Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İştahsız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİştahsız

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
heloche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heloche Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İştahsız
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2015 Saat 10:13
hocam merhaba.. Oğlum 14.8.2012 doğumlu . 2.700 kilo doğdu. Şuan 18 kilo boy 100 cm. Sorun çok iştahsız kendi isteğiyle yemek yemiyor çiğnemek istemiyor ağzında bekletiyor bende püre yapıp vermeye çalışıyorum. Bu aralar tam kesti yemeği kahvaltı 1 yumurta zar zor yiyor. Akşam yatmadan önce 1 bardak süt mutlaka veriyorum.. Oğlum doğduğundan beri sizi takip ediyorum şükür hiç ilaç vermedim ama bu konuda hiç danışmadım size iştah şurubu vereyim dedim ama size sormak istedim önce. Sizden başka kimse ikna edemez beni size minnenettarız...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119098
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2015 Saat 12:17
3 kilo fazlasi var. Lutfen gelisme ilgili sual sormadan once, ilk sayfadaki; "Boy-Kilo" cetveline bir bakin.
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2015 Saat 13:04
hocam slmlar, benim oğlumdan çok istansız bu aralar fazlalıkta, 19.10.2012 doğumlu, 3,600 52 cm doğduk ama su an, 13,70 98 cm boy var, hiçbir sey doğru düzgün yediremiyorum belirli seyler yediği küçüklüğünden beri çorba,makarna pilav köfte patates kavurması baslıcalarımız bunlar, diğerlerini reddediyor, 3 gündür bi sabah kahvaltısılye onuda geç yapıyoruz 10gibi bi daha bisey yemiyor, suyu çok tüketiyor, diyorum ki sıcak havalar ondandır, ama yemedikçe sinirleniyorum daha çok, aksam çok az bi kase çorba, ve 1 adet biber dolmasını kavgayla öğürerek yedi inanırmısınız, bu aralar iştahını açıyor dediler keçiboynuzu özü almıştım 1yemek kasığı hergün veriyorum daha mı iştahını kesti ne tamamen yemez oldu, hocam ne yapacağımı sasırdım, söyle yemek gördümü kaçıyor yahnasmıyor kesinlikle,kan tahlilimi yaptırsam, demiri eksikse oda iştahsızlık yapar denilir ya, kan damlası veerecekler onuda ben kullanmayı sevmiyorum, bi yöntem önerebilirmisiniz, yeme düzeniyle alakalı
hocam günde 250 ml olarak 2 kere süt veriyorum omu fazla yoksa, bi öğleden sonra uyuması içinyemekten sonra, bi de gece yatarken gece sütü

sabah 7de kalkıyor çalışan anneyim, ananesi bakıyor
8,30 gibi kahvaltı domates salatalık yumurta 1 dilim ekmeği zorla binbir oyunla yediriyorum
10-11 gibi ara öğün kiraz çilek muz hangijsini isterse
13-13,30 gibi iste sevdiği başlıca yiyecekleri onuda zorla yiyormuş
14,00 gibi 250 ml uyku öncesi süt
14,30 gibi en geç uyku
18,00 uyanıyor
20,00 de zorla yine biseyler yedirmeye çalışıyorum oda çorba oluyor başkasını reddediyor
21,30 gibi meyve
22,30 sütünü istiyor 250 ml içip uyuyor

birgünümüz mesela böyle hocam saatler yarımşar olarak öne alınabiliyor yada sarkıyor ama geneli böyle, balık tavuk ,et yemez, sadece köfte türü yanında makarnasıyla
inanın hocam bu aralar çok taktım çok geriliyorum yemek vakti dedmmi ya da ona biseyler hazırladığımı görünce olmazz deyip oturmuyor yemeğine

siz bi düzen mesela bana yazarmısınız
nerrde yanlışım?

Düzenleyen Nureymen - 20 Tem 2015 Saat 13:14
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2015 Saat 19:08
Kilo eksigi yok. Idare eder.
Sut miktari az.. suyu ilik, hamam suyu gibi, sutu soguk verin. Gunde en az 600ml sut icmesi iyi olur. Su yerine sut icme aliskanligi gelisirse, cok iyi olur.

Siz "taktikca" o daha fena olacak, aldirmayin, caktirmadan gozunuz ustunde olsun.
Yukarı Dön
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2015 Saat 16:26
hocam kilo eksiği yok diyorsunuz idare eder diyorsunuz da ama yemiyor hocam suan 15 olması gerekmiyor mu, suyu çeşmeden hatta dediğiniz gibi ılık versemde gene sürekli su içiyor, günde 600 ml veriyordum sütü daha önceki yazılarınızdan okuyordum günlük 600 ml alması gerekliliğini biliyordum sayenizde ama yeme olayını azalttığı için günde 3 kere 200 ml süt miktarı bende ikiye düşürmüştüm, sabah tekrar kahvaltısında sütünü verdim çünkü daha öncelerdi bizden göre göre çay içmek istiyordu, simdi sabah kahvaltısındaki süt olayını devam ettirmem gerek,
peki hocam herhangi bi thlill yaptırmam yönünde bisey yazmamısssınız, demirini baktırmalımıyım bu durumda?
sizdren örnek bi menü alabilirmiyim dün yazmıştım? ben size düzenimi söylemiştim ama o düzeni oturtamıyorum uygulamıyor, hava sıcaklıklarından diyorum ama iyicene gerildim artık

hocam bisey daha soracam ben oğluma doğdu doğalı su an 34 aylık hiç balık yağı takviyesi uygulamadım daha doğrusu emdiği dönemlerde dr gerek yok balık yağı olaylarına demişti, yanlısmı yapıyorum hiç vermemekle ? yoksa kullanmalımıyım ? çünkü balık yemiyor, dediğim gibi tavukta yemiyor sadece eti köfte yemeklerin içinde tüketiyoruz:(
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2015 Saat 20:36
Ne Tahlile, nede Balik yagina bir ihtiyaciniz yok.. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.