|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
optikcim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Tem 2015 Saat 15:05 |
Hocam mrb; 2,5 yaşındaki kızım aşırı su içiyor. Geceleri 3-4 defa uyanıp su istiyor. Vermezsem susmamacasına ağlıyor. Tuvaletini gündüzleri söylüyor ama gece çok su içtiği için 2 kez değişiyorum. Gündüzleri de çok içiyor ama tuvalete yapıyor. Şüphelenip şekerine baktırdık kan tahlilleri normal çıktı. Başka yaptırmam gereken bir test var mı acaba neden olabilir?bir de acayip inatçı. Acaba inatlaşmak için de yapıyo olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Seker hastaligi ile ne alakasi var!! Cocuklardaki, Tip1 Seker hastaligi, eriskinlerinkinden farklidir. Bu konuyu cok anlattim, eski yazilarima bir bakin.
4 yas bitene kadarda, gece isemelerine karismiyoruz, bez baglayin. |
|
![]() |
|
optikcim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevabınız için tşk ederim. Eski mailleri okudum. Ancak birşey daha sormak istiyorum. Tip1 diyabet için idrar tahlili yaptırmakta mı anlamsız oluyor acaba?bir de bu kadar çok su içmesi (günde 3 lt e yakın) başka bir rahatsızlık göstergesi olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabii anlamsiz... Ne diyorum!!
Gece saglam yatirirsiniz, Sabah; Seker komasinda uyanir... Siz bakmayin, Turkiye'de, sahtekarlar anormal cogaldi.. Doktorlarin; hem aptal, hem cahil olanlari cok tehlikelidirler. Ha, illede bir hastalik olabilirmi? "Diabetes Insipitus" yani, beyindeki, Hipofiz bezinde bir tumor olmasi durumunda, tatsiz diyabet denilen, ve diger seker hastaliklarindan tamamen ayri olan bir hastalik vardir..Bu hastalarda, idrar tahlili normaldir. Bir tek Idrar dansiyesi dusuktur, o kadar. Idrarda seker filan cikmaz. Bu hastalarda, gunde en az 8-10 litre su icerler. Ayni miktarlarda da, idrar cikarirlar. Pitressin Testi ile anlasilir. |
|
![]() |
|
Hocam kızımın bu kadar çok su içmesi beni acaba dedirtiyor. 8 -10 lt içmiyor ama versem 4 lt rahat içicek günlük. Aklıma geldi şubat ayında yaptırdığımız idrar tahlilinde dansite 1005 çıkmış. Değerlere baktığım da 1005< eşittir yazıyo bu beni daha da korkuttu. Yeniden tahlil mi yaptırmalıyım ya da ne yapmalıyım hocam
|
|
![]() |
|
Hocam bir de şubat ayındaki idrar tahlilini yaptırdiğımızda kolanjit atağı geçiriyordu. Tahlil sonuçlarını etkilemiş olabilir mi yeniden idrar tahlili yaptırmam daha doğru mu olur. Bir de önerebileceğiniz çocuk endokrin uzmanı var mı?açıkçası çok panik oldum hocam.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Alakasi yok, oturun oturdugunuz yerde!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|