|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NİLÜFER-ALPEREN ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Oca 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 71 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NİLÜFER-ALPEREN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2015 Saat 14:10 |
Merhaba Kadir Bey,
3 yaşında 13 kilo ve 96 cm boyunda bir kızım var.Çok şükür bu yaşa kadar ilaçsız gelebildik.Ta ki geçtiğimiz perşembe sabahına kadar.Perşembe sabahı çok ateşliydi.Hatta ateşi 40.3 dereceye kadar yükseldi.Bu 4 gün zarfında ateşimiz 37,5-40 dereceler arasında seyretti. Sadece ates düşürücü kullandım.Gün içinde kusması ve ishali oldu.Perşembe gecesi çok yüksek ateş ve titreme olunca doktora götürdük.Acilde ateş düşürücü verip yolladılar.Cuma sabahı tekrar doktora götürdüm. Bağırsak düzenleyici ve Zinco şurup verdiler.Ama ishali malesef geçmedi. ve şiddetli karnı ağrımaya başladı.Her 10 dk. bir ufak ufak yeşil sulu sümüksü kakalar yapmaya başladı. Pazar günü de tüm gün boyunca kakası kanlı olunca bu sabah tekrar kontrole götürdüm. Kaka tahlili yapıldı.Ve dizanteri teşhisi koydu doktor. Zinco, bağırsak düzenleyici ama Refloor değil.Adını şimdi hatırlamıyorum ama yine toz halinde bir ilaçtı buna ek olarak Flagyl şurubunu verdi. Cuma sabahından pazartesi sabahına kadar kızım tam yarım kilo vermiş.Tek içtiği su. 1-Kızım ve ikizi 2 hafta önce kreşe başladı.Acaba salgın vardı ordan mı bulaştı.Yada çeşme sularından bulaşmış olabilir mi? 2-Bu arada kızımda iki gün öncede kakasında kıl kurdu gördüm.Parazit için ne kullanmalıyım ve tüm aile de ilaç kullanmak zorunda mı? 3- Tahlil sonucunda Gaitada Parazit: Gaita makroskobisi, Sarı renkte kansız mukuslu gaita mikroskobik incelemede,lökosit ve entamoeba kistleri görüldü yazıyor. Verilen ilaçları kullanmalımıyım? Hocam kusura bakmayın biraz uzun oldu.Sizin vereceğiniz yorumlar benim için çok önemli.Şimdi den teşekkür ediyorum. ALLAH'a emanet olun.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118071 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Sadece; Flagyl surup kullanin. (Eski mailleri okuyun).Muhtemelen, evdeki veya Kresteki sulardan bulasti.Su anda, ( en azindan ben orada iken) cesme sularinda, toprak kokusu vardi ve hic Klor kokusu alinmiyordu. Allah yardimciniz olsun.
2- Kil kurdu icin, Andazol surup, sadece 1 olcek vermeniz yeterlidir.10 gun sonra, 1 olcek daha verin. Ailecek, kullanabilirsiniz. 3- Turkiye'deki, kaka tahlillerine sakin inamayin, ne hikmetse, hepsinde, "Entemoeba kisti" goruluyor.. Bu salaklarin hic bir Parazitoloji bilgileri yok.. Aptal herif... Entemoeba; ama hangisi??? Acaba farkli tipleri oldugundan haberdarmi?? Entemoeba Coli zararsizdir, hastalik yapmaz. Entemoeba Histolytica hastalik yapici olandir..Bir sorun bakalim, o Allahin aptali ne cevap verecek. |
|
![]() |
|
NİLÜFER-ALPEREN ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Oca 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 71 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NİLÜFER-ALPEREN
Çok teşekkür ederim Kadir Bey cevabınız için.
Andazol şurubunu ishali tamamen bittikten sonra mı kullanmalıyım? Yoksa hemen başlayabilirmiyim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118071 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hemende baslayabilirsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|