlu bal+coldmix+sf yapıyorum .bu ilacı kullanayımmı yada bu teşhise göre ne yapayım.kbb dru allerji deyip bir süre kullanması için aerius+singulair +nasonex vermişti.onlarda sadece 1 ay iyilik hali sağladı.kim ne derse onu yapmaktan sıkıldım.yardımınız için şimdiden çok solun saygılar |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118006 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aman ha, sakin ha!! Ne Bricanyl'i nede Ventolin'i sakin kullanmayin..
Cocuk grip geciriyor. Her Gripte, virusler asagi inmesin diye vucut, bronslari daraltir. Siz bu ilaclarla bronslari genisletirseniz, virusler, akcigerlere iner ve gunumuz Turkiye'sindeki gibi, "Astim salginlari" gorulur. Turkiyedeki astimlarin %99.99'u doktorlar tarafindan bu ilaclarla yapilir. Sakin; allerji suruplarini da kullanmayin, bunlarin hepsi akintiyi koyulastirir, cocuk daha beter olur. Bir turlu doktorladan pacanizi kurtaramazsiniz.. Duydugu rallerin tamami palavra.. Show yapiyor.. SAKIN; Aerius+Singulair+Nasonex uclu ilac sahtekarligini uygulamayin.. Eski mailleri okun, bu karisim, Sahtekarligin: 2. safhasidir. Turkiye'de cok yaygin uygulanan bir sahtekarlik seklidir. |
|
![]() |
|
burcuuzun38 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burcuuzun38
hocam öncelikle hızlı cevap için teşekkürler .dr umuz eğer ventolin ile 7 gün sonunda öksürük geçmezse ileri tetkik yapar röntgen çekeriz bakarız demişti.bunun daha kötü ileri tetkik yapılacak sonucu ne olabilir ki.bize bronşit dendi ama siz bronşitlerde balgam olmayacağını yazmıştınız bir yazınızda.oğlum bariz balgamlı ve zaten 3-4 kez balgamı kustu.acaba tanı bronşiolit olabilir mi.belki dr bizim anlamayacağımızı düşünerek onu telaffuz etmiştir.Tanı Bronşit veya bronşiolit olsa bile hiçbir ilaç vermeyeceğim hocam.Oğlumun sadece iştahı çok az hiç yemek yemiyor fakat keyfi yerinde 1 sn bile yerinde duramayan oturmayan bir çocuk...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118006 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Zaten, Ventolin sirf o yuzden veriliyor. Griplilerde, vucudun savunma kasti ile yaptigi "Brons daralmasi" Ventolin ile giderilince, Hastalik hemen akcigerlere iniyor. Ondan sonra da isin yoksa ugras dur! Bunu kasten yapiyorlar, yoksa, nasil oluyorda dunyada bir tek Turkiye'de Astim salgin sapiyor???
Sakin benim anlattiklarim disinda bir is yapmayin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burcuuzun38
Hocam tekrar merhaba
Cevabiniz sonrasi ventolin kullanmadim ve bida kontrolede gitmedim .Allah razi olsun gunlerdir gecmeyen oksurugude bir sure sonra gecti.fakat tam iyiyiz artik derken persembe gecesi saat 3 civari aglayarak anne karnim agriyo diyerek uyandi once baya bi aksam yediklerini kustu sonra uyuyamadi bida kustu sonra rahatladi uyudu.sabah krese gonderdim biseyi yoktu.orda kahvaltidan sonra yine kusmusve aksam kresten aldigimda 38.5 atesi vardi.dun gece indi cikti.ve dun gece de anne bogazim agriyo diye aglayarak uyandi.ne kusma icin ne ates icin hic ilac vermedim.bugun sabah gayet iyi uyandi.kusma olmadi dedigine gore bogazi agrimiyormus.sabahtan beri iyiydi.simdi yine ates cikmaya basladi.kusma dun sabahtan beri yok.bogazina baktim cok kizarik.bide halsiz.oksuruk yokhapsuruk yok.burnu acik.dil cok hafif beyazsanki normal gibikoku yok .bilemedim hocam napiyim.kusmasina mudahale etmedim niye cikiyo bu ates.simdiden cok ama cok saolun.iyiki varsiniz |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burcuuzun38
Hocam cepten yaziyorum kusura bakmayin bogaz cok hafif kizarik olacakti.yanlis yazmisim.beyazlik filan yok sadece kizarik.bi agriyo bi agrimiyo diyo sorunca hangisi dogru bilmiyoru.
Saygilar |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burcuuzun38
Hocam eski maillerde arkasindan ishal gelir diye okudum ama persembe gecesinden beri ishalimiz yok.hic olmadi.sadece gunde bir kere civik kaka var.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olabilir, sakin;ilac/antibiyotik vermeyin. Eger evde hala Ventolin duruyorsa, cope atin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|