Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 41 derece ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum41 derece ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 624
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lagrima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 41 derece ateş
    Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2015 Saat 16:01
Merhaba hocam 3.5 yaşındaki oğlumun bugün 41 dereceye çıktı ateşi tek müdahele ılık duş alırdım 2 kez ve şık sık eklem yerlerine ensesine  başına ıslak havlu koydum. Ateşi düştü ama tekrar 41 42 ateşi görüp oğlum da uykuya dalınca ambulansı aradım ne yapabilirim diyr geldiler hastaneye götürdüler ateşi 37.5 düştü giderken boğazına baktı boğaz enfeksiyonu var dedi karnını dinledi ishal olabilir karnında hareketlenen var dedi agumentin ventolin pedifen Calpol tribunal verdi ilaç hiçbirini daha kullanmadım 4 er saat arayla hepsini ver dedi agumentin 12 saatte dedi.
ağzında kötü bir koku ve dilinde beyaz tabaka var hocam kullanacaktır antibiyotik ama ishale kullanmayın diyorsunuz suan ishali yok ama doktor başlar dedi ne yapmalıyım ?

Düzenleyen lagrima - 02 Ağu 2015 Saat 17:11
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lagrima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2015 Saat 16:11
Havale geçirecek diye korkuyorum hocam rahat uyuyor gibi ama soğuk kompreslerden Üşüyor titriyor arada
fitil mi versem ? Kaç dereceye çıkınca versem

Düzenleyen lagrima - 02 Ağu 2015 Saat 17:12
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117482
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2015 Saat 07:54
Belliki, ates ile ilgili hicbir yazimi okumamissiniz..
Ilk sayfada; Yazarlar kisminda, ATES ile ilgili 3 makalem var, oncelikle onlari okuyun, sonrada Alt Forum daki, ates ile ilgili mailleri okursunuz.
Ates veya Havale, korkulacak durumlar degillerdir. SAKIN, Turk doktorlarinin yaygaralarina, korkutmalarina kulak asmayin.
Havale, ates yukselirken gelirse, gelir, ates isterse, 42'de sabitlensin, havale gecirmez. Tek istisnasi, atesi yuksek bir cocuga soguk tatbik edilirse, ve cilt isisi ani dusurulurse, gene havale gelir. SAKIN SOGUK TATBIKI YAPMAYIN...

O okuma ozurlu, aptala da soyleyin, Peditus ve Calpol, her ikisi de, 120mg Parasetamol ihtiva eder ( bari siz ilaclarin ustunu okuyun), asla yanyana verilmezler. Cocukta zehirlenmeye ve karaciger harabiyetine sebep olursunuz.
O aptalin verdigi hicbir ilaci kullanmayin..

Ishal'de hic bir ilac/Antibiyotik kullanilmaz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ağu 2015 Saat 07:56
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lagrima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2015 Saat 10:17
Teşekkür ederim hocam.  Okumaz olurmu yum kaç kez döndüm döndüm okudum 4 senedir takip ediyorum sürekli okuyorum ama ateş çok yükselince korkuyorum istemsiz sizin birseyler söylemenin rahatlatıyor. 
Ilac ların hiçbirini vermedim sadece gece ateşi gene 39 a yükselince 1 kez fitil verdim.
Ağız Kokusu ve dilinde beyaz tabaka olduğu içinde antibiyotik başladım. 
Ishal yok ama ateş hala devam ediyor. 38 38.5
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2015 Saat 17:03
Korkmayin.. Aynen devam edin..
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lagrima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2015 Saat 12:46
Teşekkür ediyorum hocam bugün 3. Gün ateşi normal ama vücudunda kırmızı lekeler var sivilce gibi agumentin 400 kullandım 3 kez acaba antibiyotik alerjisi mi ? Yoksa kizamik falan mı ? Eski mailler e baktım kizamik diye düşündüm ama antibiyotik alerhisinden de bahsetmişsin iz.  Göz kapağında yüzünde poposunda ve karnında var 
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lagrima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2015 Saat 18:00
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2015 Saat 10:39
Bu sicaklarda, ates nedeni ile "isilik" olmus, kendiliginden gecerler.
Augmentin'i hic kullanmayin. Hatta verdikleri hicbir ilaci kullanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.